Bezoek De Mooiste Kunstschatten In Italië

Redactie - 31 augustus 2016

Bezoek De Mooiste Kunstschatten In Italië

Redactie - 31 augustus 2016

Ben je op zoek naar een bijzondere vakantie? Italië ligt aan je voeten. Je kunt prachtige rondreizen maken naar pittoreske dorpjes, historische steden en terwijl je door de meest geweldige landschappen rijdt. Voor cultuurliefhebbers is er absoluut genoeg te beleven. Wij zetten alvast de mooiste kunstschatten in Italië op een rijtje!

Rondreis langs de mooiste kunstschatten in Italie:

kunstschatten in Italië

Florence

Wat denk je van een bezoek aan een prachtige stad met een schitterend uitgebreid historisch centrum en heel veel musea en kunstschatten. Florence (Firenze) is één van de mooiste steden van Italië en je kunt je hier zeker een aantal dagen vermaken. De stad werd in 1982 door UNESCO toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Het is dan ook niet zo gek dat er elk jaar miljoenen toeristen op Florence af komen om te genieten van het historisch en culturele erfgoed.

In het historisch centrum van Florence wandel je over de elegante piazza, door parken, langs kerken zoals de beroemde bloemenbasiliek de Basilica di Santa Maria del Fiore, en paleizen uit de Renaissance. Je bezoekt musea, kunstgaleries en ateliers en rust daarna uit met een heerlijk glaasje rood en een schaaltje olijfjes op één van de vele pleinen. In deze levendige stad heb je altijd iets te zien en valt er altijd wat te beleven.

Florence is de Italiaanse kunst hoofdstad vanwege de indrukwekkende verzameling kunstschatten die je vindt in de stad. Het bekendste kunstmuseum, de Galleria degli Uffizi (letterlijk: de kantoren van de bestuurders van de stad, de Medici’s) in Firenze mag niet ontbreken op je lijstje. Het indrukwekkende paleis Palazzo Pitti raden wij je ook zeker aan. Het paleis is vijf kunstgaleries en acht musea in één! Trek hier wel een dagje voor uit. Hier vind je ook het zilvermuseum, het kostuummuseum en het porseleinmuseum.

Kunstschatten in Italië

[article href=”http://weblog.zoover.nl/tips-van-een-local/tips-local-kunst-londen/”]

Venetië

Venetië, kennen we als de stad van gondels en liefde. De stad heeft een onweerstaanbare betoverende charme door de kanalen en eeuwenoude gebouwen. De meeste wijken zijn volledig autovrij, iets waar je wel rekening mee moet houden. Je verplaatst je dus vooral over het water. Ongelooflijk romantisch! Als je alle mooie en historische kunstschatten in deze Italiaanse stad wilt zien in deze prachtstad, dan heb je minsten een paar weken nodig.Wil je Venetië in een dag doen, houdt er dan rekening mee dat het deel tussen de San Marco en de Rialtobrug in de zomermaanden bezet wordt door toeristen die juist daar een selfie willen scoren. In Venetië ga je natuurlijk naar het Pallazo Ducale, beter bekend als het Dogenpaleis, met De brug der zuchten.

De Brug der Zuchten verbindt het paleis met de kerkers. Gevangen liepen altijd over deze brug voordat zij in de kille, vochtige ruimtes van de kerkers werden opgesloten. Een bezoekje aan de Gallerie dell’Accademia Venetië is ook absoluut de moeite waard. De Gallerie, een kunstgalerij, is het belangrijkste museum van Venetië.

Kunstschatten in Italië

Rome

Alle wegen leiden naar Rome. En dat is ook echt zo. Wist je dat de beroemde autorace Mille Miglia (letterlijk: 1000 mijl) je voert langs juweeltjes uit de middeleeuwen zoals het stadje Urbina, renaissance stad Florence en het ministaatje San Marino. Uiteindelijk ontdek je de eeuwige stad Rome. Onderweg geniet je van alle mooie bezienswaardigheden langs de route.

