Zin in een feestje? Dan is Languedoc jouw bestemming!

Redactie - 5 mei 2018

Zin in een feestje? Dan is Languedoc jouw bestemming!

Redactie - 5 mei 2018

Een zomerse dag in het Zuid-Franse Languedoc is sowieso al niet bepaald een straf. Ondertussen zijn de locals ook nog eens razendgoed in het houden van feestjes. Straatmuziek, dansoptredens, wijnfeestjes: de volgende festivals mag je niet missen tijdens een vakantie in Languedoc.

Vakantie in Languedoc - sangriaLentefeest van Narbonne

Hoe beter kun je de zomer vieren dan met Sangria, flamengo-dansen en tapas? Tijdens het Festival La Primavera verandert Narbonne is een nóg leukere kampeerbestemming dan het al is. Het feest wordt dit jaar in het eerste weekend van augustus gehouden. Nóg meer reden om naar het zonnige stadje te gaan voor een wijntje (of twee) aan de Canal de la Robine tijdens je vakantie in Languedoc. Nog meer goed nieuws: het festival is nog gratis ook!

Vakantie in Languedoc - MontpellierMontpellier dansfestival

Vanaf eind juni vullen de straten van Montpellier zich drie weken lang met muziek uit alle uithoeken van de wereld. Van klassiek tot experimenteel: alles komt voorbij. Ook de rest van de zomer is Montpellier de ‘wereldstad’ van Languedoc. Je vindt er een gigantisch aanbod aan restaurants en veel internationale studenten. ‘Sfeer, klimaat, strand = de stad van de joie de vivre!‘, schrijft Zoover reviewer Tom.

Vakantie in Languedoc - straatmuziekDe zomerse avonden van Nîmes

De zomerse feestjes van Nîmes zijn iets meer low-key dan het dansfestival van Montpellier, maar daarmee zeker niet minder gezellig. De hele maand juli pakt Nîmes uit op de donderdagavond. De straten staan vol marktkramen en er is veel live muziek. Oftewel: een sfeervolle locatie voor zo’n heerlijk lange warme zomeravond tijdens een vakantie in Languedoc. Ook overdag is Nîmes een leuke bestemming. Volgens jullie zijn de autovrije winkelstraten erg gezellig en is het Romeinse Aquaduct Pont du Gard een absolute must-see (review score: 8,9).

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/languedoc-hightlights-op-rijtje/”]

Vakantie in Languedoc - CarcassonneNog meer leuke feestjes tijdens een vakantie in Languedoc:

  • Het amfitheater van het kasteel van Carcassonne is tijdens de maand juli dé plek voor de meest spectaculaire dans- muziek en theatervoorstellingen.
  • Vuurwerkshows, straatmuzikanten, een wijnfestival: augustus is een goede maand voor een bezoekje aan Béziers.

Ervaring met een vakantie in Languedoc? Wij zijn benieuwd naar jouw review!