Van strandhoppen tot kerkjes kijken: 9x to do op Corfu

Redactie - 22 augustus 2018

Van strandhoppen tot kerkjes kijken: 9x to do op Corfu

Redactie - 22 augustus 2018

Staat je een vakantie op het Griekse Corfu te wachten? Lucky you. Dit groene, Ionische eiland barst van de heerlijke stranden, fijne dorpjes en mooie bouwwerken. Maar er is meer, en daarom bij deze: negen keer to do op Corfu.

To do op Corfu - scooter

1. Tour het eiland rond

Corfu is een van de grotere eilanden van Griekenland, dus met een auto of scooter ontdek je het eiland op z’n best. Tour van strand naar baai en van dorp naar kerk en hop van terras naar taverna!

2. Struin door Corfu-stad

Corfu-stad, ook wel Kerkyra, is een must see. Verwacht smalle straatjes waardoor het heerlijk struinen is, cafés en winkeltjes, statige pleinen, Venetiaanse vestingen, een kathedraal, twee havens én een verkoelende zeebries.

Paleokastritsa

Paleokastritsa

3. Pretty Paleokastritsa

Misschien wel de mooiste kust van Corfu vind je bij het plaatsje Paleokastritsa. Lees: azuurblauwe zee en imposante rotsen. Je kunt hier ook goed snorkelen en kanoën!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/in-beeld/parga-griekenland/”]

Vlachérna-klooster

Vlachérna-klooster

4.  Must visit: Vlachérna-klooster

Het Vlachérna-klooster in het plaatsje Kanoni is een van de meest gefotografeerde plekjes van Griekenland en dat is niet voor niets. Het witte klooster ligt op een piepklein eilandje en is te bereiken via een stenen brug over het water. Tel daar de bergen en gekleurde bootjes bij op en je snapt waarom iedereen z’n camera paraat heeft.

5. Zwemmen door Canal D’Amour

Volgens een oude legende vindt elk stelletje dat samen door Canal D’Amour zwemt de eeuwige liefde. Waar of niet waar: de omgeving is het bezoeken waard. In de zee bij Sidari zijn door erosie imposante inhammen tussen de zandsteenrotsen ontstaan. Mooi!

6. De Griekse keuken in Kassiopi

Het vissersdorp Kassiopi ligt in het noordoosten van Corfu en is dankzij de pittoreske haven de nummer één bezienswaardigheid voor velen. In de haven zitten veel leuke restaurantjes waar je de Griekse keuken kunt proeven én uitzicht hebt op buurland Albanië.

to do op corfu

7. Bezoek een buureiland

Genoeg gezien van Corfu? Bezoek een buureiland. Paxos en Antipaxos bijvoorbeeld. Deze twee eilandjes met verborgen baaitjes en kleine kleurrijke straatjes bereik je met de veerboot vanuit verschillende plekken op het eiland. Of wat dacht je van een dagtrip naar Albanië?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/corfu-de-aller-allermooiste-stranden/”]

Baai van Glyfada

Baai van Glyfada

8. Strandhoppen

Corfu heeft een mix van kiezel- en zandstranden. Stranden aan de rotsachtige westkust zijn die van Paleokastritsa, Agios Gordios en Myrtiotissa, terwijl de witte zandstranden van badplaatsen Gouvia, Dassia en de baai van Glyfada de oostkust omlijnen.

9. Slapen op Corfu

Ik verbleef in appartement Aristea vlak bij het plaatsje Dassia. Verwacht simpele Griekse studio’s zonder poespas, een landelijke omgeving, vriendelijke eigenaren, rondlopende dieren en een heerlijk zwembad. Bezoekers op Zoover beoordelen Appartement Bostonia Village in Acharavi met ruim een negen en ook Aparthotel Angelica in Agios Gordios scoort goed!

Wat zijn jouw to do op Corfu tips? Laat het weten in de comments!

Foto’s: privé-beeld