Bali met een peuter? Wij doen de check!

Redactie - 14 juli 2017

Bali met een peuter? Wij doen de check!

Redactie - 14 juli 2017

De vakantiewensen van een peuter zijn over het algemeen best schappelijk. Pak een berg gezelligheid, een overdaad aan klim- en schommelopties, een gezonde dosis ijsjes en je komt een heel eind. Óók als je een exotische bestemming als Bali kiest. Maar hoe peuterbestendig is het eiland eigenlijk? Tijd voor een snelle check!

Bali met een peuter - strand1. Hoe peuterproof zijn Bali’s resorts?

Bekijk de reviews van Bali’s resorts en er gaat een wonderlijke wereld voor je open. Een wereld vol gigantische ontbijtbuffets, superzachte bedden en zwaanvormige handdoeken. Niet bepaald verkeerd, voor een tropische gezinsvakantie! Volgens jullie zijn veel van die droomachtige resorts bovendien erg kindvriendelijk. Ze bieden kinderopvang, enthousiaste animatieteams en hebben avontuurlijke zwembaden en speeltuinen. We zetten een paar goed scorende opties op een rij.

  • Hotel Nusa Dua Beach is volgens Jo simpelweg ‘subliem.‘ Review score: 9,3.
  • Bali Dynasty Resort in Tuban krijgt van jullie een 8,6. ‘Een heerlijk hotel‘, zo schrijft Zoover reviewer Jennifer.
  • Novotel Bali Benoa in Tanjung Benoa is volgens Herke Dorinde ‘werkelijk fantastisch.’ Zoover Review score: 9,1.

Bali met peuters - dierentuin2. Wat is er voor te doen op Bali met een peuter?

Door het ogen van een peuter is de hele wereld natuurlijk één grote attractie. Deze tweede vraag is dan ook vooral van belang voor ouders die wel zin hebben in iets anders dan zandkastelen bouwen of schelpen zoeken. De volgende attracties op Bali staan garant voor een leuk dagje uit met je peuter:

  • Waterbom Bali bij Kuta Beach: Een waterpark vol glijbanen in alle soorten en maten. ‘Ook volwassenen worden hier weer kind 😉‘, schrijft Ernievd.
  • Safari Marine Park: Een tropische dierentuin vol exotische dieren nabij Sanur.
  • Sacred Monkey Forest Sanctuary in Ubud: ‘We hebben een paar leuke uren gehad tussen de brutale apen’, schrijft reviewer Carla Peters.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/familievakantie-op-bali/”]

Bali met peuters - eten3. Hoe zit het met die ijsjes op Bali?

Één blik op het aanbod in Kuta, Sanur en Ubud en je weet: met dat eten komt het helemaal goed deze zomervakantie! De straten barsten van de knusse restaurants vol lokale specialiteiten, verse sapjes en oude vertrouwde ‘wereldgerechten’ (banana pancake, anyone?) Zelfs de meest kieskeurige peuter zal al die kleurrijke vruchten en cakes moeilijk kunnen weerstaan. En die ijsjes? Ook die zijn er zeker. Let er alleen even op of ze niet met kraanwater worden gemaakt.

Veel restaurants hebben trouwens erg fijn met jou en jouw hyperactieve peuter meegedacht. De terrassen zijn uitgerust met schommels, hangmatten (zoals bij Alam de Ubud in Ubud) en hebben soms zelfs complete speeltuinen (onder andere Cinta Cafe in Badung en The Cashew Tree in Pecatu zijn ware speelparadijzen).

Kortom: een vakantie op Bali met een peuter staat garant voor avontuurlijke uitstapjes en een ruime keuze uit kindvriendelijke hotels en restaurants. Ben jij een ervaringsdeskundige? Wij zijn benieuwd naar jouw reviews en comments!