Bilbao in 24 uur: hier moet je naartoe

Redactie - 6 oktober 2018

Bilbao in 24 uur: hier moet je naartoe

Redactie - 6 oktober 2018

Stel, je hebt één dag om het upcoming Bilbao te ontdekken. Waar begin je? En misschien nog belangrijker: waar eindig je? Van hotspot tot hotel, wij vertellen je waar je naartoe moet tijdens een dag in deze Spaanse stad.

View this post on Instagram

Sunday means brunch ☕️

A post shared by Ana (@anamtzdebujo) on

Café con leche op de markt

Om de dag goed te beginnen heb je een stevig Spaans ontbijt nodig. Dat vind je bij Mercado de la Ribera: de grootste overdekte markthal ter wereld. Dit gebouw vol Art Deco-elementen bestaat uit drie verdiepingen met kraampjes vol verse vis, groenten, fruit en streekproducten. Daarnaast zijn er een aantal tentjes waar je heerlijk kunt ontbijten met verse broodjes, zoete gebakjes of tortilla’s en een café con leche.

Zubizuri brug Bilbao

Zubizuri brug

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/baskenland-hier-moet-topvakantie/”]

Aan de wandel

Hoe ontdek je een stad beter dan te voet? Begin bij het indrukwekkende stadhuis van Bilbao, wandel over de futuristische voetgangersbrug Zubizuri -mét glazen vloer- richting het culturele hart van Bilbao: Azkuna Zentroa. In dit culturele centrum vind je naast winkeltjes en restaurants ook vaak tentoonstellingen en concerten.

Park Bilbao

Voetballiefhebber? Loop even door naar het indrukwekkende voetbalstadion San Mameś. Vanaf hier wandel je binnen tien minuten het groene Parque de Doña Casilda de Iturriza in, waar een welverdiend kopje koffie op je wacht.

Culturele hotspots afvinken

In deze stad waar Baskische cultuur en moderne kunst samenkomen barst het van de interessante bezienswaardigheden. De grootste trekpleister van Bilbao is het Guggenheim museum. Van de drie exemplaren die er wereldwijd zijn, staat er eentje hier. Blijf meteen hangen voor de lunch in de luxe bistro óf het Michelinsterrenrestaurant.

Oude haven bij Bilbao

Oude haven bij Bilbao

Borrelen aan zee

Bilbao ligt op een steenworp afstand van een prachtig ruige kustlijn. Hier vind je surfgolven, familiestranden vol locals en mooie baaitjes tegen een achtergrond van metershoge kliffen. Vanuit de stad brengt de metro je in twintig minuten naar het plaatsje Getxo aan de kust. Maak een wandeling richting de oude vissershaven Portu Zaharra en drink een borrel aan zee.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/13-x-stedentrip-in-spanje/”]

Pintxos

Pintxos  

Pintxos proeven  

Het regent Michelensterren in deze gastronomische regio van Spanje, maar Bilbao wordt óók geroemd om z’n pintxos: een klein broodje waar de ingrediënten –zoals ansjovis, Ibericoham en tortilla- bijeengehouden worden door een prikker. Bij sommige barretjes pak je zelf de pintxos en reken je aan het eind van de avond het aantal prikkers af.

Hotel Hesperia

Hotel Hesperia

Slapen in Bilbao

Moe, vol en voldaan? Tijd om te slapen en de indrukken van de dag in deze bruisende stad te verwerken! Dat doe je in het chic vijfsterrenhotel Melia met spiegelwanden en een glazen lift óf het gezellige hotel Hesperia met een uitgebreid ontbijtbuffet, uitzicht over de rivier en het centrum voor de deur.

Meer tips, info en hotels in Bilbao vind je op Zoover!