First stop in Noord-Italië: kleurrijk Cannobio

Redactie - 27 juni 2018

First stop in Noord-Italië: kleurrijk Cannobio

Redactie - 27 juni 2018

Het Noord-Italiaanse plaatsje Cannòbio, vlak over de grens met Zwitserland, is de perfecte uitvalsbasis om het Lagio Maggiore te verkennen én een prima startpunt van je vakantie in Italië. Het levendige plaatsje heeft een paar fijne accommodaties en genoeg te doen. Wij tippen de highlights!

Smalle steegjes in Cannòbio

Smalle steegjes in Cannòbio

Romeinse allure 

Het kleurrijke dorpje bestond al ten tijde van de Romeinse overheersing, en dat is te zien. Resten van een oud Romeins Palazzo, een elfde-eeuwse kerk met dito klok (Sint Vittore) en een barokke kerk (Santa Piëta). In het oude deel wemelt het van de smalle steegjes en straatjes, terwijl in het nieuwe deel bruisende terrasjes en restaurants dat doen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/autovakanties-naar-frankrijk-en-italie/”]

Cannòbio, Lagio Maggiore

Promenade van Cannòbio, Lagio Maggiore

Duiken in de ravijn van Sant’Anna  

Ongeveer drie kilometer buiten het stadje tref je de ravijn van Sant’Anna (de Oridor di Santa Anna). Dit ravijn is uitgehold door de Cannobinorivier en aan de rand van de klif staat een klein kerkje dat je te voet kunt bereiken via een stenen bruggetje. De kloof is 25 meter diep en door het heldere water ook een populaire duikplek.

Cannero

Cannero

Schone stranden

Aan de oever van het Lago Maggiore liggen verschillende strandjes. Je kunt in Cannòbio het heldere en verkoelende water in springen, maar ook andere badplaatsen ontdekken. Zo heeft het plaatsje Cannero een van de mooiste stranden van het Lago Maggiore, dat het internationale keurmerk voor mooie, schone stranden draagt: de blauwe vlag.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5x-gevarieerd-genieten-piemont/”]

Hotel in Cannòbio

Hotel in Cannòbio

Campings met uitzicht op het Lago Maggiore

Slapen in Cannòbio? Met ruim tien hotels, een stuk of zes B&B’s en acht campings is er voor ieder wat wils. Mits je op tijd boekt: in de drukke zomerweken hebben de meeste accommodaties het bord completo (vol) buiten staan. Een paar campings in Cannòbio liggen direct aan het Lago, zoals Camping Internazionale Paradis, waar je vanuit je tent of caravan zo over het water tuurt.

Wel eens op vakantie geweest in Cannòbio en heb je tips voor andere vakantiegangers? Laat een review achter!