Rondreis langs de highlights van veelzijdig Turkije

Redactie - 24 januari 2019

Rondreis langs de highlights van veelzijdig Turkije

Redactie - 24 januari 2019

Kies eens voor een rondreis Turkije, in plaats van een strandvakantie of stedentrip. Zo kom je langs de mooiste highlights van het land en ben je meteen een hele ervaring rijker. Turkije is heel veelzijdig: van parelwitte stranden tot natuurwonderen en veel culturele bezienswaardigheden.

De relaxte badplaats Antalya

Vlieg naar de populaire badplaats Antalya voor de start van je rondreis, ontspannen beginnen is het halve werk, nietwaar? Je kunt hier heerlijk vertoeven op parelwitte stranden, maar vergeet ook het oude stadscentrum met de sfeervolle haven en een eeuwenoude geschiedenis niet. Daarnaast heeft Antalya ook een prachtig natuurverschijnsel: de Düden watervallen waar je zelfs achterlangs kunt wandelen.

Cappadocie

Het sprookjesachtige Cappadocië

Reis verder via de antieke steden Perge en Aspendos richting het sprookjesachtige Cappadocië. In Perge en Aspendos vind je historische Romeinse theaters die goed bewaard zijn gebleven. Cappadocië is een sprookje op zich met haar ‘feeënschoorstenen’, ondergrondse stadjes en bijzonder gevormde rotspilaren. Je kunt hier niet weggaan zonder een ballonvaart gemaakt te hebben.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/msn/de-10-populairste-hotels-in-turkije-die-het-best-scoren-op-ligging/”]

Via hoofdstad Ankara naar hippe stad Istanbul

Ga nu richting Istanbul, maar maak onderweg tijdens je rondreis Turkije een tussenstop in de hoofdstad Ankara. Met een historisch centrum vol musea en Romeinse baden waan je je voor even een local. De hippe stad Istanbul ligt in het noorden, aan de Zwarte Zee. Europa en Azië komen hier samen, met alleen rivier de Bosporus ertussen. Maak een boottocht en bekijk de stad vanaf het water. De Grote Bazaar mag zeker op je bucket list staan om de ‘duizend-en-één-nacht’-sfeer mee te maken. Ontspannen na een drukke dag doe je natuurlijk in een traditioneel Turks badhuis.

5 x must sees in Turkije - Aspendos

Rondreis Turkije: naar het oosten

Vanaf Istanbul gaat je rondreis Turkije verder richting het oosten van het land. Je komt hier langs plekken als Troje, met de vele opgravingen uit de oudheid én het bekende nagebouwde houten paard van Troje. Nog meer overblijfselen van eeuwen geleden bekijk je in een van de best bewaard gebleven antieke steden van Turkije: Pergamon. Je belandt voor even in het Romeinse Rijk als je de stad Efeze bezoekt, waar vele theaters, het stadion en een oud badhuis nog netjes overeind staan. Heb je tijd over? Breng dan een bezoek aan het lieflijke en schilderachtige dorpje Sirince. Struin door kronkelstraatjes langs schattige huisjes en proef er van de lokale fruitwijnen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/visum-turkije-aanvragen/”]

Eindig bij het natuurwonder van Pamukkale

Pamukkale wil je zeker niet overslaan tijdens je rondreis Turkije, want dan mis je een geweldig natuurwonder. De spierwitte kalkstenen terrassen zijn adembenemend mooi. Via een aantal terrassen loopt warm, sterk kalkhoudend water over een helling en dit levert een prachtig gezicht op. Je kunt zelfs badderen in het bronwater en het zal je niet verbazen dat de plek is opgenomen in de werelderfgoedlijst. Reviewer G. laat weten: ‘Ik raad het iedereen aan om ooit een bezoek te brengen aan Pamukkale. Nog nooit zo’n bijzonder natuurverschijnsel gezien.’

Ben je zelf weleens in Turkije op vakantie geweest? Laat jouw hoogtepunten weten in een review en inspireer hiermee andere vakantiegangers.