5x verborgen Griekse eilanden die je met eigen ogen moet zien

Redactie - 20 februari 2018

5x verborgen Griekse eilanden die je met eigen ogen moet zien

Redactie - 20 februari 2018

Denk Griekse eilanden en je komt al snel uit bij Kreta, Rhodos of het razendpopulaire Kos. En inderdaad, stuk voor stuk topbestemmingen. Maar er is meer! Nóg eens 224 bewoonde Griekse eilanden, om precies te zijn. Zin in zonovergoten ontdekkingstocht? Check deze onontdekte Griekse eilanden!

Griekse eilanden - KarpathosKarpathos: rustige buur

Met Rhodos aan de ene kant en Kreta aan de andere, zie je Karpathos al snel over het hoofd. En dat is goed nieuws. Dit prachtige Griekse eiland is namelijk (nog) heerlijk rustig! Vanuit goed gewaardeerde appartementen als Zephyros Village of Sound of the Sea kun je heerlijk genieten van de zon, het strand, het berglandschap en de gezellige tavernes in ‘hoofdstad’ Pigadia.

Griekse eilanden - IkariaIkaria: toxic badderen

Radioactief badje, anyone? Geen bezoek aan het Egeïsche eiland Ikaria is compleet zonder je onder te dompelen in het beroemde hete bronwater. En nee, dit is niet waarom Ikaria een van de relatief rustige en onontdekte Griekse eilanden is. Sterker nog, het heldere water schijnt juist helende krachten te bezitten. Niet voor niets leven de bewoners van dit rustige, groene pareltje gemiddeld maar liefst tien(!) jaar langer dan de rest van ons Europese stervelingen. En ze hebben ook nog eens veel meer sex tot op late leeftijd. Op naar Ikaria, dus!

Griekse eilanden - FolegandosFolegandos: ruige parel

Bezoek jij de onontdekte Griekse eilanden vooral voor de rust en de natuur? Dan word je ongetwijfeld blij van Folegandos. Je hebt er afgelegen stranden, authentieke stadjes en mooie wandelpaden voor het uitkiezen. Sommigen vergelijken het ruige landschap met buureiland Santorini, een van de populairste Griekse eilanden. De rotsen van Folegandos heb je echter heerlijk voor jezelf.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5x-beste-hotels-griekenland-kies-deze-hotels-voor-een-onvergetelijke-vakantie/”]

Griekse eilanden - AmorgosAmorgos: ‘ver weg van drukte en stress

Amor-wat?! Wij hebben stiekem geen idee waarom Amorgos niet allang overspoeld wordt door hordes toeristen. Want de ruige rotsen, de parelwitte stranden en het bizar mooie witte Hozoviotissa klooster zijn een verademing. ‘Ik wil dit Griekse eiland eigenlijk voor mezelf houden‘, schrijft reviewer Martien. ‘Wat een superbestemming om helemaal tot rust te komen.’

Griekse eilanden - TinosTinos: oogverblindend groen

Combineer jij jouw strandvakantie op de Griekse eilanden graag met een flinke portie natuur? Dan is Tinos jouw bestemming! Terwijl je het bruisende Mykonos zo ongeveer kunt zien liggen, is het op Tinos verbazingwekkend rustig. ‘Een aanrader voor de echte liefhebber van het Griekse leven‘, tipt reviewer a.Mauritz. ‘Puur en onbedorven‘, oordeelt ook reviewer Goof. En overnachten? Dat kan volgens jullie onder andere perfect bij de huiselijke Aegean Dream Appartments (review score: 8,9).

Heb jij een van deze onontdekte Griekse eilanden bezocht? Wij zijn benieuwd naar jouw review