De Canarische Eilanden en haar natuurwonderen op La Gomera

Redactie - 13 november 2018

De Canarische Eilanden en haar natuurwonderen op La Gomera

Redactie - 13 november 2018

Voor een relaxte zon, zee en strandvakantie hoef je niet naar La Gomera. Kies daarvoor een van de andere Canarische eilanden. La Gomera is voor iedereen die iets anders wil: avontuur, mooie hikes, bijzondere wonderen van Moeder Natuur en vooral rust.

1. Het eeuwenoude laurierbos

Het is het groene hart van het eiland: Garajonay Nationaal Park. Vruchtbaar vanwege de vulkanische bodem én het klimaat van het Canarische eiland. Het beschermde gebied bestaat uit een eeuwenoud laurierbos waar je doorheen kunt wandelen. Daarnaast spot je er cactussen, vetplanten en verschillende soorten varens. Je zult je verbazen over het prachtige landschap. Kijk goed om je heen, want in dit bos wonen de mooiste dieren van het eiland.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/in-beeld/beeld-jaloersmakende-fotos-canarische-eilanden/”]

2. Een natuurlijk orgel in het water

Aan de noorwestkust van La Gomera, een plek waar je alleen per boot kunt komen, vind je een enorme wonderbaarlijke klif, lijkend op een orgel. Het zijn de basaltzuilen van Los Órganos. De klif is zo’n 200 meter breed en 80 meter hoog en loopt van de top helemaal naar beneden de zee in. Het prachtige erfstuk van Moeder Natuur is ontstaan door snel gestolde magma en de zee deed de rest. Deze plek op de Canarische Eilanden vergeet je niet snel…

3. De metershoge rots van La Gomera

In het midden van het eiland doemt een enorm hoge rots op, de Roque de Agando. De opvallende en iconische rots is een natuurmonument en gevormd door Moeder Natuur. Je komt er via de hoofdweg tussen de hoofdstad San Sebastián en het Garajonay Nationaal Park. Omdat de rots behoort tot het beschermde deel van La Gomera, mag je ‘m niet beklimmen. Gelukkig zijn er genoeg wandelpaden rondom de met laurierbos begroeide rots, zodat je Roque de Agando van alle kanten kunt bekijken.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10x-de-beste-hotels-op-de-canarische-eilanden-in-spanje/”]

4. Het historische centrum

Door de locals La Villa genoemd is San Sebastián de hoofdstad van La Gomera met een historisch centrum waar zelfs Columbus ooit geweest is. Struin door de stad en ga ’s morgens vooral naar Plaza de Las Americas voor koffie en ontbijt. Casa de Colón is een bezienswaardigheid in de hoofdstad: hier zou Columbus overnacht hebben tijdens zijn wereldse ontdekkingstocht. En ook Torre del Conde is het bezoeken waard. Deze 16-meter hoge toren die in 1447 werd gebouwd is nog in de originele staat bewaard gebleven.

Overnachten op de Canarische Eilanden, La Gomera

Wil je aan het strand verblijven? Zorg dan dat je altijd slippers bij je hebt, want het donkere zand kan vrij warm worden in de zon! Verblijf bijvoorbeeld in een appartement Jardin del Conde in een prachtige omgeving en beoordeeld met een 8,1 op Zoover. Vakantieganger ‘Goedbiertje’ overnachtte hier en laat weten: ‘Het mooie appartementencomplex is gunstig gelegen in een klein plaatsje met een haventje, voldoende winkels en restaurantjes en dicht bij diverse strandjes. Na de wandelingen is het prettig relaxen bij het zonnige zwembad dat beschut gesitueerd is in een mooie tuin. Wij hadden daar een net 2-kamer appartement.’

Andere fijne accommodaties op La Gomera zijn hotel Jardin Tecina, beoordeeld met een 9 en appartementen Residencial El Llano, die een 8,3 als Zooverscore krijgen.

Wat is jouw favo accommodatie op La Gomera? Laat het eens weten in een review!