Family fun in het Oostenrijkse Kitzbüheler Alpen – Brixental

Redactie - 4 januari 2019

Family fun in het Oostenrijkse Kitzbüheler Alpen – Brixental

Redactie - 4 januari 2019

Bossen, bergen, weides, watervallen, de natuur doet je goed en is perfect voor een goede gezinsactiviteit. De drie dorpen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf bieden bijzonder veel kindvriendelijke activiteiten wat de Kitzbüheler Alpen – Brixental een ideale vakantiebestemmingen voor gezinnen maakt.

Filzalmsee meer

Een echte must do in deze regio. Een prachtig meer op 1300m hoogte in Hochbrixen is eenvoudig te bereiken met de lift. Je kunt het meer verkennen vanaf een houten vlot, waterfietsen, of de kinderen laten spelen in een enorme zandbak. Maar ontdek ook de themawegen “Riesenspaß” (reuzenpret), “Riesenweg” (reuzenweg) en “Riesenwald” (reuzenbos). Hier zijn onderweg genoeg leuke dingen te doen en te zien.

© Vonier Peter - PV Werbung und Marketing

© Vonier Peter – PV Werbung und Marketing

GOASberg mystery tour

Het startpunt is de lift in de vallei. De tour is perfect voor kinderen, samen met berggeit Bertl ontdek je stations, een meer, een zoo, leer je van alles over de bergen en haar inwoners. Aan het eind krijg je een GOASberg diploma en klein cadeautje. Super leuk!

© Gartner Mathäus

© Gartner Mathäus

Kinderprogramma

Van maandag tot en met vrijdag bieden de drie dorpen Brixen im Thale, Kirchberg and Westendorf allemaal een uitgebreid kinderprogramma. Denk aan het bezoeken van een kinderboerderij, paardrijden, yoga voor kinderen en een zaklamptocht, voor ieder wat leuks dus! Manni Matschmonster, lid van een echte Tiroolse familie geeft super veel leuke doetips in de regio.

© Kitzbüheler Alpen - Brixental

© Kitzbüheler Alpen – Brixental

Alpinolino discovery park

Zin in avontuur? Dan kun je dit park in Westendorf ontdekken. Je vindt hier twee verschillende wandelroutes de ‘Himmelsteig’ en de ‘Holzwurmweg’. Gegarandeerd een dag vol plezier, spellen en dieren. Leer alles van de ‘Mountain Leader Schlauberger’ en ‘Adler Bert’ onderweg.

We hebben verschillende familie-activiteiten geselecteerd, maar er is nog veel meer leuks te beleven in de regio Kitzbüheler Alpen. Wij zijn fan! Jij ook?