Actieve vakantie in Slovenië? Doen!

Redactie - 9 november 2018

Actieve vakantie in Slovenië? Doen!

Redactie - 9 november 2018

Wie op zoek is naar een actieve vakantie in Slovenië heeft keus te over. De natuur is overweldigend en roept erom verkend te worden. Het bergachtige landschap leent zich perfect voor sportieve activiteiten. Wij vinden Slovenië een verborgen paradijs voor echte avonturiers.

Triglav National Park Slovenië

Wandelen

De vijfdaagse huttentocht door de Julische Alpen combineert in één klap drie hoogtepunten. Je start met de beklimming van de Triglav, loopt over de spectaculaire Bohinj bergrug en sluit af met een trip rond het mooiste meer van Slovenië. Voor de geoefende wandelaar is Slovenië de ideale vakantiebestemming.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/slovenie-voor-beginners/”]

Maar ook voor kortere tochten kun je in Slovenië terecht. Er zijn natuurlijk ook vlakkere gebieden in het land waar je mooie tochten kunt maken. Ga naar het binnenland van Slovenië, richting de Italiaanse grens. De glooiende landschappen van de regio Goriška Brda zijn echt prachtig. Speciale uitgestippelde routes voeren je langs eeuwenoude kasteeltjes, kerken en dorpen. En niet te vergeten: je kunt hier heerlijke wijntjes proeven.

Meer van Bled Slovenië

Fietsen

Slovenië is hard op weg een echt fietsland te worden. Zowel onverhard als verhard zijn er vele mogelijkheden om het land per tweewieler te verkennen. Bled is de ideale plek als je van een uitdagend ritje op de mountainbike houdt. Je rijdt over zogenaamde single trails in de omliggende bergen. Of kies voor een minder zware route in de omgeving. Geniet van een ontspannen fietstocht door de omliggende dorpen en bossen.

Goed begaanbare asfaltwegen zijn er in overvloed in Slovenië. Je vindt hier sowieso een geschikte uitdaging, ongeacht je niveau. Prachtige panoramische wegen leiden je door het groene landschap naar het hoogste punt. Ben je meer een recreatieve fietser? Geen probleem. Prekmurje is het vlakste stukje Slovenië en is geschikt voor iedereen. Of fiets een deel van de Parenzana langs de Adriatische kust. De route begint in de Italiaanse kuststad Triëste en eindigt in het Kroatische Porec.

Raften Soča rivier Slovenië

Adrenaline tijdens een actieve vakantie in Slovenië

Ze zijn wild, vaak onvoorspelbaar en hebben een prachtige blauwe kleur. Op de vele meren en rivieren die in Slovenië te vinden zijn kun je diverse watersport activiteiten beoefenen. Ga naar het plaatsje Kobarid waar de smaragdgroene Soča rivier doorheen stroomt. Ze kronkelt zich door hoge bergen en bruist en raast in tal van fantastische stroomversnellingen. En is daarmee de perfecte plek om te raften.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/vakantieverhalen/slovenie-de-grot-met-smaragdgroene-meren/”]

Op zoek naar nog meer adrenaline? Tijdens canyoning daal je met de stroom mee door de Grmečica kloof. Reken maar dat je nat wordt. Je zal moeten zwemmen, lopen, klauteren, abseilen, glijden en springen. Een frisse duik vanaf een rots geeft een echt kick!

Slapen in Slovenië

Of je nu midden in de natuur wilt kamperen of wilt overnachten in een luxe hotel, in Slovenië kan het allemaal! Marianne tipt Camping Camp Soca: ‘Prachtig gelegen rustige camping bij paradijselijk riviertje. De camping ligt midden in de natuur in een dunbevolkt gebied.’ Vakantieganger SD gaat liever voor luxe en is enthousiast over Hotel Bohinj Eco Hotel: ‘Heel mooi hotel, super ligging als je van wandelen en natuur houdt.’ Jullie beoordelen het hotel met een 8,6.

Ben jij weleens in Slovenië geweest? Deel je ervaring met andere vakantiegangers en voeg jouw review toe.