Onontdekte plekjes op Ibiza: de mooiste spots verborgen op het eiland

Redactie - 29 maart 2022

Onontdekte plekjes op Ibiza: de mooiste spots verborgen op het eiland

Redactie - 29 maart 2022

Met haar blauwe zee, fijne zandstranden, de oude stad en genoeg hippe tentjes voor koffie, sapjes en lekker eten is Ibiza een eiland waar vakantiegangers graag verblijven. Je zou dan ook denken dat alle plekken op het eiland al ontdekt zijn, maar niets is minder waar. Er zijn nog onontdekte plekjes op Ibiza te vinden waar je geniet van ongerepte natuur en rust. Lees met ons mee voor de mooiste onontdekte plekjes op Ibiza.

Het verborgen Atlantis, zelfs als je de weg weet

De lokale bevolking houdt zich stil over Atlantis, één van de onontdekte plekjes op Ibiza dat zelfs lastig te vinden is als je weet waar het is. Dit komt omdat het nog ongerept is en heel rustig. Het is een plek vol rotsen, sommige deels verzonken in de zee. Vroeger werden de rotsblokken van Atlantis gebruikt om Ibiza-Stad mee te bouwen, nu zijn er kleine baaien ontstaan waar je heerlijk kunt poedelen in het water. Atlantis vind je door te navigeren naar Sa Pedrera via een zandweg naar een parkeerplaats. Verder kom je niet met de auto, dus moet je te voet naar beneden. De weg is steil, moeilijk begaanbaar en lang. Weet dus waar je aan begint, want je moet ook ooit weer naar boven. Kom je cirkels gemaakt van stenen tegen, dan ben je op de goede weg. Hippies schijnen ceremonies te houden bij deze cirkels. Ga nog verder naar beneden tot Atlantis aan je voeten verschijnt…

Stenen cirkels - onontdekte plekjes op Ibiza

Aigua Blanques, favoriet onder de lokale bevolking

Ook deze plek is lastig bereikbaar en daardoor relatief rustig, vooral aan de linkerkant van het strand voorbij de rotsen. De lokale bevolking komt graag op dit goudgele zandstrand in het noordoosten van Ibiza. Aigua Blanques is officieel een naaktstrand, maar je mag er ook zeker met badkleding komen. Vroeg in de ochtend geniet je hier van een prachtige zonsopgang en ook de onderwaterwereld is er heel mooi. Smeer je eens in met de modder van de kliffen, dit schijnt heel goed te zijn voor je huid. Alleen met de auto kan je Aigua Blanques bereiken: rijd richting Cala San Vicente tot je een bord tegenkomt waar Aigua Blanques op aangegeven wordt. Sla rechtsaf de zandweg op en parkeer op de aangegeven plek. Vervolgens wandel je via een pad en trap het verborgen strand op. Dit mooie strand mag zeker niet ontbreken tussen de onontdekte plekjes op Ibiza!

Aigua Blanca Onontdekte plekjes op Ibiza

Cala Xuclar, voor het typische Ibiza gevoel

Niet veel mensen kennen deze groene plek, op de lokale bevolking na. Vrijwel onontdekt dus! Cala Xuclar is een adembenemend mooie kleine baai met ondiep kraakhelder water, verborgen tussen hoge rotsen. Langs het water staan wat vissershutjes, maar meer is hier niet te doen of te vinden. ’s Zomers kun je er een vers visje bestellen bij het enige strandtentje dat er staat. Met een koel drankje erbij en je voeten in het water is dat ook het enige dat je nodig hebt. Je komt bij deze verscholen baai op Ibiza door richting Portinatx te rijden en de afslag Cala Xuclar te nemen waar je via een heel steile weg bij de baai terecht komt. Deze baai behoort zeker tot de mooiste onontdekte plekjes op Ibiza!

Cala Xuclar - onontdekte plekjes op Ibiza

Verken de onontdekte plekjes op Ibiza vanuit deze hotels

Wil jij graag op vakantie naar Ibiza om al deze verborgen parels te ontdekken, maar weet je niet waar je moet verblijven? We hebben onze top 5 accommodaties op Ibiza voor je op een rijtje gezet. Ze zijn de ideale uitvalsbasis om alle onontdekte plekjes op Ibiza te verkennen!

  • Garbi Ibiza & Spa⭐⭐⭐⭐ – een hip en luxe hotel aan de kust van Ibiza
  • Osiris Ibiza⭐⭐ – een simpel maar comfortabel hotel met een centrale ligging
  • The Ibiza Twiins⭐⭐⭐⭐ – een hip en modern hotel met een mooi zwembad en vlakbij het strand
  • THB Los Molinos⭐⭐⭐⭐ – een prima adults only hotel in het bruisende Ibiza-Stad
  • Marble Stella Maris⭐⭐⭐⭐ – een mooi hotel in een rustige, groene omgeving