Waar kun je de middernachtzon zien? IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland: het zijn allemaal toplocaties om de unieke poolnacht te ervaren. Ook in zuidelijke regio’s van Rusland en Canada kun je dit bijzondere natuurfenomeen meepakken.

Middernachtzon zien - Dendron - IJsland

© Dendron – stock.adobe.com

De middernachtzon zien: go north!

Het is bijna weer zo ver: de langste nacht van het jaar komt eraan! 21 juni is hèt moment van het jaar om de middernachtzon te zien. Tenminste, als je op een van die heerlijke vakantiebestemmingen boven de noordpoolcirkel verblijft. Hoe noordelijker je bent, hoe langer het licht blijft ’s avonds. Op sommige locaties stopt de zon zelfs helemaal met ondergaan. De meest populaire locaties om de middernachtzon te zien zijn:

  • Lapland: vanaf begin juni tot en met begin juli
  • Noorwegen: vanaf eind mei tot en met eind juli
  • IJsland: vanaf eind mei tot en met begin augustus
Middernachtzon zien - poollicht

© Phimak – stock.adobe.com

Middernachtzon in Lapland

De middernachtzon zien kan heel goed in Lapland. De noordelijke regio ligt niet alleen ten noorden van de poolcirkel, maar heeft ook veel aan bijzondere activiteiten in de middernachtzon voor je in petto. Vaar mee over een van de prachtige fjorden van Noorwegen of maak een wandeling door de pure natuur van Zweeds Lapland. Lastig kiezen tussen Fins en Zweeds Lapland? Dat is onder andere een kwestie van kiezen tussen Zweedse gehaktballetjes of een bezoek aan de Kerstman in het Finse Rovaniemi…

Middernachtzon zien - Sam - Tromsø-2

© Tromsø – Sam – stock.adobe.com

De middernachtzon zien: leuke tips

De middernachtzon zien is natuurlijk sowieso een bijzondere ervaring. Maar gooi je er graag nóg een schepje bovenop, dan hebben wij een uitdagende middernachtzon-uitdaging voor je! Wat dacht je namelijk van een heuse middernachtzon Marathon? Voor de Noorse stad Tromso is dit elk jaar weer een bijzonder evenement. Ervaar je de middernachtzon liever dansend? Check dan het Kiruna Festival, dat elk jaar in Zweeds Lapland wordt gehouden.

Midddernachtzon zien - arctic circle - maylat

© Maylat – stock.adobe.com

De middernachtzon zien: accommodaties

Tja, eigenlijk is zo’n accommodatie natuurlijk overbodig als je de middernachtzon wilt zien. Want een dak boven je hoofd? Dat blokkeert alleen maar je uitzicht! Maar voor het geval je tóch wat slaap wil pakken tijdens die zomerse dagen zonder einde, hebben we hier wat leuke opties voor je.

Chalet Ounasvaaran Pirtit in Finland Camping Napapiirin Saarituvat in Finland
Camping Tromsø in Noorwegen Hotel Clarion Collection With in Tromso
Hotel Klettur op IJsland Park Inn by Radisson Island

De middernachtzon zelf gezien? Deel je tips en ervaringen in reviews.

Schrijf een review en maak kans op een reischeque t.w.v. €400!

Uitgelichte berichten

Sylvia

Redacteur

13 juni - 2019

Reacties