Waarom jij in het voorjaar op vakantie naar Oostenrijk wilt

Redactie - 1 mei 2019

Waarom jij in het voorjaar op vakantie naar Oostenrijk wilt

Redactie - 1 mei 2019

Nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor dit voorjaar? Denk dan eens aan Oostenrijk. De lente is er prachtig en een vakantie in dit seizoen heeft veel voordelen. Nog twijfels? Lees dan onze vijf redenen om in het voorjaar vakantie te vieren in Oostenrijk.

Wandelen Oostenrijk

Beeld: © Jürgen Fälchle – stock.adobe.com

Perfect weer om te fietsen en wandelen

Haal je wandelschoenen maar uit de kast, want het voorjaar is in Oostenrijk het perfecte seizoen om te wandelen. Terwijl de zomer in Oostenrijk vaak snikheet is en de winter natuurlijk veel te koud, is de temperatuur in het voorjaar ideaal om je sportief uit te leven. Dat kan natuurlijk ook op de fiets. Lekker in het zonnetje heuvel op zonder je helemaal in het zweet te werken of door de sneeuw te ploeteren. Wil je weten of het lekker wandelweer is in Oostenrijk? Bekijk dan de voorspellingen op Weeronline.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/5x-oostenrijk-actief/”]

Voorjaar in Oostenrijk

Beeld: © JFL Photography – stock.adobe.com

Groen, groener, groenst

In het voorjaar veranderen de besneeuwde bergen in groene weides vol kleurige bloemen en prachtige bloesems. De glooiende heuvels zijn groener dan groen, boom- en wijngaarden staan volop in bloei en vlinders fladderen vrolijk in het rond. Kortom, de uitzichten in Oostenrijk zijn in de lente oogverblindend!

Word je al enthousiast en wil je meteen een vakantie in Oostenrijk boeken? Gasthof Arriach in Karinthië is met een beoordeling van een 9,9 trotse eigenaar van een gouden Zoover Award. Reviewer Helma heeft er een heerlijke tijd gehad: ‘Mooi verblijf en rustige omgeving om te vertoeven. Alles werd door de, altijd even vriendelijke eigenaren, tot in de puntjes verzorgd.’

Salzburg

Beeld: © TTStudio – stock.adobe.com

Ideaal weer voor een stedentrip

Het voorjaar is natuurlijk ook een ideaal seizoen voor een stedentrip. Niet te warm om door de stad te slenteren, maar aangenaam genoeg om op een terrasje van het zonnetje te genieten. Gelukkig biedt Oostenrijk genoeg keuze uit leuke stedentripbestemmingen. Wenen, Salzburg, Innsbruck of Graz: in deze mooie steden kun je je prima een weekendje vermaken. Overnachten in hartje Wenen? Boek dan een kamer bij Hotel Am Stephansplatz.

Oostenrijk in het voorjaar

Beeld: © FamVeldman – stock.adobe.com

Een oase van rust

Hoewel de lente in Oostenrijk prachtig is, is het wel het minst populaire seizoen onder de toeristen. De hordes wintersporters zijn verdwenen en de zomervakantiegangers moeten nog komen. Zelfs op de populairste plekken is het in de lente een stuk rustiger dan in het hoogseizoen. Zo kan het zomaar voorkomen dat je dat mooie landschap helemaal voor jezelf hebt. Hoe fijn is dat?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5x-veelzijdig-oostenrijk/”]

Lente in Oostenrijk

Beeld: © Paul – stock.adobe.com

Goedkope accommodaties

Nog een voordeel van het laagseizoen: de accommodaties zijn vaak goedkoper. Waar je in de zomer en winter vaak de hoofdprijs betaalt voor een accommodatie, profiteer je in het voorjaar juist van de lage prijzen. Misschien heeft Zoover Award winnaar Hotel Lerch nog wel een scherpe aanbieding voor je in petto. Of deze fantastische accommodaties in Oostenrijk:

Lifthotel – Kirchberg                            Camping Bella Austria – Stiermarken
Vakantiepark Landal Katschberg       Austria Trend Alpine Resort – Fieberbrunn
Hotel Bon Alpina – Igls                        Hotel die Sonne – Saalbach Hinterglemm

Ben jij weleens in het voorjaar in Oostenrijk geweest? We zijn benieuwd naar je ervaringen! Deel ze in een reactie of schrijf een review op Zoover.