Aanrader: actieve vakantie in Kroatië

Redactie - 9 augustus 2019

Aanrader: actieve vakantie in Kroatië

Redactie - 9 augustus 2019

Is urenlang zonnebaden niet aan jou besteed? Dan moet je Kroatië snel op je reisbucketlist zetten. Skiën in de winter, mountainbiken in de herfst of lente of duiken in de zomer: Kroatië leent zich perfect voor een actieve vakantie!

Actieve vakantie in Kroatië - ski wintersport

Kroatië in de winter: tijd voor actie!

Kroatië in de winter betekent uiteraard ook skiën. Kies voor het skiresort Sljeme in de bergen van Medvednica en je kunt het perfect combineren met een stedentrip in Zagreb. Het resort is kleinschalig, goedkoop en op steenworp afstand van het mysterieuze kasteel van Medvedgrad. Heb je wat meer ruimte nodig? Dan is Kroatië’s grootste skiresort in de bergen van Gorski Kotar een goede optie. Terwijl je hier in de zomermaanden terecht kunt voor mooie wandelingen, verandert het gebied in de wintermaanden in het meest veelzijdige skigebied van heel Kroatië.

Actieve vakantie in Kroatië - Rovinj

Mountainbiken in Kroatië

De beste mountainbike routes in Kroatië liggen op het schiereiland Istrië. Met ongeveer zestig fietspaden van een totale lengte van 2600 kilometer is het hier heerlijk crossen door de natuur. Je start gewoon vanaf je accommodatie. Hotel Aminess Maestral is omgeven door een spinnenweb van avontuurlijke mountainbike routes. En, heel handig, je huurt gewoon een fiets bij de accommodatie. Hier hoef je geen echte pro te zijn, op de paden is aangegeven of ze geschikt zijn voor beginners of meer gevorderde fietsers.

Actieve vakantie Kroatië - duiken

Prachtig duiken of snorkelen in Kroatië!

Vanaf het vasteland van Kroatië verken je al duikend of snorkelend de mooie onderwaterwereld, maar op een van de vele bijzondere eilandjes komt deze fascinerende wereld pas écht tot zijn recht. Het water is vaak zelfs minder troebel, waardoor je al het moois nog beter kunt bewonderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Krk? Dit levendige eiland is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Kroatië. Schilderachtige baaien met azuurblauwe wateren, prachtige zandstranden en een gezellige haven maken het een ideale zonbestemming, die ook onder water zeer de moeite waard is. Het sfeervolle Cres is eveneens een goede keuze.

Actieve vakantie in Kraotië - Plitvice Lakes National Park

Hiken door de wondere wereld van Plitvice

Niet voor niets beoordelen jullie het Plitvice Lakes National Park met zo’n hoog cijfer, namelijk een 8,7. Het is er prachtig. Er is keuze uit verschillende korte en langere routes en als je de langste route kiest wandel je maar liefst meer dan vijftien kilometer. Een flinke hike, want dit national park is alles behalve plat. Ga je met je kinderen op stap? Kies dan voor de route van vier kilometer inclusief boottocht en treinrit.