Ga goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemmingen!

Redactie - 9 november 2021

Ga goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemmingen!

Redactie - 9 november 2021

Ben jij ook zo toe aan een heerlijke, warme, zonnige vakantie? Nu het in Nederland alleen maar kouder wordt, is een bestemming buiten Europa dé oplossing! Wat dacht je van Curaçao, Aruba of Bonaire? Of zelfs Sint-Maarten! Op deze bestemmingen is het momenteel gemiddeld +/- 30 graden. Dit klinkt heerlijk, toch? Wel is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je allemaal nodig hebt voor jouw vakantie: van de voorbereidingen tot informatie ter plekke. Lees dit blogartikel ‘Ga goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemmingen!’ en bekijk hieronder de informatie met betrekking tot Covid-19 voor deze bestemmingen. Op vakantie gaan is natuurlijk veel fijner, wetende dat je alles goed geregeld hebt! Zo kun jij heerlijk gaan genieten van jouw welverdiende zon, zee en strand vakantie!

Bon Bini Curaçao

De eerste bestemming in het lijstje ‘Ga goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemmingen!’ is Curaçao. Het is toch fijn om de winter in Nederland te ontvluchten en naar dit warme eiland te gaan? Het reisadvies van Curaçao is geel en dat betekent dat reizen hier naartoe mogelijk is! Wel zijn er een aantal dingen noodzakelijk en belangrijk om te weten, zodat je daarna heerlijk kunt ontspannen in de zon.

Heenreis

Let er op dat je voordat je vertrekt een ‘Public Health Passenger Locator Card’ én immigratiekaart invult via de website van de overheid van Curaçao. Als je een geldig bewijs van volledige vaccinatie hebt, kun je met een digitaal coronabewijs dit land inreizen. Het digitale coronabewijs moet zijn afgegeven door Nederland of door een ander land binnen de Europese Unie of door het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het is niet nodig om dit vaccinatiebewijs uit te printen. Indien je uiterlijk 14 dagen voor vertrek naar Curaçao in een ander land dan Nederland bent geweest, dan kan het zijn dat je toch moet testen. Voor de actuele inreisvoorwaarden is het belangrijk de website van de overheid van Curaçao te bekijken.

Niet (volledig) gevaccineerd

Indien je niet (volledig) gevaccineerd bent, moet je bij aankomst in Curaçao een negatieve PCR-test laten zien die uiterlijk 48 uur voor vertrek is afgenomen. Óf een negatieve antigeentest die uiterlijk 24 uur voor vertrek is afgenomen. Dit geldt voor reizigers vanaf 12 jaar. De uitslag van de PCR-test of antigeentest moet je uploaden als je de ‘Public Health Passenger Locator Card’ en immigratiekaart invult. Ook moet je, als je niet gevaccineerd bent, binnen 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao. Het bewijs van de afspraak voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst, samen met het testresultaat van de negatieve PCR-test of van de negatieve antigeentest en de ‘Public Health Passenger Locator Card’ moet je bij aankomst op Curaçao aan de autoriteiten kunnen laten zien. Als laatste is iedereen (ook als je gevaccineerd bent) verplicht om een reisverzekering af te sluiten.

Wat te doen?

Nu ben je dan eindelijk op jouw vakantiebestemming aangekomen en kun je gaan genieten! Ga erop uit en verken dit fantastische eiland. Wat dacht je van de Christoffelberg? Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Of bezoek de kleurrijke hoofdstad van Curaçao: Willemstad. Na dit gezien te hebben is het tijd voor ontspanning. Kies een van de mooiste baaitjes uit en plof neer op een strandbedje ter ontspanning. Dit wordt een heerlijke zon, zee en strand vakantie!

Maatregelen

Houd op Curaçao rekening met de volgende maatregelen:

 • Er geldt een avondklok van 01.00 tot 04.30 uur.
 • Openbare restaurants zijn geopend tot maximaal 23.00 uur. Restaurants/bars op het terrein van het hotel zijn geopend volgens normale tijden voor gasten van het hotel.
 • Supermarkten en andere winkels zijn geopend tot maximaal 23.00 uur. Een mondkapje is verplicht.
 • De social distancing is 2 meter.
Terugreis

Voor de terugreis moet je een testbewijs of vaccinnatiebewijs laten zien. Een NAAT(PCR)-test mag maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen. Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Indien je reist met een herstelbewijs, moet deze afgegeven zijn door een EU-lidstaat. Je hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine, maar er geldt wel: test jezelf na aankomst in Nederland. Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat je anderen gaat ontmoeten of weer naar werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD.

