Deze zomer met de kids naar Zweden: doen!

Redactie - 5 juli 2017

Deze zomer met de kids naar Zweden: doen!

Redactie - 5 juli 2017

Ha! Dit jaar ben je al die suckers die richting Zuid-Frankrijk gaan eindelijk te slim af. Geen zwarte zaterdag voor jou deze zomer. Jij rijdt gewoon de andere kant op! Richting Zweden, wel te verstaan. Vragen je kinderen zich af wat jullie daar gaan doen, dan vertel je ze over de spannende attracties uit deze top vijf. Maak kennis met kidsproof Zweden!

Familievakantie in Zweden - Astrid Lindgrens Kalle Blomquist1. Astrid Lindgren’s Värld, Vimmerby

Midden in de diepe bossen van de regio Småland ligt Vimmerby, het geboortedorp van Zweden’s wereldberoemde schrijfster Astrid Lindgren. Zodra je de pittoreske huisjes en kronkelweggetjes  ziet, snap je direct waarom ze zo ongelooflijk goed was in het schrijven van sprookjes. In Astrid Lindgren’s Värld, het lokale pretpark stap je zo haar droomwereld binnen en kun je buurten bij de burcht van Ronja de Roversdochter en het knalgele huis van Pippi Langkous.

Vimmerby is een handige tussenstop onderweg naar één van de andere dingen die Zweden tot een kidsproof vakantiebestemming maakt: de kraakheldere meren. Bij Camping Otterbergets zit je niet ver van Vänern, het allergrootste meer van het land. Ook de rode vakantiehuisjes van Lilla Huset zijn volgens jullie een aanrader voor een gezinsvakantie in Zweden. ‘Mooie strandjes, veel ruimte, schapen, konijnen, fietsen: een heerlijke plek om vakantie te vieren met kinderen‘, oordeelt reviewer Joost.

Familievakantie in Zweden - pretpark2. Openluchtmuseum Skansen, Stockholm

In Skansen kun je een dag lang rondrennen in het Stockholm uit de vorige eeuw. Inclusief zweefmolens, pottenbakworkshops en snoepwinkeltjes, natuurlijk! Stockholm’s Skansen ligt midden in de stad. En dat is best handig. Voor het geval je tijdens je autovakantie in Zweden ook nog even een shopdag wilt inplannen, bijvoorbeeld.

3. Pretpark Liseberg, Göteborg

Waar Göteborg zelf al enorm veel te bieden heeft, maakt Pretpark Liseberg de omgeving tot een 100% kidsproof vakantiebestemming. Het pretpark heeft maar liefst veertig achtbanen en bouwde er dit jaar nog een angstaanjagend hoge draaimolen-meets-achtbaan bij. Volgens reviewer Lianne blijft het park lang open en is het daardoor een fijne plek om heerlijke zomeravonden door te brengen. Kies een camping in de omgeving en je familievakantie in Zweden kan beginnen! Een paar opties:

  • Camping Hallebäck Stugor Vildmark in Dalskog is volgens jullie kleinschalig en daardoor extra fijn. Een camping zonder animatieteams en megaspeeltuinen maar tegelijkertijd een dikke 10 scoort onder gezinnen. ‘Ik kan alleen maar een hoop smileys uitdelen, wat een ongekend mooi plekje!‘, schrijft één van jullie. ‘Een paradijsje‘, vult een andere reviewer aan.
  • Ook Camping Säms in Herrljunga is volgens jullie een camping ‘zonder toeters en bellen‘. Maar dan wel eentje met een schitterend uitzicht en volop ruimte om te kanoën, zwemmen en kampvuurtjes te maken. Reviewscore onder gezinnen: 9,6

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/top-5-openlucht-musea/”]

Kidsproof Zweden - Uppsala4. Zwemparadijs Fyrishov, Uppsala

Niet ver van Stockholm ligt de studentenstad Uppsala. Waarom je daar moet zijn om kidsproof Zweden te ontdekken? Omdat ze er een fantastisch zwemparadijs hebben! Compleet met watervallen en glijbanen in allerlei maten. Bepaald geen verkeerde plek voor een verkoelende dagtrip met het hele gezin.

Kidsproof Zweden - Tivoli5. Gronalund, Stockholm

Nóg een reden waarom de regio rondom Stockholm 100% kidsproof is: het pretpark Gronalund! Met achtbanen als ‘house of nightmares‘ en ‘rock jet‘ staat het attractiepark garant voor een gezonde portie adrenaline. Ben je stiekem niet zo’n achtbaan-held? Geen punt, ook de ‘kiddie coaster‘ staat klaar.

Ook genoten van Zweden met de kids? Deel je mening in de comments of schrijf een review over jouw favoriete bezienswaardigheid.