Bijna Prinsjesdag, in deze kasteelhotels overnacht je prinsheerlijk

Redactie - 15 september 2018

Bijna Prinsjesdag, in deze kasteelhotels overnacht je prinsheerlijk

Redactie - 15 september 2018

Je lief verrassen met een romantisch nachtje weg? Dat doe je met een adellijke overnachting in een kasteel of op een landgoed dat omgetoverd is tot hotel. Daar zijn er meer van in Nederland dan je denkt. En aangezien het bijna Prinsjesdag is, hebben we de fijnste kasteelhotels voor je verzameld.

Landgoed Duin & Kruidberg

Op dit landgoed zijn tal van mijn vriendinnen ten huwelijk gevraagd of getrouwd. Dat zegt genoeg, toch? Duin & Kruidberg is echt een sprookjeslocatie en een superpopulair kasteel voor een nachtje weg of een sjiek diner. De kamers variëren in luxe en het met een Michelinster bekroonde restaurant ‘Vrienden van Jacob’ laat je je bord aflikken. Een ideale uitvalsbasis voor een dagje Amsterdam of Haarlem trouwens.

Fletcher Hotel Kasteel Erenstein

Dit veertiende-eeuws kasteel waar vroeger de ridder Adam van Ederen woonde – vandaar de naam Erenstein – doet tegenwoordig dienst als hotel. Een heel betaalbaar hotel welteverstaan. Regelmatig kun je er al voor €37,50 p.p.p.n. logeren. Erenstein is echt een kasteel uit de boeken, met een mooi park en een slotgracht. Dineer in het restaurant vol blingbling kroonluchters en neem daarna de krakende traptreden naar je hotelkamer. Het hotel mag dan misschien aan een kleine update toe zijn, de authentieke sfeer draagt zeker bij aan het edelman of –vrouw gevoel. Dagje eropuit? Aachen, Maastricht en het Gaiapark liggen op een steenworp afstand.

Hotel Kasteel Geulzicht

Na een nacht bij Hotel Kasteel Geulzicht word je gewekt door de vogeltjes voordat je een dag Maastricht of Valkenburg gaat ontdekken. Het kasteel in Engelse landhuisstijl ligt op een prachtige locatie, midden in het bos en aan de rand van natuurgebied Ingendael. Bij veel kasteelhotels slaap je in het koetshuis of in een bijgebouw, maar bij Geulzicht is er echt een prinsheerlijke kamer in het kasteel voor je gereserveerd. Tel daar een panorama-uitzicht op de Geulvallei bij op en jouw weekendje weg kan niet romantischer!

Stayokay Heemskerk

Toch uitkijken naar een kasteelovernachting, maar heb je een iets kleiner budget? Denk dan eens aan Stayokay Heemskerk in een dertiende-eeuws kasteel inclusief grote torens, prachtige zalen én een kasteelgracht. Slot Assumburg kan je echt betoveren! Ook ontzettend leuk om met het gezin zo’n vijf- of zespersoons kamer te boeken voor een fijne prijs. En, extra mooi: het hotelontbijt is daarbij inbegrepen. Vanuit het hotel kun je er lekker op uit met de fiets in de duinen of richting het strand trappen. Ook in Haarlem en Amsterdam ben je zo vanuit je kasteel.

Kasteeltje Hattem

De naam zegt het al, Kasteeltje Hattem is alles behalve groot, maar daardoor wel extra schattig en romantisch. Ideaal voor een weekend Roermond of een relaxt uitstapje in de buitenlucht. Je slaapt in een van de ruime suites in het koetshuis en kunt je verheugen op een bubbelbad.

Koos jij eerder voor een adellijke overnachting? Deel je tips in een reactie of review.