Dit zijn de mooiste treinreizen door Scandinavië

Redactie - 1 september 2018

Dit zijn de mooiste treinreizen door Scandinavië

Redactie - 1 september 2018

Treinreizen zijn populairder dan ooit en wij snappen wel waarom. Je kunt een of meerdere landen in relatief korte tijd ontdekken op een avontuurlijke en nostalgische manier! Deze maand zetten wij de mooiste treinreizen door verschillende werelddelen voor je op een rijtje. Te beginnen met de mooiste routes door Scandinavië.

mooiste treinreizen scandinavië

Beeld: Jayakumar Ananthan via Unsplash

Ontdek Noorwegen: Flåmsbana Scenic Railway

Deze treinreis wordt gezien als een van de meest indrukwekkende routes van Europa. Niet voor niets staat hij dan ook in onze top 10 mooiste treinroutes in Europa. In circa zeven uur reis je door de mooiste stukjes natuurschoon van Noorwegen, dwars door het UNESCO-fjordengebied.

Fjorden Noorwegen mooiste treinreizen

Beeld: Callum Stewart via Unsplash

Een tour door Zweden met de Inlandsbanan-route

Vanaf half juni tot en met eind augustus doorkruis je Zweden met de Inlandsbanan-route. je start bij Kristinehamn in het zuiden en reist via Mora en Östersund naar Gällivare. Onderweg vertellen de treinstewards je alles over de plekken waar de trein zich op dat moment bevindt. Tijdens deze ruim 1300 kilometer lange tocht geniet je van het gevarieerde landschap van Zweden: van meren tot bergtoppen en rivieren. Mooi!

Mooiste treinreizen Scandinavië Zweden

Beeld: Cederic van den Berghe via Unsplash

De bergentreinroute door Noorwegen

Nog zo’n toproute in Noorwegen. Niet voor niets is deze treinreis door The Lonely Planet uitgeroepen tot een van de mooiste routes ter wereld. En dat voor een klein prijsje. Een enkeltje scoor je al voor zo’n €25. Voor dat bedrag reis je zeven uur lang met de trein. In Nederland is dit dus ondenkbaar! Tip: start je reis met een citytrip in hoofdstad Oslo. Deze wereldstad vormt namelijk het startpunt van de bergentreinreis die vervolgens eindigt in havenstad Bergen.

Noorwegen mooiste treinreizen Scandinavië

Beeld: Thomas Bjornstad via Unsplash

Wat je onderweg kunt verwachten? Spectaculaire landschappen die vast en zeker een plekje innemen op jouw bucketlist. Zo voert deze reis je over het hoogste bergplateau van heel Europa: Hardangervidda en spot je onderweg bevroren meren.

Mooiste treinreizen Scandinavië Noorwegen

Beeld: Simon Migaj via Unsplash

Mooiste treinreizen Scandinavië: reis over de Poolcirkel

Met een treinreis meteen meerdere Scandinavische landen meepakken? Kies dan voor een rit over de Poolcirkel. Start in het Zweedse Stockholm en maak in Lapland een tussenstop. Vervolgens keer je terug naar Noorwegen. Op deze manier sla je niets over. Want die poolcirkel? Die wil je natuurlijk niet missen. Besneeuwde bergtoppen, diepe dalen met een ijsblauw meer op de achtergrond en niet te vergeten het spotten van pooldieren. Een ervaring om nooit te vergeten.

Benieuwd naar de mooiste treinreizen door China? Houd dan ons blog in de gaten!