Ga goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemmingen!
Hotel LionsDive Beach Resort

Gasten die hier eerder verbleven, raden deze accommodatie zeker aan. "Een hele ontspannen, geweldige en fijne vakantie gehad op LionsDive. Bij aankomst werden wij meteen hartelijk ontvangen. LionsDive is een echte aanrader voor een relax vakantie met verschillende drink- en eetgelegenheden en op het strand bij Mambo Beach kom je helemaal tot rust." De gemiddelde score van dit hotel is dan ook een fantastische 9,3!

Lees meer

Verken het prachtige Bonaire

Nog een bestemming van het lijstje ‘Ga goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemmingen!’ Op Bonaire beleef je een fantastische winterzon vakantie. De kleurcode van dit eiland is geel en dat betekent dat reizen hier naartoe mogelijk is. Hieronder staat voor jou alle informatie die je nodig hebt om naar Bonaire te reizen. Zo ga jij goed voorbereid op vakantie.

Heenreis

Je kunt met jouw DCC (Digitaal Corona Certificaat) naar Bonaire reizen. Het is verstandig om jouw testbewijs voor de zekerheid uit te printen en mee te nemen op papier. Het is verplicht om een online gezondheidsverklaring in te vullen, bij voorkeur 48 uur voor vertrek. Bij aankomst op Bonaire moet je dit formulier (geprint of een digitale kopie op uw telefoon) kunnen laten zien. Daarnaast moet je bij aankomst een negatieve NAAT(PCR)-test laten zien die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen. Deze test is verplicht voor alle reizigers vanaf 12 jaar en geldt ook voor reizigers die al (volledig) gevaccineerd zijn. Indien je volledig gevaccineerd bent, moet je bij aankomst naast de negatieve NAAT(PCR)-test ook jouw vaccinatiebewijs laten zien.

Niet (volledig) gevaccineerd

Als je niet (volledig) gevaccineerd bent, heb je twee opties.

 • Je laat binnen 24 uur voor vertrek een NAAT(PCR)-test afnemen, of:
 • Je hebt alleen een NAAT(PCR)-test die binnen 48 uur voor vertrek is afgenomen. Dan moet je op eigen kosten direct bij aankomst op het vliegveld van Bonaire een antigeentest laten doen.

Je kunt Bonaire ook inreizen met een herstelbewijs. Dit herstelbewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT(PCR)-test zijn afgegeven. Als je geen negatief testresultaat of herstelbewijs kan laten zien bij aankomst, moet je direct 10 dagen op eigen kosten in quarantaine op een door de gezaghebber aangewezen locatie. Reizigers van buiten Caribisch Nederland hebben een geldige verzekering nodig, zodat zij gedekt zijn tegen extra medische kosten op Bonaire.

Wat te doen?

Een vakantie naar Bonaire is voor iedereen aan te raden. Of je nou komt om te relaxen of om de natuur te verkennen: dit eiland heeft het allemaal. Bezoek het Nationale Park Washington Slagbaai, met de verschillende tropische vogels en roze flamingo’s. Ben je liever in het water? Verken dan van de prachtige onderwaterwereld, want rondom het eiland ligt ongeveer 300 kilometer koraalrif met exotische vissen! Eindig de middag op een van de schitterende, witte zandstranden waar je kunt genieten van de zon en bezoek in de avond de hoofdstad Kralendijk. Op Bonaire is het écht genieten.

Maatregelen

Ook op Bonaire zijn er maatregelen waaraan iedereen zich moet houden. Deze staan hieronder op een rijtje.

 • Een mondkapje is verplicht indien de social distancing regels niet kunnen worden nageleefd.
 • In restaurants en cafés is er een registratieplicht en gezondheidscheck. De restaurants en cafés sluiten om 00:00 uur en zang en dans buiten is toegestaan.
 • Discotheken zijn gesloten.
 • Houd 1,5m afstand tot andere gasten in accommodaties.
 • Bezoek winkels met maximaal 2 personen per gezelschap en een kar/mandje is verplicht.
Terugreis

Voor de terugreis van Bonaire naar Nederland moet je een coronabewijs (testbewijs of vaccinatiebewijs) laten zien. Een NAAT(PCR)-test mag maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen. Een antigeentest mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Als je reist met een herstelbewijs, moet deze zijn afgegeven door een EU-lidstaat. Je hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine, maar er geldt wel: test jezelf na aankomst in Nederland. Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat je anderen gaat ontmoeten of weer naar werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD.

Ga goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemmingen!
Aparthotel Divi Flamingo Beach Resort

"Wij hebben een heerlijke tijd gehad in het Divi Flamingo Beach resort. We hadden een zeezicht kamer en dan zit je dus ook echt direct aan de zee. Heerlijk om 's nachts lekker te slapen bij het geluid van golven. De bedden zijn heerlijk, lekker groot. Het eten is goed, veel a la carte en het personeel is erg vriendelijk." Deze accommodatie wordt dan ook beoordeeld met een 9,2 als gemiddelde score!

