Roadtrip Andalusië: de perfecte route voor een Spaans avontuur

Redactie - 30 september 2018

Roadtrip Andalusië: de perfecte route voor een Spaans avontuur

Redactie - 30 september 2018

Het mooiste van Spanje vind je in Andalusië. Steden vol prachtige Moorse invloeden, heerlijke tapas, pittoreske dorpen en ongerepte natuur. Grote kans dat je een auto huurt als je naar het zuiden van Spanje reist. Weet je niet waar je moet beginnen met het plannen van je roadtrip Andalusië, dan is dit de perfecte route voor een Spaans avontuur.

Alcazaba Malága

Málaga

Málaga is makkelijk aan te vliegen en daarom ligt het voor de hand om hier te beginnen. Vergeet niet om de stad zelf te verkennen voordat je aan je roadtrip Andalusië begint, want Málaga is prachtig. Bezoek het fort Alcazaba, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Neem ook zeker een kijkje bij het oude Teatro Romano, Castillo de Gibralfaro en de indrukwekkende kathedraal.

Bed en Breakfast Villa Lorena Málaga is een prima uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Jullie beoordelen deze accommodatie met een 9,3.

Kathedraal Cádiz

Cádiz

Cádiz ligt op een klein schiereiland, waardoor je aan drie kanten omgeven wordt door water. In de sfeervolle oude binnenstad kun je heerlijk ronddwalen door de sfeervolle straatjes. Neem tijdens je bezoek zeker een kijkje bij de kathedraal, het mooie park Genoves en de toren Tavira.

ROnda

Ronda

Ronda ligt in de bergen van Andalusië en is met name bekend vanwege een aantal indrukwekkende bruggen. Vanaf de Puente Nuevo heb je een uitstekend zicht op het overweldigend diepe ravijn. Wat je mening over stierenvechten ook is, Plaza de Toros is een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben als je een bezoek brengt aan Ronda.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/in-beeld/ronda-in-andalusie-de-mooiste-vakantiefotos-in-beeld/”]

Sevilla

De Arabische invloeden, de binnenstad met eeuwenoude monumenten en de smalle straatjes in de oude Joodse wijk Santa Cruz zullen zeker indruk op je maken als je Sevilla bezoekt. Verwonder je aan het indrukwekkende Real Alcázar, geniet van een prachtig uitzicht over de stad vanaf Metropol Parasol en bewonder de tegelmozaïeken op Plaza de España. Maar sla ook het betoverende Casa de Pilatos niet over.

Vakantieganger Drea tipt Hotel Las Casa De La Juderia, beoordeeld met een 8,6. ‘Het hotel biedt 27 traditionele Sevillaanse huizen, die verbonden zijn met gangen en binnenplaatsen. Het heeft een zwembad op het dak, een spa, traditionele Andalusische patio’s en een klassiek interieur.’ 

Mezquita Córdoba

Córdoba

Een must-see tijdens een rondreis door Andalusië is Córdoba. De stad herbergt een van ’s werelds grootste Moorse gebouwen, de uitbundig versierde Mezquita. Maar sla ook Plaza de las Tendillas, Puerte del Puente en Torre de la Calahorra niet over. Voor het beste uitzicht over de stad zul je de toren van Alcázar de los Reyes Cristianos moeten beklimmen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/27-10-2015-hoe-et-hoort-andalusie/”]

Baeza, Úbeda en natuurpark Sierras de Cazorla

De steden Baeza en Úbeda zijn twee architectonische juweeltjes uit de Renaissance. Op steenworp afstand van de steden ligt het natuurpark Sierras de Cazorla. Tijdens een wandeling is de kans groot dat je everzwijnen, herten, roofvogels en vossen ziet. Je kunt hier dagenlang opgaan in de overweldigende natuur van ruige bergen, kloven en beboste valleien.

Palacio de Generalife Granada

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/5-x-reden-vakantie-marbella/”]

Granada

Een bezoek aan de wereldberoemde Moorse paleisstad Alhambra en het prachtige tuincomplex Generalife is het hoogtepunt van je verblijf in Granada. Een wandeling door de Moorse stadswijk Albaicín is ook zeer aan te raden. Vanuit deze wijk heb je mooi uitzicht op het Alhambra met de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada op de achtergrond.

Heb je zelf wel eens een roadtrip Andalusië gemaakt? Laat dan een review achter en inspireer daarmee andere vakantiegangers.