De Provence: Een Reis Langs Lavendel En 5 Andere Hoogtepunten

Redactie - 27 juni 2016

De Provence: Een Reis Langs Lavendel En 5 Andere Hoogtepunten

Redactie - 27 juni 2016

De enorm populaire vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk de Provence, roept bij de meeste vakantiegangers de associatie op van geurige kruiden, een zwoele zomeravond, buiten eten, de zachte kleuren van het ochtend- en avondlicht, woeste natuur en de geur en dieppaarse kleur van lavendel.

Het weer in juli en augustus is zonnig en warm met een gemiddelde temperatuur rond de 35 graden. De ideale periode voor een zonvakantie. Voor een last minute vakantie is het voor- of naseizoen een uitstekend alternatief. De temperatuur schommelt rond de 28 graden en zonnige dagen zijn er nog steeds in overvloed. Zwembaden op de campings en vakantieparken zijn open, de winkels, straatjes en restaurants in de pittoreske dorpjes nog gezellig druk.

Deze hoogtepunten in de Provence mag je absoluut niet missen:

1. Slapen tussen lavendel in Castellane

lavendel

Houd je van de geur en kleur van lavendel dan is de Provence in de zomer de ‘place to be’. Vanaf half juni tot begin augustus staat de lavendel tussen Montélimar, Die, Castellane en Avignon volop in bloei. Paarser dan paars wordt het landschap niet. Via verschillende lavendelroutes geniet je van de glooiende paarse akkers. Koop onderweg een zakje gedroogde lavendel voor in je kledingkast. Zo geniet je nog lang na van deze fantastische vakantiebestemming in Frankrijk. Tip: breng tijdens je vakantie een bezoek aan het lavendel museum in Coustellet.

Slapen tussen de lavendel? Volgens onze reviewers zijn dit de top accomodaties:
Bed and Breakfast Maison Castellane (9,7) “Hier komen we terug!”, schrijft Rinneke.
Camping la Ferme de Castellane*** (8,7) “Fantastische ligging en rustige camping.”

2. Grand Canyon van Frankrijk – de Gorges du Verdon

kasteel

Eén van de vele hoogtepunten tijdens je vakantie in de Provence is natuurlijk een bezoek aan de Gorges du Verdon. Wij raken niet uitgepraat over dit prachtige natuurverschijnsel. De adembenemende kloof tussen Lac du Sainte Croix en Castellane wordt ook wel de ‘Grand Canyon’ du Verdon genoemd. Uiteraard is de echte Grand Canyon vele malen groter. Toch doet deze Franse ravijn ons aan de Grand Canyon denken. En ze mag dan kleiner zijn, imponerend is ze zeker. Je kunt de Gorges du Verdon verkennen op vier manieren: met de auto, raftend, met de waterfiets of te voet.

In gezellige stadjes in de buurt van de Gorges du Verdon, zoals Moustiers-Saint-Marie, Le Palud en Castellane, vind je volop populaire hotels en chambres d’hotes (B&B). En ook voor de kampeerliefhebber is er voldoende keuze aan het Lac de Sainte-Croix. Tip van de redactie: ga in het hoogseizoen niet op de bonnefooi, maar boek op tijd. De vele reviews van vakantiegangers op Zoover.nl helpen je bij het uitzoeken van jouw perfecte accommodatie.

3. Hoogtepunten tijdens ‘golden hour’ op de Mont Ventoux

montventoux

De Mont Ventoux is een paradijs voor fietsers en vooral bekend als afschrikwekkende reus uit de Tour de France. De berg biedt avonturiers veel vertier en je kunt de Mont Ventoux uitstekend met de racefiets of mountainbike verkennen. Verschillende fietsroutes brengen je naar de top van deze ‘kale berg’. Een goede conditie raden we je wel aan want je fietst je minstens twee uur in het zweet. Sta je op de top van de Mont Ventoux dan geniet je bij helder weer van een geweldig uitzicht.

Maar echt mooi wordt het pas als je berg opgaat tegen de avond. Het ‘golden hour’ is bij helder weer prachtig. Het verhaal gaat dat, wanneer je dit fenomeen hebt meegemaakt, je gaat geloven in de mythe van de berg. Wist je dat je in de zomer ook kunt skiën op gras? UNESCO’s duurzame reservaat is vanwege haar bijzondere flora en fauna absoluut een bezoek waard.

4. Pauzenstad en Pont d’Avignon

pontdavignon

Bij een bezoek aan de Provence mag je natuurlijk deze stad niet overslaan, tenzij je liever de toeristen mijdt. De vestingstad Avignon is een feest voor bezoekers, niet vanwege de brug – Pont d’Avignon, bekend uit het oude liedje. Wel door de vele andere hoogtepunten die je in deze stad kunt bewonderen. Het Paleis van de Pausen. de oude stadswallen en de talloze andere monumenten vinden wij werkelijk indrukwekkend. Bijzonder vrolijk wordt de stad vanaf de tweede week van juli tot begin augustus. Het Festival van Avignon is dan goed voor allerlei culturele activiteiten, waaronder veel optredens van straatartiesten.

Of je nu wilt gaan backpacken of verblijven een luxe resort. Avignon heeft het allemaal! De vakantiegangers beoordeelden deze stad met een 8,5 en roemden het oude centrum en het ‘Palais des Papes’ ofwel de Stad van Pauzen. Kortom; een sfeervolle stad voor jong en oud!

5. Antiek, antiek en nog meer antiek in L’isle-sur-la-Sorque

antiek

De nog altijd populaire vakantiebestemming Frankrijk staat bekend om zijn vele marktjes. En het afstruinen van rommel- en vlooienmarkten is nationale volksport nummer 1. Wij zijn gek op markten en hebben de gezellige markt in l’Isle-sur-la-Sorgue voor jou uitgekozen. Het stadje in de Provence onder de rook van Avignon, is beroemd om zijn oude, afgedankte spulletjes en handel in antiek en curiosa. Van 15 tot en met 17 augustus wordt de Internationale antiekbeurs en vlooienmarkt gehouden. Het is onmogelijk om met lege handen te vertrekken. Zorg dus wel voor voldoende ruimte in de kofferbak van je auto!

6. Kitesurfen op het meer van Monteynard

kitesurf

Zijn de kilometerslange glooiende velden lavendel en antiekmarkten voor jou niet spannend genoeg, dan vinden wij kitesurfen op het super mooie azuurblauwe stuwmeer van Monteynard een absolute aanrader. De bergwinden maken het 200 meter brede en 15 kilometer lange meer op de grens van de Provence en Rhône-Alps een paradijs voor waaghalzen. Wie ‘gewoon’ wil windsurfen of zwemmen, komt hier ook aan zijn trekken. Uniek in Europa zijn de twee Himalaya hangbruggen tussen de Drac en Ebron berg. Je kunt het meer via twee hoge bruggen over klauteren: een enorm spannende uitdaging! En doe je het toch liever rustig aan? Dan ga je mee met een rondvaartboot.

De kriebels gekregen en wil je deze bijzonder veelzijdige vakantiebestemming bezoeken. Check Zoover voor accommodaties in de Provence.

Welke hoogtepunten missen er op deze lijst? Of heb je zelf een van deze hoogtepunten in de Provence bezocht en wil je je ervaring delen? Laat het ons weten in de comments of laat een review achter op Zoover!