Lees meer

Aruba: One Happy Island

In het Caribisch Gebied is het heerlijk genieten in de wintermaanden. Zo ook op de volgende bestemming in het lijstje ‘Ga goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemmingen!’, het prachtig eiland Aruba. De kleurcode voor Aruba is geel, reizen hier naartoe is dus mogelijk. Wel gelden er ook hier inreisbeperkingen, maar na het lezen van de volgende informatie ga jij goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemming.

Heenreis

Voordat je naar Aruba reist, moet je online de immigratiekaart en een gezondheidsverklaring invullen. Dit moet binnen 72 uur voor vertrek. Ook moet je een negatieve PCR-test laten zien die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen. Dit geldt voor reizigers vanaf 12 jaar. De uitslag van de PCR-test moet je uploaden als je de immigratiekaart invult. Wanneer je klaar bent met het invullen, krijg je een goedkeuring om te boarden (groene vinkje met QR code). Deze goedkeuring moet je bij het inchecken en bij aankomst op Aruba laten zien. Je kunt er ook voor kiezen om jezelf te testen bij aankomst. Je betaalt dan op de website meteen voor de PCR-test en voor vertrek moet je de Aruba Health App downloaden op jouw smartphone en jezelf registreren. Bij aankomst op de luchthaven wordt je getest. Dit is pas mogelijk als je jezelf volledig geregistreerd hebt in de Aurba Health App. Daarna ga je in quarantaine totdat de uitslag bekend wordt gemaakt. De uitslag krijg je meestal binnen 24 uur via de Aruba Health App en per e-mail. Alle reizigers zijn verplicht een aanvullende verzekering af te sluiten die COVID-gerelateerde kosten tijdens jouw verblijf in Aruba dekt.

Wat te doen?

Tropische palmenstranden, mooie hotels, een bruisende hoofdstad en gezellige restaurants en bars. Dat is wat je kunt verwachten op het prachtige Aruba. Ga erop uit en verken het eiland, want er valt genoeg te zien en ontdekken! Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de hoofdstad van het eiland, Oranjestad. Hier bevinden zich veel winkels en uitgaansgelegenheden. Zin in wat ontspanning? Ga dan naar Eagle Beach, het mooiste zandstrand van Aruba. Neem plaats op een strandbedje en bestel een heerlijke cocktail. Vergeet geen verfrissende duik te nemen in de zee, het water is hier zo mooi! Maak in de avond een wandeling langs de kust en geniet van de prachtige zonsondergang. Er is genoeg te doen tijdens jouw vakantie op Aruba!

Maatregelen

Op Aruba gelden momenteel verschillende maatregelen waar iedereen zich aan moet houden. Houd hier rekening mee: 

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare binnenruimtes zoals winkels, supermarkten, musea, casino’s etc. Check bij jouw hotel wat de specifieke verplichtingen zijn m.b.t. het dragen van een mondkapje.
 • Dansen in restaurants en discotheken is niet toegestaan.
 • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan om 1.00 uur dicht. Dit geldt niet voor hotels, de sluitingstijden kunnen per hotel verschillen. Neem contact op met uw hotel voor meer informatie.
 • Je mag met maximaal acht personen aan dezelfde tafel in een restaurant plaatsnemen (m.u.v. kinderen onder de 12 jaar). Het gaat hierbij om zowel binnen als buiten.
 • Alle bars, restaurants en discotheken mogen uitsluitend mensen aan tafel bedienen.
Terugreis

Je moet een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien als je terugkomt uit Aruba. Een NAAT(PCR)-test mag maximaal 48 voor vertrek zijn afgenomen. Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Indien je reist met een herstelbewijs, moet deze afgegeven zijn door een EU-lidstaat. Je hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine, maar ook nu geldt wel: test jezelf na aankomst in Nederland. Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat je anderen gaat ontmoeten of weer naar werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD.

Ga goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemmingen!
Appartement Paradera Park

Rust, comfort en privacy staat hier centraal. De sfeervolle appartementen van Paradera Park zijn centraal gelegen en omringd door tropische tuinen. Van de vriendelijke Nederlandse eigenaren krijg je, wanneer je naar het strand gaat, gratis handdoeken, strandstoelen en een koelbox mee, ideaal! De gemiddelde beoordeling van deze accommodatie is een fantastische 9,1!

