Mooie fietsroutes in veelzijdig Overijssel

Redactie - 28 februari 2020

Mooie fietsroutes in veelzijdig Overijssel

Redactie - 28 februari 2020

Overijssel is een veelzijdige provincie in het oosten van het land. Pak je de fiets om dit stukje Holland te ontdekken, dan kom je de meest uiteenlopende bezienswaardigheden tegen. Van ‘gondels’ tot otters en van stadsmuren tot water zover als je kijken kunt.

Mooie fietsroutes in veelzijdig Overijssel

Fietsen door het Venetië van Holland

In de kop van Overijssel ligt Giethoorn dat ook wel het Hollandse Venetië genoemd wordt: een bezienswaardigheid op zich. Het dorp bestaat namelijk vooral uit waterwegen met punters die doen denken aan de gondels in Venetië. Niet heel handig als je op de fiets bent, al dat water, maar gelukkig zijn er genoeg bruggetjes waar je overheen kunt fietsen. Ook loopt er een fietspad van het Noordeinde naar het Zuideinde. En in de omgeving van Giethoorn vind je verschillende fietsroutes die je door de mooie omgeving leiden.

Wil je meteen een overnachting aan je fietstocht plakken? Kijk dan eens naar vakantiepark Giethoorn, waar ook vakantieganger Ger met vrienden verbleef: ‘Het prachtige natuur gebied wat makkelijk toegankelijk is zowel met de fiets als over het water en natuurlijk lopend.’

 Mooie fietsroutes in veelzijdig Overijssel

Nationaal Park Weerribben Wieden ontdekken op je tweewieler

Sla tijdens een fietsvakantie Overijssel zeker Nationaal Park Weerribben Wieden niet over. Pak je rugtas in met lekkers en een kleed voor een picknick onderweg en stap op je fiets. In dit enorme park kom je de leukste dieren tegen, zoals de otter of een groep vlinders. Je fietst langs grote meren en kleine watermolentjes.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/de-mooiste-fietsroutes-in-limburg/”]

Mooie fietsroutes in veelzijdig Overijssel

Fietsen door de hoofdstad van Overijssel

Doe eens ‘een rondje Zwolle’ op de fiets. De hoofdstad van Overijssel heeft namelijk superveel mooie plekjes om te ontdekken. Wat dacht je van de Sassenpoort, de stadspoort van het centrum. Delen van de aangrenzende stadsmuur zijn ook nog zichtbaar in de stad. Fiets ook door naar het gebied rondom Zwolle, waar je via kronkelige paadjes terecht komt bij de rivier het Zwarte Water.

Ben je in Zwolle, dan kun je een etentje bij De Librije eigenlijk niet overslaan. Boek hier meteen een ontspannen overnachting bij, na je actieve dag op de fiets. Dit deed ook reviewer Nipstertje met vrienden: ‘Het was fantastisch! Het is inderdaad niet een arrangement met een overnachting, maar het is werkelijk een totaalbeleving! Deze mensen weten wat “gasten in de watten leggen” betekent. Het is uiteraard niet goedkoop, maar als je liefhebber bent van heerlijk eten en jezelf af en toe schandalig verwennen, dan moet je absoluut hier zijn!

Mooie fietsroutes in veelzijdig Overijssel

De Hanzeroute fietsen

Overijssel staat bekend om haar Hanzesteden: Zwolle, Deventer, Kampen, Zutphen en Doesburg. Vroeger werd dus veel handel gedreven over de rivier de IJssel. Je ziet dit terug in de vele pakhuizen, de oude kades en monumentale panden. Fiets van Millingen aan de Rijn naar Kampen of andersom en verwonder je over deze steden. Maar vergeet ook de natuur om je heen niet als je langs de IJssel trapt.

Deze route is te lang om in een dag te fietsen, dus overnacht in een van de tussengelegen steden of dorpen. Bijvoorbeeld ergens in het midden, in Deventer. Jullie raden Hotel Huis Vermeer aan, met een 9,3 als Zoover score. Diana en haar partner vonden dit een fantastisch hotel: ‘Heel gezellig knus boutique hotel. Heel vriendelijk personeel, zowel bij ontvangst als in restaurant als bij ontbijt. Geweldige sfeer door de mooie inrichting, alles klopt. Echt een aanrader!

Ben je nog lang niet uit gefietst? Trap dan nog even door naar Drenthe, waar je ook heel mooie fietsroutes hebt.

Kun je een accommodatie aanraden in Overijssel? Laat dan een review achter voor andere vakantiegangers.