Doen deze zomer! Een autorondreis door Portugal

Redactie - 25 juli 2018

Doen deze zomer! Een autorondreis door Portugal

Redactie - 25 juli 2018

Fly-drive of eigen vervoer: Portugal is een perfecte bestemming om per auto te ontdekken. Wat zijn fijne routes en must sees on the road? Wij tippen je alles wat je moet weten voor een autorondreis door Portugal!

autorondreis door Portugal

Van Porto naar Lissabon

Steden, natuur en kust wisselen elkaar op korte afstand af waardoor er genoeg te zien is tijdens je autorondreis door Portugal, ook als je geen weken de tijd hebt. Een van de opties is vliegen op Porto en daar met een huurauto je roadtrip starten. Daal na een paar dagen port proeven met wat omwegen af richting Lissabon. Onderweg kom je langs mooie plekken voor een tussenstop, zoals kastelenstadje Sintra of – meer in het binnenland – Coimbra, waar je meteen kunt overnachten in de fijne Bed and Breakfast Casa O Nascer Do Sol. Van Lissabon naar Porto rijd je in ruim 300 kilometer.

autorondreis door Portugal

Alfama, Lissabon

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/5x-moet-gegeten-portugal/”]

Laat je auto in een parking 

Eenmaal in Lissabon blijf je natuurlijk een paar dagen plakken in deze heerlijke stad. Boek een hotelletje in het oude Alfama of het bruisende Barrio Alto. Tip: parkeer je auto voor een paar dagen in een parking en ontdek Lissabon te voet of met het openbaar vervoer. Door de smalle straatjes en het gebrek aan parkeerplaatsen is het hier geen paradijs voor automobilisten.

autorondreis portugal

Ontdek het Portugese binnenland

Je zou je auto kunnen inleveren en vanaf Lissabon terug naar huis vliegen, maar als je nog verder wilt afzakken: duik dan – voordat je naar de kust rijdt – eerst het Portugese binnenland in. Je vindt hier prachtige dorpjes, zoals het bedevaartsoord Fátima, ook wel het Lourdes van Portugal genoemd. Nog meer naar het midden tref het eeuwenoude Evora, waar je de nacht door kunt brengen in hotel Pousada dos Loios. ‘Een voormalig klooster met mooie ruime kamers, heerlijk eten in de kloostergang, een klein zwembad op de beschutte patio en ook nog een parkeerplaats voor de deur‘, schrijft reviewer Leon.

Evora

Evora

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/portugal-kamperen-mooie-plekken/”]

Afzakken naar de Algarve

Via de prachtige binnenwegen van de Alentejo kronkel je verder af naar het zuiden. First stop: het toeristische badplaatsje Lagos, met als hoogtepunt de rotsen van Ponta da Piedade – ook wel het mooiste stukje van Portugal genoemd. Als je nog tijd over hebt, ontdek dan de rest van de Algarve met haar prachtige stranden, steile kliffen en witgepleisterde dorpjes per auto. Tip: regel op het vliegveld van Lissabon of Porto dat je de auto ook op een ander vliegveld mag inleveren en slaap de laatste nacht in het fijne Faro.

Heb jij Portugal al eens per auto ontdekt? Laat je tips achter in een reactie of review!