Hiken en wijn drinken op het Italiaanse droomeiland Ischia

Redactie - 10 april 2018

Hiken en wijn drinken op het Italiaanse droomeiland Ischia

Redactie - 10 april 2018

Sicilië en Sardinië al lang van je wensenlijst afgestreept? Er liggen nog veel meer Italiaanse eilanden op je te wachten! Zoals het kleine Ischia, waar ze een paar van de allerbeste witte wijntjes van Italië maken. Hierbij vier dingen die je – behalve wijn drinken – simpelweg MOET doen tijdens een vakantie op Ischia.

Vakantie op Ischia - Kasteel1. Bezoek aan Castello Aragonese

Romantischer dan het Castello Aragonese komen ze niet, die middeleeuwse kastelen. Het eeuwenoude bouwwerk staat op een piepklein vulkanisch schiereiland naast Ischia. De brug erheen is al een beleving op zich. Eenmaal binnen is het kasteel een duizelingwekkende collectie van kerken, tuinen, kloosters en bizar mooie uitzichten. Een tip: vergeet niet om genoeg tijd in te plannen voor een schuimende cappuccino op een van de spectaculair gelegen terrasjes.

Vakantie op Ischia - strand2. Dagje strand in Sant’Angelo

Het piepkleine Sant’Angelo heeft alles wat je je voorstelt bij een mooi kustplaatsje op een van de Italiaanse eilanden. Een perfect strand temidden van ruige rotsen? Check! Kleurrijke straatjes vol knusse restaurants? Dubbelcheck! Tel daar knapperige pizza’s, gekoelde wijntjes en een berg gelato bij op en je snapt waarom Sant’ Angelo niet mag ontbreken tijdens je vakantie op Ischia.

Vakantie op Ischia - Monte Epomeo3. Beklim de Monte Epomeo

Met een hoogte van zo’n 780 meter torent de Monte Epomeo hoog uit boven Ischia. Tegelijkertijd is het een van de meest toegankelijke bergen van alle Italiaanse eilanden. Er gaat namelijk gewoon een pad omhoog vanaf het dorpje Fontana. De hike langs wijngaarden en rotswanden duurt zo’n anderhalf uur. Een hike die nóg leuker wordt als je weet dat er op de top niet alleen een waanzinnig uitzicht op je staat te wachten, maar ook een restaurant vol heerlijke toetjes. Een must, zelfs tijdens je meest luie vakantie op Ischia.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/eilandhoppen-italie-hier-moet-naartoe/”]

Vakantie op Ischia - thermaalbaden4. Ga bubbelen in een thermaalbad

Het vulkanische landschap geeft Ischia niet alleen ruige rotsen en hoge heuvels. Onder de grond borrelt het ondertussen lekker door. En ja, dat is zeker weten goed nieuws. Het zorgt er namelijk voor dat je in de Baai van Citara supergezonde mineraalbronnen vindt. En dat je in het luxe thermaal park Poseidon kunt bubbelen in maar liefst 22 verschillende thermaal baden. Uiteraard inclusief bizar mooi uitzicht over zee en het Italiaanse landschap.

Vakantie op Ischia - hotelsItaliaanse eilanden: overnachten op of bij Ischia

Van appartementen aan zee tot luxe resorts: voor een piepklein Italiaans eiland heeft Ischia bizar veel accommodaties. Tegelijkertijd kun je het eiland ook prima als dagtrip vanaf Napels bezoeken. Neem een van de goed gewaardeerde hotels als het Royal Continental of Hotel Neapolis als uitvalsbasis en je zit perfect voor een verkenning van een paar van de allermooiste Italiaanse eilanden! De overtocht van Napels naar Ischia duurt zo’n anderhalf uur.

Heb jij Ischia of een van de andere Italiaanse eilanden bezocht? Laat een review achter op Zoover.