Prachtig wandelen op Samos

Redactie - 28 november 2018

Prachtig wandelen op Samos

Redactie - 28 november 2018

Samos staat natuurlijk bekend als zonnige vakantiebestemming met bruisende badplaatsen. Maar Samos is met de weelderige groene binnenlanden, watervallen en natuurgebieden ook een ideale bestemming voor de wandel- en natuurliefhebber. Een goed glas Samoswijn maakt het vervolgens helemaal af. Ben jij klaar om dit Griekse eiland te ontdekken?

Samos als prachtige vakantiebestemming

Wandelen is bij uitstek dé manier om al het moois van Samos te ontdekken. Overal vind je wandelpaden die je leiden naar traditionele bergdorpjes, prachtige uitzichtpunten en goed verborgen watervallen. Het eiland kent routes voor ieder niveau. Laat je lokaal informeren en geniet van al het moois!

Wandelen 2.0: beklim de Kerkis!

Met zijn 1433 meter vormt de statige berg Kerkis, die op Samos Vigla genoemd wordt, letterlijk het hoogtepunt van Samos en staat de berg gerant voor een stevige, maar prachtige klimtocht! Geniet van de weelderige flora en fauna en verken meerdere kloosters en grotten, waaronder de bekende grot van Pythagoras.

Indrukwekkend: het dal van de nachtegalen

Vlakbij het populaire Kokkari ligt misschien wel de mooiste wandelroute van Samos: het dal van de nachtegalen. Vanuit Manolates begint je ontdekkingstocht door het groene gebied. Geniet van de rust met niets anders dan het geluid van kabbelend water en sluit je wandeling af met een maaltijd bij een lokale taverne.

In het groen bij Hotel Venus

Bij Hotel Venus ben je echt even helemaal weg! Vanuit het royale zwembad kijk je uit over het uitgestrekte Mana-natuurgebied. Wat een rust! Na het uitgebreide ontbijtbuffet kun je datzelfde park gaan ontdekken of een van de vele andere wandelroutes die deze streek te bieden heeft. Wat wil jij doen?

Mooi gelegen: Olympia Village

Maar weinig accommodaties complimenteren de groene omgeving zo goed als het prachtig aangelegde Olympia Village. De kleurrijke huisjes geven een schilderachtig effect waardoor je automatisch tot rust komt. Geniet bij je eigen, volledig uitgeruste huisje of loop naar het strand of de gezellige haven. Klinkt goed, nietwaar?

Waar wil jij wandelen op Samos?