De mooiste treinreizen Zuid-Amerika

Redactie - 22 september 2018

De mooiste treinreizen Zuid-Amerika

Redactie - 22 september 2018

In vorige blogs vertelden we al over de mooiste treinreizen door Scandinavië, Azië en Canada en Amerika. Welk werelddeel natuurlijk ook niet mag ontbreken? Zuid-Amerika! Want dit barst van de bucketlistwaardige bezienswaardigheden en plekken. In dit blog lees je alles over de mooiste treinreizen in dit werelddeel.

Machu Picchu Peru Mooiste treinreizen

Beeld: Willian Justen via Unsplash

De Hiram Bingham Orient-Express in Peru

Een treinreis met als eindpunt een van de zeven wereldwonderen, hoe bijzonder is dat. Want jawel, wanneer je je bevindt in Peru mag een bezoek aan Machu Picchu natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen het eindpunt is bijzonder, de hele treinreis is onvergetelijk. De reis start in Cusco en leidt dwars door de Urubamba River Valley, wauw!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/hoogtepunten-van-peru/”]

Tren a la Nubes in Argentinië

Letterlijk vertaald betekent Tren a la Nubes, de trein naar de wolken. Waar deze bijzondere treinreis deze naam aan dankt? Je bevindt je tijdens de route op megahoge punten en viaducten, soms wel tot 4.220 meter boven zeespiegel. Spectaculaire vergezichten gegarandeerd! Je spot daarnaast landschappen die je normaal niet snel tegenkomt, zoals cactussen en kleurrijke rotsformaties. Beleef Argentinië op zijn best.

Argentinië mooiste treinreizen Zuid-Amerika

Beeld: Agustin Lautaro via Unsplash

Tren de la Libertad in Ecuador

Op doorreis in Zuid-Amerika of gewoon op vakantie in Ecuador. Er zijn ook hele mooie treinreizen te vinden die slechts een dag in beslag nemen. Ideaal als je niet echt zit te wachten op een overnachting in een slaapcabine. De vrijheidstrein (Tren de la Libertad) is een lust voor het oog. De coupés zijn kleurrijk beschilderd, geheel volgens Zuid-Amerikaans karakter. De treinwagons zijn voor de Ecuadoranen dan ook een stukje cultureel erfgoed. Het allerleukste? Een dagtrip met deze trein kost slechts €30,- en voert je door de welbekende Chota Vallei en de bergen. Door middel van Tren de la Libertad ontdek je het noordelijke deel van Ecuador, van Otavalo tot Ibarra en Salinas.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/4x-de-mooiste-treinreizen-door-canada-amerika/”]

Beeld: Ben Ostrower via Unsplash

Een en al voordeel

Naast de mooiste treinreizen in Zuid-Amerika kun je op veel plekken sowieso de trein pakken om op deze manier van plek naar plek te reizen. Vooral in Zuid-Amerika kost een treinkaartje bijna niets. Gezien de relatief grote afstanden verplaats je je op een snelle manier. En dat is wel zo handig wanneer je op reis bent in een werelddeel zo mooi als deze, want hier raak je gewoon niet uitgekeken. Van wereldwonderen tot de mooiste natuurgebieden, bergen en niet te vergeten prachtige kuststroken: je vindt hier alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie.

Heb jij een of meerdere landen in Zuid-Amerika bezocht? Laat dan een review achter!