Rondreis Georgië: deze plekken mag je niet missen!

Redactie - 30 maart 2018

Rondreis Georgië: deze plekken mag je niet missen!

Redactie - 30 maart 2018

Bijna geen één land is zo afwisselend als Georgië. Wil je de wervelende steden, de waanzinnige natuur en de prachtige stranden ontdekken? Ga dan voor een rondreis door deze ruige uithoek van Europa. Deze plekken mag je in ieder geval niet overslaan!

Georgië rondreis Tblisi

Tbilisi

Start je rondreis door Georgië in de hoofdstad van het land: Tbilisi. Je vindt gemakkelijk een Engelssprekende gids die je langs alle hoogtepunten leidt. Breng zeker een bezoekje aan:

  • De Metekhi kerk. Vanaf dit dertiende eeuwse gebouw heb je een prachtig uitzicht over de rivier. Binnenin barst het van de bijzondere religieuze kunst.
  • De Zwavelbaden. Tbili betekent ‘warm’ in het Georgisch. Tbilisi dankt zijn naam dus aan de warme zwavelbronnen in de stad. Leuk weetje: Koning Gorgasali ontdekte de bronnen toen zijn jachtvalk vogels in het water liet vallen. De vogels werden gekookt weer uit het water gehaald! Op deze bijzondere plaats stichtte de koning zijn hoofdstad.
  • Gardin Street. Dit is the place to be in de avonduren. Gardin Street barst van de hippe restaurantjes, cocktailbars en discotheken. 

Reviewer Brita had een heerlijke vakantie in de stad: ‘Een stad met een mooi oud gedeelte dat wel een openluchtmuseum lijkt met alle schitterende oude gebouwen. Veel restaurantjes en terrasjes voor de toeristen!

Zoover overnachtingstips in Tbilisi: Hotel Leadora en Hotel Marriott Tbilisi.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/vakantie-naar-georgie-tips-beginners/”]

Georgië Kakheti rondreis wijnregio

Wijnregio Kakheti

Misschien is wijn niet het eerste waar je aan denkt bij Georgië. Maar het land is de oudste wijnproducerende regio ter wereld! Bijna alle drank wordt gemaakt in Kakheti, een regio in het oosten van Georgië. Ga langs bij een van de vele wijnboerderijen. Bijna overal kun je een rondleiding volgen over het landgoed en de wijnkelders bezoeken. En er wordt natuurlijk afgesloten met een heerlijke wijnproeverij!

Een leuk plaatsje in Kakheti om te bezoeken is Signagi. Een ommuurd stadje uit de achttiende eeuw, waar je de echte Georgische cultuur proeft. Struin door een doolhof aan nauwe straatjes en stegen en maak een klim op de historische uitkijktorens.

Out-of-the-box overnachtingstip: Slaap in Kakheti bij de locals in een wijnboerderij en ontdek het authentieke Georgische leven.

Rondreis Georgië Kaukasus

Kaukasus

Na alle wijn in Kakheti is het tijd voor wat actie! De Kaukasus is de ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Niet voor niets is dit hoogste gebergte van Europa een van de meest populaire bestemmingen voor wandelvakanties. In het bergmassief lopen wolven en honden nog vrij rond, dus ga altijd op pad met een professionele gids! Je wandelt door oude bergdorpjes, waar elektriciteit nog toekomstmuziek is en paarden het belangrijkste transportmiddel zijn.

Een mooie uitvalsbasis voor wandelaars is Kazbegi. Dit dorp ligt op 1700 meter hoogte aan de voet van de berg Kazbek. In het wandelparadijs rondom Kazbegi loop je door een super afwisselend landschap van vulkanen, watervallen, besneeuwde bergtoppen en diepe ijsrivieren.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/doen-vakantie-in-georgie/”]

strandvakantie in Georgië

Strandvakantie aan Zwarte Zee

Je rondreis door Georgië ontspannen afsluiten? Dan kan aan het strand bij de Zwarte Zee. Bijvoorbeeld bij Ureki, waar het strand bestaat uit zwart zand. Vooral voor de lokale Georgiërs is dit een populaire plek voor een stranddagje. Smeer je vooral helemaal in met het zwarte goedje, de oude Sovjets geloofden dat dit een geneeskrachtige werking heeft. Ze bouwden daarom zelfs talloze kuuroorden in Ureki.

Je eigen eten en drinken meenemen is niet nodig. Op het strand lopen genoeg verkopers waar je voor een paar euro een versnapering kunt krijgen.

Vlieg je weer naar huis vanaf Tbilisi? Met de bus en trein ben je zo weer in de hoofdstad.

Ken jij nog een bijzondere plek in Georgië? Deel je tips in de reactie en inspireer andere vakantiegangers!