Zomerse yogafestivals in Europa

Redactie - 12 april 2017

Zomerse yogafestivals in Europa

Redactie - 12 april 2017

Aan zee, op een bergtop, midden in een stadspark: het fijne aan yoga is dat je het overal kunt doen. Heb je deze zomer zin in wat gezelschap, lekker eten en leuke muziekjes naast je yogamat? Bezoek een zomerse yogafestival! Wij zetten per maand een paar bijzondere opties voor je op een rij.

Zomerse Yogafestivals - Calpe

Juni: yoga aan de Costa Blanca

Wat: City2sand

Wanneer: 1 tot 5 juni

Waarom: Vijf dagen lang compleet relaxen aan de Costa Blanca. Dat op zich is al niet verkeerd. Tel daar onbeperkte toegang tot heel veel yogaworkshops, spa sessies, liveoptredens en een paar mojitos bij op en je hebt de perfecte mix voor een ultiem ontspannen yogavakantie.

Waar: Het festival vindt plaats in het Spaanse Calpe, dat van jullie een 8,3 krijgt als vakantiebestemming. Want, zo beschrijft Zoover reviewer Carnali: ‘Het is een leuke badplaats, heeft een mooie boulevard en het is er heerlijk om te wandelen langs de rots.

Zomerse Yogafestivals - Slackline Kopenhagen

Juli: koord lopen in Kopenhagen

Wat: Move Copenhagen

Wanneer: 13 tot 16 juli

Waarom: Ben je klaar voor de volgende stap in jouw yoga practice? Ruil dan tijdens Move Copenhagen je yogamat in voor een slackline! Voor de duidelijkheid: dat is een koord. Hoog boven de grond. Gewoon, omdat het de ultieme manier schijnt te zijn om je balans te trainen. En omdat slacklining dé nieuwste trend op yogagebied is. Blijf je liever met beide benen op de grond? Tijdens Move Copenhagen kun je ook prima terecht voor oude vertrouwde yogaworkshops en swingende danslessen.

Waar: Het Move Copenhagen festival vindt plaats op een oud industrieterrein in het centrum van de Deense hoofdstad. Het uitzicht op de skyline van de stad is er prachtig. Neem een boottaxi vanaf het terrein en je staat binnen een paar minuten oog in oog met Denemarken’s beroemde kleine zeemeermin.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=69842″]

Augustus: bergtop staren in Borovets

Wat: Udaya Live

Wanneer: 18 tot 22 augustus

Waarom: Een zomers yogafestival is de perfecte gelegenheid om je lokale yogacentrum in te wisselen voor de buitenlucht. Voor een bergtop, bijvoorbeeld. Udaya Live wordt gehouden in Borovets, midden in het Bulgaarse Rilagebergte. Behalve yogaworkshops, livemuziek en een spectaculair uitzicht, heb je tijdens het festival ook een gigantisch Wellness Center en een hippe nachtclub tot je beschikking.

Waar: Het viersterren resort van Borovets is een modern hotel midden in de bergen. Het ligt pal aan een droomachtig blauw bergmeer. Kortom, de perfecte locatie om even helemaal te ontsnappen aan de drukte van alledag (de hoofdstad Sofia ligt zo’n zestig kilometer verderop).

Zomerse Yogafestivals - reizenSeptember: dansen onder de Kroatische zon

Wat: Groove Festival

Wanneer: tweede week van september

Waarom: Het zomerse yogafestival The Groove draait om één ding: lol hebben. Doe een houterige versie van de traditionele Kroatische Kolo dans, balanceer op je hoofd of droom weg bij een lekker zonnetje in het gras. Als je het maar naar je zin hebt! Gerenommeerde yogadocenten en DJ’s vanuit de hele wereld zorgen dat het met de sfeer sowieso helemaal goed zit.

Waar: Het zomerse Groove Festival is op het Kroatische eilandje Hvar. Misschien denk je ‘waarom Hvar?’ Bedenk dan dat het eiland niet alleen bekend staat als het Ibiza van Kroatië. Het heeft ook nog eens het allerbeste klimaat van het hele land.

Waar rol jij deze zomer het liefst jouw yogamat uit? Deel je favoriete yogabestemming in de comments!