5 landen met onverwacht mooie stranden!

Redactie - 8 juli 2018

5 landen met onverwacht mooie stranden!

Redactie - 8 juli 2018

Denk je bij parelwitte stranden in Europa al snel aan Spanje of Italië? Dan ben je niet de enige. Maar wist je dat landen als Schotland, IJsland en Duitsland ook beschikken over stranden die hier zeker niet voor onderdoen? Wij selecteerden vijf landen met onverwacht mooie stranden.

Strandleven in Schotland

Is het Nieuw-Zeeland of misschien wel de Cariben? Nee, de foto die je hierboven ziet is toch écht van Sango Bay, een van de mooiste stranden van Schotland! Je treft dit pareltje in de meest noordelijke hoek van Schotland. Bekijk vanaf het strand hoe het water met volle kracht tegen de kliffen slaat en bezoek de nabijgelegen waterval. Maar Sango Bay is zeker niet het enige prachtige strand. Zo tref je bij het beroemde eiland Bass Rock het prachtige zand van het Seacliff strand aan. Een plek zo mooi dat zelfs Sir. David Attenborough het ‘een van de mooiste faunawonderen ter wereld’ noemt. Dus ben je na je verblijf bij Hotel Edinburgh helemaal opgeladen? Zet dan koers richting strand!

Avontuur in IJsland

De naam van het land doet natuurlijk niet meteen vermoeden dat je hier ook meerdere prachtige stranden kunt treffen, maar niets is minder waar! Toegegeven: echt warm is het niet en om aan je kleurtje te werken moet je hier niet zijn, maar de ruige natuur rondom de stranden maken dit ruimschoots goed. Veel facetten van IJsland komen bijvoorbeeld samen bij Black Beach, of zet je wekker om in alle vroege de vogels te spotten die zich op het strand van Vik verzamelen. Stranden in IJsland staan gelijk aan avontuur!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/bucketlist-de-5-mooiste-europese-stranden/”]

Genieten in Duitsland

Met alle Duitse toeristen die jaarlijks de gang naar Zeeland of andere kustgebieden in Nederland maken zou je bijna vergeten dat Duitsland zelf ook beschikt over prachtige zandstranden! Sterker nog: het is bijna onmogelijk om de mooiste te selecteren. Het noordelijk gelegen eiland Sylt mag in elk geval niet ontbreken. De ruim veertig kilometer aan witte zandstranden maken duidelijk waarom. Daarnaast beschikt het eiland over sfeervolle accommodaties en goede faciliteiten op de stranden. Ideaal voor een ontspannen strandvakantie! Andere gebieden die garant staan voor een mooi strandervaring zijn de Baai van Lübeck, Amrum en het grootse eiland van Duitsland: Rügen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/9-x-onontdekte-plekjes-in-europa/”]

Relaxen in Macedonië

Het meer van Ohrid is zonder twijfel het meest schilderachtige plekje van Macedonië. Wat wil je ook met diverse prachtige stranden en kraakhelder water. Hoewel Ohrid een van de populairste steden van het land is, is het als vakantiebestemming nog niet ontdekt voor het grote publiek. Ideaal dus om al het moois rustig in je op te nemen. Geniet van een zwem- of boottocht of maak een prachtige wandeling langs het water. Na een lome dag in de zon is het heerlijk bijkomen bij Hotel Oaza Inn.

Rol je handdoek uit in Polen

Stranden in Polen? Die zijn er zeker, en wát voor stranden! Het heerlijke water blijft lang ondiep waardoor het ideaal is om met kinderen te verblijven. De gevarieerde Poolse kust is nog relatief onontdekt en dus nog erg rustig. Kilometerslange stranden, comfortabele accommodaties en gezellige restaurants staan garant voor een unieke en bijzondere vakantie. Mooi verrassend, verrassend mooi!

Welk land verdient volgens jou een plekje in dit overzicht van onverwacht mooie stranden? Deel je tips met ons in de comments!