De 10 mooiste dorpen van Lefkas

Redactie - 18 augustus 2019

De 10 mooiste dorpen van Lefkas

Redactie - 18 augustus 2019

Het bergachtige binnenland van Lefkas zit vol idyllische Griekse bergdorpen, terwijl je langs de kust talloze knusse vissersdorpjes vindt. Van een overweldigende natuur tot traditioneel handwerk, de plaatsjes zitten er vol mee. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste dorpen van Lefkas.

Agios Nikitas

Aan de westkust van Lefkas ligt het typisch Griekse vissersdorp Agios Nikitas vol Griekse taverna’s en gezellige accommodaties. Je kunt in dit idyllische plaatsje lekker rondstruinen terwijl je omgeven bent door zandstranden, kliffen en valleien.

Sivota

Een schilderachtig havenplaatsje in het zuidoosten van Lefkas is Sivota. Hier zie je veel bootjes in de gesloten baai, die net een meer lijkt, dobberen als je over de gezellige boulevard loopt. Het mooie dorp is omgeven door groene heuvels en bergen.

Englouvi

Midden in Lefkas, tussen de bergen, ligt het traditionele, knusse dorp Englouvi dat bekend staat om de linzen die er worden verbouwd. Het schijnen de beste linzen van Griekenland te zijn.

Nidri

In het oosten van het eiland ligt de sfeervolle en kleurrijke kustplaats Nidri. Het dorp is omgeven door prachtige natuur, zo is er een baai te vinden verborgen achter groene heuvels. Hier varen vele bootjes in de zomer. Huur zelf een boot en vaar vanaf Nidri naar de eilanden Scorpios en Meganissi.

Vakantieganger Dik verbleef in Nidri in appartementencomplex Ifigenia en laat weten: ‘Uniek eiland waar het nog echt Grieks is. En waar je de mooiste blauwe zee aan treft.

Poros

Op een helling van een berg ligt het traditionele dorpje Poros met haar smalle straatjes. Dit fotogenieke dorp staat vol bloeiende bloemen die mooi afsteken tegen de stenen huizen. Onderaan de berg ligt het strand Mikros Gialos waar vooral locals graag naartoe gaan.

Karia

Het traditionele bergdorp Karia staat bekend om het handwerk dat de Grieken hier maken. Van geweven kleden tot borduurwerken: je kunt er niet omheen in het dorp. Neem iets mee als souvenir uit dit door groene natuur omgeven dorp.

Porto Katsiki

In het plaatsje Porto Katsiki vind je een van de mooiste stranden van Griekenland en een prachtige baai met helderblauw water. Niet voor niets is dit een geliefde plek op het eiland.

Kaligoni

In Kaligoni vind je resten van het antieke Lefkas, dus hoe het eiland vroeger was. Denk aan een theater, een begraafplaats, een oud aquaduct en overblijfselen van de oude stad Nirikos.

Vassiliki

In een grote baai in het zuiden van Lefkas vind je het vissersdorp Vassiliki. Het sfeervolle plaatsje zit vol gezellige Griekse taverna’s en visrestaurants met tafeltjes aan zee. Bezoek de kleine haven en winkel bij de vele knusse boetiekjes.

Nikiana

In het oosten van het eiland vind je Nikiana waar je kunt relaxen op de kiezelstranden in de schaduw van Eucalyptusbomen. Vanaf Nikiana heb je een prachtig uitzicht op het vasteland van Griekenland. Misschien kom je hier nog wel vrouwen tegen die gekleed zijn in traditionele klederdracht. Ook vind je hier fijne accommodaties, zoals hotel Eleana waar de volgende review over te lezen is: ‘De accommodatie is een goede mix tussen hotel en appartement. Je hebt een kleine keuken, maar ontbijt is inbegrepen. De kamers worden keurig schoon gehouden, het ontbijt is in buffetvorm en het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Er is een mooi zwembad en voldoende mogelijkheid om uit de zon te zitten. In het dorpje zijn voldoende winkels en taverna’s.