Ontdek de gevarieerde natuur van Samos!

Redactie - 27 november 2018

Ontdek de gevarieerde natuur van Samos!

Redactie - 27 november 2018

Samos is met de uitgestrekte groene binnenlanden, watervallen en natuurgebieden ook een ideale bestemming voor de wandel- en natuurliefhebber en kent meerdere natuurgebieden. Ben jij klaar om Samos te ontdekken?

Genieten in het groen

In het noorden van Samos tref je één van de mooiste natuurgebieden die het eiland rijk is. Vanuit Karlovasi sta je binnen no-time in een wereld van weelderige bebossing, een variatie aan kleurrijke bloemen en verrassend authentieke dorpjes. Een hoogtepunt? Met afstand de watervallen van Potami.

Tussen de bloemen en planten in Mana

Begeef je je het liefst in een groene omgeving? Dan zul je erg blij worden van een bezoek aan natuurgebied Mana. Centraal gelegen ten opzichte van de toeristenplaatsen kun je je hier onderdompelen in een grote variatie aan planten zoals talloze orchidee-soorten.

Pythagorion buiten de gebaande paden

Pythagorion mag dan vooral bekend staan als bruisende badplaats, je kunt er ook prachtig wandelen waarbij je meerdere iconische bezienswaardigheden bezoekt. Wat dacht je bijvoorbeeld van druipsteengrotten, het indrukwekkende aquaduct of de tempel van Hera? Ontdek het zelf en laat je verrassen!

Relaxen in de natuur bij Eleonas Village

Bij Eleonas Village verblijf hier in een heerlijk huis met privé zwembad en een uitzicht om van te dromen. De huisjes zijn erg compleet qua inrichting en de lieve gastvrouw staat 24/7 voor je klaar. De trappetjes en kleine hoogteverschillen geven dit villaresort een speels karakter. De supermarkt en de lekkerste eettentjes liggen op loopafstand.

Voor ieder wat wils bij Sirena Residence & Spa

Vakantiegangers noemen dit appartementencomplex ‘een klein paradijsje.’ Vooral vanwege het vriendelijke personeel is Sirena Residence & Spa echt een uitblinker. Daarnaast is de ligging erg gunstig. Het complex ligt in een rustig straatje met het centrum en strand op loopafstand. Ook de natuur is nooit ver weg.

Zie jij een vakantie op Samos wel zitten?