60 seconden in Zwolle: hip én historisch

Redactie - 26 november 2018

60 seconden in Zwolle: hip én historisch

Redactie - 26 november 2018

We nemen je mee naar Zwolle, de Hanzestad aan de IJssel. Een stad vol historie, maar ook met vele hippe hotspots. Van toffe conceptstores tot bijzondere boetieks, fascinerende musea en bourgondische restaurants.

Zien en doen in Zwolle

Wandel door de voormalig toegangspoort van de stad, de Sassenpoort. Alsof je weer even het verleden inloopt. Breng vervolgens een bezoek aan het Herman Brood museum dat je een kijkje geeft in het legendarische leven van de overleden schilder en zanger. Struin tijdens je stedentrip in Zwolle door de stad naar het straatje Krommejak. In dit beroemde smalle straatje werd namelijk een deel van de film Ciske de Rat opgenomen! Ben je met kids op pad? Ga dan zeker naar kindertheater ‘Thuis bij Molletje’: een theater onder de grond. Museumliefhebbers duiken ook nog even Museum de Fundatie in voor een enorme collectie beeldende kunst.

Trek gekregen? Bezoek brasserie De Hofvlietvilla aan de stadsgracht en laat je verrassen door een prachtig uitzicht op de in de volksmond zogenoemde ‘Peperbus’.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5-x-wandelroute-zwolle-kinderen/”]

Waanders in de Broeren

De leukste winkels van de Hanzestad

Shoppen kun je als de beste in Zwolle. Denk aan conceptstores zoals Moonloft, waar je bijzondere cadeautjes kunt shoppen en Kootuur: een boetiek met de mooiste kledingmerken. Bij Blauwdruck, een arty warenhuis, slaag je altijd voor een uniek item van Zwolse kunstenaars. Alleen als het bezoeken waard voor het uiterlijk is Waanders in de Broeren: het boekenparadijs van de stad, gevestigd in de voormalig Broerenkerk.

Wil je een echt Zwols Balletje proeven? Ga dan naar het Zwolse Balletjeshuis waar je deze iconische snoepjes, die er zelfgemaakt worden, mag proeven en kan kopen.

Lekker eten en drinken in Zwolle

Natuurlijk noemen we als eerste Nederlands bekendste restaurant De Librije. Sinds kort is het restaurant verhuisd naar een ander pand waar ook een Librije winkel en hotel gevestigd is. Je kunt hier zelfs kookworkshops volgen onder leiding van sterrenchefs.

Zin in een kop koffie? Dan zit je goed bij de Gillende Keukenmeiden. Vers sap haal je bij Smooth Fruit Therapy en voor een borrel ga je naar Café de Hetebrij of Stadscafé het Refter. Bij restaurant de Hoofdwacht word je verwend met een heerlijk diner.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/op-je-bucketlist-mooiste-dorpen-en-hanzesteden-van-nederland/”]

Overnachten in de stad

Plak je een aantal nachtjes vast aan je stedentrip naar Zwolle? Kijk dan eens naar de volgende reviews van personen die je voor gingen.

Ingrid verbleef met haar partner in hotel Fidder en laat weten: ‘Prachtig oud pand in de binnenstad. Hier weten ze echt wat gastvrijheid is. Super schoon en heerlijk eten. Een hotel met een persoonlijk karakter.’

Hans vond Grand Hotel Bilderberg Wientjes zeer gastvrij: ‘Het was zeer goed. Mooi hotel, vriendelijk personeel, perfecte ligging, dicht bij het station en binnen een paar minuten loop je naar de mooie binnenstad. We komen nog een keer terug.’

Wat is jouw favoriete hotel in Zwolle? Laat het ons weten in een review en inspireer anderen daarmee.