Rome is dé stad van de kunstschatten in Italië. En in Rome bezoek je natuurlijk het wereldberoemde grootse amfitheater van het Romeinse Rijk, het Colosseum. Het is ook meteen het grootste bouwwerk in de stad. In de Romeinse tijd genoten de mensen daar van de beruchte en bloederige gladiator gevechten. Een strijd tussen mens en mens of mens en dier op leven en dood. Hier werden veel Christenen door leeuwen verscheurd. Aan de restanten van het Colosseum kun je vandaag de dag nog steeds de grootsheid van het Romeinse wereldrijk zien.

Kunstschatten in Italië

Napels

Napels is zonder twijfel één van de meest interessante steden van Europa. Deze stad is een must-see als geschiedenis één van je favoriete vakken op school was. De stad is wereldberoemd en geprezen door de heerlijke gerechten uit de Napolitaanse keuken.

In het paleis van Capodimonte vind je het Museo Nazionale. Architect Antonio Medrano begon in 1738 met de bouw van het paleis. Het paleis, dat toen ook al een museum was, is in de loop der eeuwen in handen geweest van de talrijke verschillende families die over Napels heersten. In 1957 werd het geopend voor het publiek. Het museum is de trotse bezitter van een uitgebreide verzameling schilderkunst van de 13de tot 20ste eeuw. Meesterwerken die je hier kunt bezichtigen zijn onder meer de Danaë en twee portretten van paus Paulus III. Rond het paleis ligt een prachtig, uitgestrekt park.

Het Archeologisch Museum in Napels is één van de belangrijkste ter wereld. In de 16de eeuw was dit gebouw een onderkomen voor de koninklijke cavalerie, maar in de 17de eeuw werd het verbouwd tot de universiteit van Napels. In 1860 werd het staatsbezit. Het museum herbergt verschillende onmisbare kunstwerken uit de oudheid. Je vindt hier een geweldige collectie Grieks-Romeins beeldhouwwerk, een uitgebreide Egyptische collectie, fresco’s, de verzameling beelden en meubels uit de Tempel van Isis in Pompeï en de kunstverzameling van de Villa dei Papiri, die archeologen hebben opgegraven in Herculaneum.

Napels’ belangrijkste symbool voor de stad is het prachtige kasteel Castel Nuovo. Verschillende koningen en andere grootheden zoals Charles II, koning Robert en koning Ladislaus woonden in dit kasteel. Tegenwoordig is het kasteel een museum met veel oude kunst en heilige voorwerpen en kun je dit pareltje zelf bekijken. Napels is een perfecte stad voor uitstapjes in de directe omgeving. De Vesuvius en Pompeï liggen niet ver daar vandaan.

Kunstschatten in Italië

[article href=”http://weblog.zoover.nl/toplijstje/goddelijke-kunst-10-beroemde-kerken-europa/”]

Pompeï

Ben je in Napels dan bezoek je natuurlijk deze wereldberoemde archeologische opgravingen. In 79 na Christus barstte de vulkaan Vesuvius uit. Met een verwoestende explosie werden de steden Pompeï en Herculaneum in een dag bedolven onder een dikke laag as, puimsteen, modder en lava. Het verhaal van Plinius de Jongere en de resten van de stad vertellen ons nu wat er die dag precies gebeurde. De opgravingen van de twee volledig gaaf gebleven steden laten het dagelijks leven in een Romeinse stad aan het begin van onze jaartelling zien. Pompeï belooft je een spannende historische dag, spannend omdat het leven in de stad op een gruwelijke manier eindigde.

Italië staat boordevol prachtige kunstschatten. Te veel om op te noemen. Heb jij ook al kunstschatten in Italië bezocht? En welke kunstschatten staan er nog op jouw bucketlist? Laat het ons weten in de reacties.