Tussenstop? Doe een gratis stadstour bij deze 6 vliegvelden

Redactie - 11 juli 2019

Tussenstop? Doe een gratis stadstour bij deze 6 vliegvelden

Redactie - 11 juli 2019

Een lange tussenstop tijdens een vliegvakantie associeer je misschien met dure koffie, oncomfortabele stoelen en tijdsverspilling. Maar als je lang moet wachten op een van déze zes vliegvelden kun je een gratis stadstour doen.

Taipei tussenstop

Beeld: Paweldotio via Unsplash

Tussenstop in Taipei

Als je een tussenstop van minstens acht uur in Taipei in Taiwan hebt, heb je de keuze uit twee gratis stadstours die door de luchthaven worden georganiseerd. Met tour A: de prachtige Zushih-tempel en tour B brengt je de beroemdste locaties van Taiwan, waaronder de Chiang Kai-shek Memorial Hall en Taipei 101; het hoogste gebouw van het land. Hoe te boeken? Registreer je bij aankomst bij het Tourist Service Centre. Voor de rondleidingen geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Singapore

Beeld: Christian Chen via Unsplash

Singapore Sunset

Singapore’s Changi luchthaven heeft zoveel coole features (een vlindertuin, een videogamecabine, gratis massagestoelen) dat een tussenstop hier sowieso geen straf is. Voor wie langer dan zes uur moet wachten zijn er twee gratis rondleidingen door de stad. De City Sights-tour brengt je langs alle hoogtepunten in het centrum, waaronder de Merlion en Gardens By the Bay (met uitzicht op het gigantische hotel Marina Bay Sands), terwijl de Heritage Tour is gericht op het verkennen van coole buurten, zoals Little India en Kampong Glam. Hoe te boeken? In Transfer Lounge F en A. De Heritage tour is ’s ochtends en’ s middags en de City Sights in de avond: het draait hier allemaal om de skyline bij  zonsondergang.

Istanbul

Beeld: Oziel Gomez via Unsplash

‘Touristanbul’

Als je meer dan zes uur hebt tussen je vluchten op het Ataturk Airport in Istanbul, kun je je aanmelden voor het gratis ’touristanbul’ programma, waarmee je een korte rondleiding door de stad krijgt, langs onder andere het Hippodrome-plein, de Blauwe Moskee en Topkapi Paleis. Hoe te boeken? In de internationale aankomsthal, naast de Starbucks, kun je je aanmelden voor een van de vijf dagelijkse routes.

Tokyo Zoover

Beeld: George Kedenburg via Unsplash

Tokyo: shoppen of hoppen

Op het Narita Airport in Tokyo heb je de keuze uit twee opties tijdens een tussenstop: sightseeing of winkelen. Als je kiest voor de culturele tour, kun je wijken verkennen, een boswandeling maken of musea bezoeken. Ga je liever shoppen? Pak dan vanaf het vliegveld de trein naar een van de twee winkelcentra. Hoe te boeken? Op het vliegveld vind je een speciaal bureau dat de rondleidingen organiseert: Narita Transit Program Counter vind je in Terminal 1F.

Seoul Zoover

Beeld: Steve Roe via Unsplash

Gratis stadstour in Seoul

Waar je bij de meeste luchthavens een lange tussenstop nodig hebt voor een stadstour, heeft Seoul’s Incheon Airport ook opties voor wachttijden vanaf een uur. Je kunt hier tussen de één tot vijf uur besteden aan een gratis stadstour met Engelssprekende gidsen. Ook leuk: de ​​insider-tour door de luchthaven zelf. Hoe te boeken? Ga op zoek naar het tourbureau Hana Tour op de luchthaven. Langere overstap? Blijf lekker een nachtje slapen in bijvoorbeeld Hotel Seoul Palace.

Amsterdam

Beeld: Grillot Edouard via Unsplash

Stop-over buddy in Amsterdam

Als je met KLM vliegt en een tussenstop van zes uur hebt in Amsterdam, kun je je aanmelden voor het stop-over buddy programma. Je wordt dan gekoppeld aan een local met dezelfde interesses en gaat met de bus op en neer naar het centrum. Hoe te boeken? Zodra je KLM-vlucht hebt geboekt met een overstap in Amsterdams, ontvang je een e-mail van de luchtvaartmaatschappij met de vraag of je je aan wilt melden voor het programma. Bron: www.cntraveler.com

Wat zijn jouw tips voor een lange tussenstop?