Vakantie Azoren? Deze 3 eilanden wíl je niet missen

Redactie - 25 mei 2018

Vakantie Azoren? Deze 3 eilanden wíl je niet missen

Redactie - 25 mei 2018

De Azoren bestaat uit negen eilanden, waarvan het ene eiland nog indrukwekkender dan het andere. De mooiste? Wij kunnen niet kiezen, maar snappen dat je ze tijdens een vakantie Azoren niet allemaal kunt bezoeken. Daarom toch een selectie: déze drie eilanden wil je niet missen.

Vakantie Azoren, Terceira

Kust van Terceira

Heb je ongeveer twee weken de tijd, dan is een route langs het grootste eiland São Miguel, het sfeervolle Terceira en het kleine Pico een aanrader. Zo heb je genoeg tijd om al het moois op elk eiland te ontdekken.

1. Mooiste en grootste eiland: São Miguel

Smaken verschillen natuurlijk, maar over de vraag wat het mooiste eiland van de Azoren is, zijn de meesten het wel eens. Dat is São Miguel, het grootste eiland van de archipel. De natuur in het binnenland is spectaculair en een paradijs voor hikers. Wandel naar het kratermeer Lagoa do Fogo, tuur in de knalgroene meren van Sete Cidades (zeven steden) en relax op de pikzwarte lavastranden bij Mosteiros. Het botanische Parque Terra Nostra is ook aanrader. Je vindt hier exotische bloemen en een dampende warmwaterbron.

Een accommodatie in de grootste stad Ponta Delgada vormt het ideale startpunt van je vakantie, aanraders zijn onder andere Hotel Antillia en Appartement Quinta do Cordeiro.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/azoren-10-must-sees/”]

2. Walvissen en wijn op het kleine Pico

Het eiland Pico mag dan klein zijn, je kunt je er prima dagen vermaken. Met een walvistour of zwemmen met dolfijnen bijvoorbeeld. In het binnenland ligt de berg Pico, die kun je beklimmen. De klim duurt in totaal 12 uur en is echt voor de geoefende wandelaar. Maar eenmaal bovenaan tref je kraters, grotten en de mooiste vergezichten. Ook eentje voor op de to-do lijst: wijn proeven bij de UNESCO-wijngaarden van het eiland. Vanuit Pico neem je makkelijk de ferry naar buureiland Faial, waar de berg Cabeço Gordo Caldera een must see is.

Slapen doe je bijvoorbeeld in de plaatsen Fetaira of in São João, waar je in het authentieke vakantiehuisje Adegas do Pico kunt verblijven.

3. Terceira: het eiland met de mooiste stad

Op drie kwartier vliegen vanaf São Miguel ligt het eiland Terceira, waarvan de sfeervolle hoofdstad Angra do Heroísme op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Surfen, duiken of zeilen? Ook dan is Terceira een perfecte vakantiebestemming. Bijzonder: voor de baai van Angra vind je onder water twee grote scheepswrakken. Maar ook hier halen wandelaars hun hart op: een mooie hike is die naar het natuurgebied Caldeira de Guilherme Moniz, waar je een krater van ruim vijftien kilometer breed vindt.

De meeste hotels vind je in Praia da Vitoria of hoofdstad Angra do Heroismo, waar Vakantiepark Quinta Das Merces in de beoordelingen op Zoover geroemd wordt om z’n ligging en stijlvolle inrichting.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/azoren-5x-minst-bezochte-eilanden/”]

Wat is jouw favoriete eiland voor een vakantie Azoren? Tip het in de reacties of in een review!