Gran Canaria is al jaren een vakantie hotspot. Niet zo gek met alle fijne zandstranden, relaxte sfeer en vele zonuren. Maar dit maakt het ook druk! Wij zochten de plekken waar je nog (bijna) het eiland voor jezelf hebt.

Na aankomst op het vliegveld in het – niet super charmante – oosten van Gran Canaria kun je kiezen voor het zonnige zuiden, het bergachtige midden of het ongerepte noordwesten.

Puerto de Mogàn Gran Canaria

Puerto de Mogàn

Stranden in het zonnige zuiden

Het zuiden van Gran Canaria is the place to be voor de meeste toeristen, want hier vind je talloze zandstranden én de meeste zon. Tussen de aaneenschakeling van drukke badplaatsen zijn wel wat parels te vinden. Zo is Puerto de Mogan best toeristisch, maar ook mooi. Geen hoogbouw, maar (aangelegde) kanaaltjes, een wirwar van straatjes en kleine witte huisjes met weelderig bebloemde tuinen. Ook de indrukwekkende duinen van Maspalomas – intussen beschermd natuurgebied – móét je gezien hebben als je op Gran Canaria bent.

Maspalomas Gran Canaria

Maspalomas

Rustig rondom het eiland

Meer rustige stranden en plaatsen vind je rondom het eiland. Neem Agaete in het noordwesten van Gran Canaria: een pittoresk plaatsje met een klein zwart kiezelstrand en de leuke haven van Puerto de las Nieves nabij, waar de verse vis zo je bord op zwemt. Tijdens een wandeling door de Ageate Vallei heb je het idee dat je alleen op de wereld bent. Fruitbomen vol sinaasappels, bananen en papaya, wuivende palmen, weelderige tuinen, schattige huisjes en bloeiende bloemen maken het een paradijs op aarde. Iets noordelijker liggen de stranden El Agujero en Sardina del Norte, die populair bij duikers, surfers én liefhebbers van rotsstranden zijn.

Diederik: ‘Agaete is een geweldige plek op Gran Canaria weg van de massa. Hier geen disco’s, maar wel sfeer ‘s avonds op het plein en in de restaurantjes bij de haven.’

Het groene hart van Gran Canaria

Trek die wandelschoenen maar aan en neem je verrekijker mee: in het hart van Gran Canaria vind je spectaculaire kloven en verborgen valleien bezaaid met dennenbossen en kronkelende stuwmeertjes. En de bergen, oh die bergen. Door de vulkanische oorsprong waan je je ene moment met imposante cactussen en dorre grond in het Wilde Westen, enkele kilometers verder tref je valleien vol palmbomen.

Een must is een wandeling naar de Roque Nublo. De rots die miljoenen jaren geleden ontstond door een vulkaanuitbarsting is hét symbool van Gran Canaria. De klim is pittig, maar het uitzicht adembenemend. Ook Tejeda is volgens Annemarie ‘Een schitterende bestemming als je naar Gran Canaria komt om het binnenland te ontdekken.’ Ze vertelt verder op Zoover: ‘Tejeda is fantastisch gelegen op een helling en te bereiken via kronkelweggetjes en hoewel mooi, helemaal niet toeristisch!

Local life in Las Palmas

Niet zozeer rustig, maar wél weg van de toeristenmassa is Las Palmas. Hier tref je vooral locals. En hoewel het de hoofdstad van Cran Canaria is, is de stad minder toeristisch dan de zuidkust, terwijl er genoeg te doen is. Op je must visit lijst moet sowieso een bezoek aan museum Casa de Colón staan. het Huis van Columbus is één van de mooiste huizen van de stad. Ook leuk is de mooie binnenplaats van het museum, inclusief antieke waterput en twee praatgrage papegaaien.

Om al deze mooie, rustige plekjes te kunnen zien raden we je een huurauto op Gran Canaria aan, die je gemakkelijk kunt reserveren.

Ben jij wel eens op Gran Canaria geweest en heb je tips voor andere vakantiegangers? Laat het weten in een reactie of review!

Uitgelichte berichten

Christine

Redacteur

26 maart - 2017

Reacties