Deze 9 bezienswaardigheden in Side mag je niet overslaan

Lise - 20 juli 2023

Deze 9 bezienswaardigheden in Side mag je niet overslaan

Lise - 20 juli 2023

Side is een badplaats in de Turkse Rivièra, tussen de grote badplaatsen Antalya en Alanya in. Het is een heerlijke bestemming om volop te genieten van de Turkse zon en de mooie stranden. Toch heeft Side veel meer te bieden dan mensen denken. Zoover tipt je 9 bezienswaardigheden in Side die zeker niet in jouw vakantieplanning mogen ontbreken!

1.  Tempel van Apollo

De tempel van Apollo behoort tot de bekendste bezienswaardigheden in Side. Het wordt omschreven als een van de mooiste overblijfselen van de Turkse oudheid, mede dankzij de schitterende ligging. De tempel is gewijd aan de god van muziek en licht en is speciaal op deze locatie gebouwd omdat de tempel een prachtige gloed krijgt tijdens de zonsondergang. Dit is dus hét moment om de tempel te bezoeken en mooie vakantiefoto’s te maken. Het lijkt wel alsof je een sprookje binnenstapt!

2. Manavgat Watervallen

Oké toegegeven: Eigenlijk behoren de watervallen van Manavgat niet tot de leukste bezienswaardigheden in Side, want ze liggen niet in Side. De watervallen zijn zo mooi dat we ze toch niet konden overslaan! Manavgat ligt enkele kilometers bij Side vandaan en kent meerdere interessante bezienswaardigheden, maar de watervallen staan met stip op nummer 1. Er worden verschillende excursies aangeboden waarbij je met een boot over de Manavgat rivier richting de watervallen vaart. Onderweg neem je een verfrissende duik en spot je misschien zelfs schildpadden!

3. Green Canyon

Voor de volgende tip voor bezienswaardigheden in Side blijven we in de actieve sferen. Als je toch in de buurt van Manavgat bent, breng dan gelijk een bezoekje aan de Green Canyon. Dit is een aangelegd stuwmeer tussen de bergen met een bijzondere groene kleur. Er worden verschillende boottochten aangeboden waarbij je get water op gaat. Een leuk en avontuurlijk uitstapje voor jong en oud!

Zoover Deals | Sunrise Queen Resort & Spa, zomervakanties met scherpe aanbiedingen
Op vakantie naar Side?

Sunrise Queen Resort & Spa is een van de populairste accommodaties van de badplaats. Het ligt direct aan het strand, maar heeft ook een spectaculair zwembad. Het resort heeft niet voor niks een Zoover Award Goud in handen!

Bekijk hotel

4. Side Museum

Ook voor cultuurliefhebbers zijn er genoeg bezienswaardigheden in Side te vinden. Neem bijvoorbeeld het Side Museum. Je vindt een uitgebreide collectie in dit historische museum, met bijvoorbeeld beeldhouwwerken, hiërogliefen, wapens en architectonische elementen. Het grootste deel komt uit de buurt van Side en is ontdekt tijdens opgravingen in de 20e eeuw. Het museum zelf is ook schitterend, het is namelijk een voornamelijk badhuis uit de 5e eeuw. Twee vliegen in één klap dus!

side museum - bezienswaardigheden in Side

5. Romeinse theater van Side

We blijven nog even in de culturele sferen met de volgende tip op het lijstje met bezienswaardigheden in Side. Een bezoek aan de ruïnes van het Romeinse theater van Side is een echte aanrader voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers. Het werd in de 2e eeuw gebouwd en heeft genoeg tribuneplaatsen voor 15.000 tot 20.000 bezoekers. Vroeger werden hier gevechten en toneelstukken gehouden. Vandaag de dag staan er alleen nog maar overblijfselen van deze glorietijd.

Romeins theater - bezienswaardigheden in Side

6. Waterparken

Even behoefte aan wat anders na al die culturele bezienswaardigheden in Side? Breng dan een bezoekje aan een waterpark! In de buurt van Side vind je bijvoorbeeld het Prima Hane Garden Waterpark en Nashira Waterpark, waar jong en oud heel wat uurtjes waterpret beleven. Of boek een hotel met avontuurlijke glijbanen!

Side Mare Family Resort & Spa
Op vakantie naar Side?

Side Mare Family Resort & Spa is een echt familiehotel dat van alle gemakken is voorzien. Zo zijn er spectaculaire glijbanen bij het zwembad en is er zelfs een spa. Ook dit hotel heeft een Zoover Award Goud ontvangen!

Bekijk hotel

7. Seleukeia

Verder mag een bezoek aan Seleukeia niet ontbreken op dit lijstje met bezienswaardigheden in Side. Dit zijn de ruïnes van een oude Griekse stad, op ongeveer 15 kilometer afstand vanaf Side. Hier bewonder je de overblijfselen van bijvoorbeeld een mausoleum, een oud badhuis en voormalige tempels. De oude stad ligt op een heuvel tussen de bossen, wat het nog indrukwekkender maakt!

8.  Turkse badhuizen

Na een volle dag waarin je allerlei bezienswaardigheden in Side bezoekt, ben je ongetwijfeld toe aan wat ontspanning. Je zit helemaal goed in Turkije, want je vindt hier meer dan genoeg badhuizen. Kom bijvoorbeeld helemaal tot rust tijdens een hammam sessie. Ontspanning hoort ook bij een vakantie!

9. Turkse keuken

Last but not least is de Turkse keuken. Eigenlijk past het niet helemaal tussen de bezienswaardigheden in Side, maar we wilden je deze tip toch meegeven. Turkije heeft namelijk een echte eetcultuur, waarbij eten een sociale gelegenheid is. Men staat uren in de keuken als er een speciale gelegenheid is en er wordt uitgebreid getafeld. De gerechten bestaan uit veel kleurrijke kruiden en verse groenten. Heerlijk én gezond! Probeer tijdens je vakantie bijvoorbeeld mezze, dit zijn allerlei kleine hapjes vergelijkbaar met tapas.

Verblijven in Side?

Side Star Beach is een vijfsterrenhotel vlakbij het historische centrum van Side. Daarnaast heeft dit hotel zelfs een eigen zwembad. Het scoort niet voor niets gemiddeld een 9.5 op Zoover!

Bekijk hotel

Ben jij helemaal enthousiast geworden voor een vakantie naar Side? Er zijn niet alleen veel leuke bezienswaardigheden in Side, maar ook talloze accommodaties. Je bekijkt ze allemaal op Zoover.