Minder bekende Spaanse bestemmingen die je wilt ontdekken

Redactie - 2 april 2019

Minder bekende Spaanse bestemmingen die je wilt ontdekken

Redactie - 2 april 2019

Barcelona, Madrid, Sevilla, Gran Canaria … stuk voor stuk enorm populaire Spaanse bestemmingen, dus een beetje druk is het er wel. Liever het Spanje buiten de gebaande paden leren kennen tijdens je volgende weekendje weg of zomervakantie? Dit zijn een aantal van onze minder bekende bestemmingen in Spanje die de moeite waard zijn om te ontdekken. Voor een middagje, een ultiem relaxt weekendje weg óf een weekje detoxen.

Ávila

Staat het mooie Madrid al op de planning? Voeg daar dan ook Ávila eens aan toe. Met de trein tuf je in minder dan twee uur van Madrid naar deze nog onbekende, Spaanse stad. Ávila is UNESCO Werelderfgoed. Nou, dan weet je het wel! Het is een van de oudste Spaanse bestemmingen en wordt ook wel ‘de stad van de drie culturen genoemd’ (Joods, Islamitisch en Christelijk). Het stadje is de geboorteplaats van Santa Teresa en ligt aan de Camino de la Lengua, een historische route gebaseerd op de geschiedenis van de Castiliaanse (Spaanse) taal. Deze route loopt door plaatsen die hier een grote rol in hebben gespeeld.

Avila, Spaanse bestemmingen

Mérida

Ooit was het een Romeinse hoofdstad, maar nu is het de thuisbasis van indrukwekkende ruïnes en een geweldig Romeins theater dat nog steeds gebruikt wordt. Mérida ligt halverwege  Madrid en Sevilla, in de buurt van de Portugese grens, en wordt veel te vaak over het hoofd gezien. Hoewel je er misschien nog nooit van hebt gehoord, is Mérida echt een van de mooiste Spaanse bestemmingen als we vakantiegangers mogen geloven.

Cáceres

Het schilderachtige stadje Cáceres ligt op een uurtje rijden van Mérida, dus die twee kun je mooi combineren. Wandel over de geplaveide straatjes en bewonder de prachtige architectuur terwijl je meer te weten komt over de rijke geschiedenis van de stad. Een ideale bestemming met een klein budget: in Cáceres zijn de kosten voor levensonderhoud misschien wel het laagst van alle Spaanse bestemmingen. Een stad vol koopjes dus!

Caceres, Spaanse bestemmingen

Covadonga

Asturië is een bergachtig gebied aan de noordkust; hier leer je een hele andere kant van Spanje kennen. De locals zijn hier supertrots dat ze altijd Spaans zijn geweest. Asturië is het enige deel van Spanje dat nooit werd veroverd door de Moren. Het dorp Covadonga in Asturië is een echte must see. Het is een historisch belangrijke plek waar de Spaanse reconquista begon. Andere must sees zijn het mooie meer en de pittoreske San Fernando-kerk.

Córdoba

Het fantastische, Spaanse Andalusië moet je eens gezien hebben. Córdoba is een nog niet super ontdekte stad in de regio. De stad speelde een belangrijke rol in zowel het Romeinse Rijk als de Moorse periode en barst dus van de geschiedenis en bezienswaardigheden. Zet in ieder geval Córdoba la Mezquita op je lijstje: een van de grootste en meest symbolische islamitische gebouwen ter wereld. Het werd gebouwd toen de islam Spanje overnam, maar werd later omgetoverd in een kathedraal na de Spaanse verovering door de christenen.

Cordoba, Spaanse bestemmingen