Lees meer

Caribisch genieten in Sint-Maarten

De laatste bestemming in het lijstje ‘Ga goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemmingen!’, is Sint Maarten. Dit bijzondere eiland in het Caribisch gebied is de enige plek ter wereld waar Nederland aan Frankrijk grenst en het kleinste eiland ter wereld dat aan twee landen toebehoort! Wil jij Caribisch genieten met een Nederlands tintje? Goed nieuws, want de kleurcode voor Sint Maarten is geel! Reizen hier naartoe is dus mogelijk. Wel gelden er inreisbeperkingen, maar na het lezen hiervan ga jij zeker goed voorbereid op vakantie.

Heenreis

Voordat je naar Sint Maarten gaat, moet je een gezondheidsverklaring in het Engels invullen om voorlopige toestemming te krijgen om naar Sint Maarten te mogen vliegen. Ouders moeten dit voor hun kinderen invullen. Bij aankomst op Sint Maarten moet je de voorlopige toestemming kunnen laten zien. Daarnaast moet je bij aankomst op Sint Maarten een negatieve COVID-19 test laten zien die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen. Vanaf 1 november 2021 geldt dit alleen voor reizigers van 5 jaar en ouder die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Indien je volledig gevaccineerd bent, heb je vanaf 1 november 2021 geen negatieve COVID-19 test meer nodig. Jouw vaccinatiestatus en vaccinatiebewijs of de uitslag van de COVID-19 test moet je zelf ook uploaden als je de gezondheidsverklaring invult. Het afsluiten van een lokale COVID-19 verzekering is verplicht voor alle reizigers naar Sint Maarten. Ook zijn reizigers verplicht een ziektekostenverzekering te hebben. Het is sterk aanbevolen om een aanvullende reisverzekering af te sluiten die ook COVID-gerelateerde kosten dekt tijdens jouw verblijf op Sint Maarten. Let op! Je kunt niet met jouw Nederlandse digitale coronabewijs (DCC) Sint Maarten inreizen. Je moet jouw testbewijs uitprinten en op papier meenemen!

Wat te doen?

Op Sint Maarten bruist het van de evenementen en activiteiten. Dit eiland staat bekend als culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied. Je vindt hier verschillende toprestaurants en sfeervolle terrassen aan het water. Daarnaast is het een geliefde bestemming voor surfers, zeilers, duikers en snorkellaars, want de onderwaterwereld is hier fantastisch. Verken de gezellige hoofdstad Philipsburg, maak prachtige hikes of neem een duik in het prachtige, helderblauwe water. Een vakantie naar Sint-Maarten is de perfecte combinatie van cultuur en natuur en natuurlijk: zon, zee en strand!

Maatregelen

Houd op Sint Maarten rekening met de volgende maatregelen:

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle openbare ruimtes, luchthavens, openbaar vervoer, supermarkten en in alle gebieden, gebouwen en winkels waar social distancing niet mogelijk is. Houd ten allen tijde een veilige afstand van 1,5 – 2 m, inclusief strandbezoeken.
 • Ontsmet je handen voordat je een winkel of supermarkt binnengaat.
 • Gooi het wegwerpmasker weg in een gesloten afvalbak. Was minimaal om de dag een herbruikbaar masker
 • Als je ziek wordt met koorts en griepachtige symptomen, neem dan onmiddellijk contact op met de receptie van het hotel en/of de volksgezondheidsinstanties op telefoonnummer 914.
 • Zorg ervoor dat je een betrouwbare thermometer bij je hebt, voor het geval je in quarantaine moet en voor dagelijkse zelfcontrole.
 • Neem niet meer dan 4 personen mee in de huurauto als ze geen deel uitmaken van jouw gezin.
 • Volg alle instructies van de eilandautoriteiten op in de luchthaven, uw hotel, restaurants, winkels etc.
Terugreis

Je moet een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien als je terugkomt uit Sint Maarten. Een NAAT(PCR)-test mag maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen. Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Indien je reist met een herstelbewijs, moet deze zijn afgegeven door een EU-lidstaat. Je hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Ook voor reizigers die terugkomen uit Sint Maarten geldt; test jezelf na aankomst in Nederland. Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat je anderen gaat ontmoeten of naar werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD.

Ga goed voorbereid op vakantie naar deze heerlijke zonbestemmingen!
Aparthotel Divi Little Bay Beach Resort

Bij Divi Little Bay Beach Resort is het echt genieten. Uniek aan dit 4-sterrenresort op is de ligging tussen Little Bay en Great Bay. Deze twee prachtige baaien zorgen ervoor dat iedere kamer uitzicht heeft op zee. Deze accommodatie wordt goed beoordeeld door andere gasten. De gemiddelde score is een 7,6!

Lees meer

Let op!

Voor alle actuele informatie betreft deze bestemmingen, kun je de website van Nederlandwereldwijd in de gaten houden. Zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid op vakantie gaat. Aan de inhoud van dit blogartikel kunnen geen rechten worden ontleend.