Dit is waarom je in de herfst in Oostenrijk wilt zijn

Redactie - 26 september 2018

Dit is waarom je in de herfst in Oostenrijk wilt zijn

Redactie - 26 september 2018

Nog nooit gedacht aan een Indian summer in de Alpen? Think again. De herfst in Oostenrijk is prachtig en een vakantie in dit seizoen heeft veel voordelen. Het is rustiger dan in de zomer én in de winter, en wat te denken van die goudgeel gekleurde bergpanorama’s?

herfst in Oostenrijk

Serene rust

In de winter worden de alpen bezocht door miljoenen vakantiegangers voor een wintersportvakantie, terwijl fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers de groene bergen in de zomer bestormen. In de overgang van de zomer naar de winter – vlak voordat het gebied wit kleurt – hangt er een serene rust in de bergen.

herfst in Oostenrijk

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/wandelvakantie-in-oostenrijk-met-de-kids/”]

Stunning views

Tuurlijk; die witte weidse bergmassa in de winter en sound of music-achtige bloeiende heuvels in de lente zijn óók heel mooi, maar tijdens de herfst is Oostenrijk misschien wel op z’n best. Goudgele pijnbomen, vuurrode bladeren en de zon die steeds lager staat zorgen voor geweldige plaatjes. In het bosrijke en zuidelijke Karinthië bijvoorbeeld kijk je je ogen uit. Plus: in deze zuidelijke regio is het in de herfst nog lekker aangenaam.

herfst in Oostenrijk

Fietsen en wandelen

Waar het in de zomer soms net een tikke te warm kan zijn om je sportief uit te leven, leent de herfst zich perfect voor het maken van een wandeling of fietstocht. Na je outdoor-activiteiten is er natuurlijk niets lekkerder dan een bubbelbad- of saunasessie in je wellness-accommodatie.

Salzburg in de herfst

Salzburg in de herfst

Stedentrip

Innsbruck, Salzburg, Wenen en Graz: aan stedentripbestemmingen geen gebrek in Oostenrijk. En laat de nazomer nu nét een fijne tijd tijd zijn voor een citytrip in het land. Lekker eten, door statige straten struinen, musea bezoeken en koffie met een smeuïge Sachertorte op een terras in de herfstzon doen. In Innsbruck kun je ook nog eens héél goed shoppen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/weekendje-weg-naar-oostenrijk-2018-steden-fabelhaft/”]

Hotel Auersperg

Hotel Auersperg

Goedkope accommodaties

Geen winter en geen zomer in de Alpen betekent: geen hoogseizoen. En dat betekent weer goedkopere appartementen, chalets, vakantiehuizen en hotels in Oostenrijk. Verblijf bijvoorbeeld in Salzburg in het stijlvolle Hotel Auersperg, in logeerboerderij Albeineler in Tirol of op  Alpencamping Nenzing in Voralberg.

Voor meer accommodaties in de herfst in Oostenrijk kijk je op Zoover!