4x de mooiste treinreizen door Canada & Amerika

Redactie - 15 september 2018

4x de mooiste treinreizen door Canada & Amerika

Redactie - 15 september 2018

 De wonderschone natuur in Canada en de vijftig staten in Amerika. Waar moet je beginnen? Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk zien! Heb je al eens nagedacht over reizen met de trein? Canada en Amerika beschikken over luxe, comfortabele treinen. Benieuwd naar de mooiste treinreizen in Canada en Amerika? Lees dan snel verder.

Mooiste treinreizen Canada & Amerika

Beeld: Justine Milton via Unsplash

De Rocky Mountaineer

Houd je wel van een beetje luxe en wil je de prachtige natuur van Canada ontdekken? Dan is de Rocky Mountaineer treinreis gemaakt voor jou! Tijdens deze treinreis zie je natuur die je op geen enkele andere manier kunt bereiken. De wereldberoemde Rocky Mountains worden natuurlijk niet overgeslagen tijdens deze route. Ook reis je door de mooiste stukjes Canadees binnenland. De trein bestaat voor een groot deel uit glas, dus je kunt de hele reis genieten van een panoramisch uitzicht. De Rocky Mountaineer vertrekt in Vancouver en voert je mee naar Kamloops, een route van zo’n 440 kilometer.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/de-mooiste-treinreizen-door-azie/”]

Canada mooiste treinreizen

Beeld: Kalen Emsley via Unsplash

Amerika ontdekken met Amtrak

Wil jij een (groot) deel van Amerika ontdekken maar is je budget niet al te groot? Amtrak biedt uitkomst. Amtrak is te vergelijken met de NS, maar de treinen zijn een heel stuk mooier. De stoelen zitten zo fijn dat je die trein bijna niet meer wilt verlaten. Amtrak spoorwegen vind je in alle staten van Amerika. Zo ontdek je altijd de delen die jij wilt.

San Francisco mooiste treinreizen

Beeld: Gordon Mak via Unsplash

Genieten: van San Francisco naar New York

Onze favoriete Amtrak route? De treinreis van San Francisco naar New York. Voor zo’n €200 leidt deze route je langs de hoogtepunten van Amerika. Altijd de Colorado River of de woestijn van Utah met eigen ogen willen zien? Deze droom wordt werkelijkheid. Uiteraard breid je deze reis uit met een paar dagen in een heerlijk hotel in San Francisco en New York

Colorado River mooiste treinreizen Canada en Amerika

Beeld: Donald Giannatti via Unsplash

The Canadian

Nog zo’n toppertje in Canada: The Canadian. Waarom wij zo enthousiast zijn over deze treinreis? Omdat je met The Canadian Canada doorkruist en tussenstops maakt bij geweldige hoogtepunten. Genieten! The Canadian is de langste route van Canada en neemt 82 uur in beslag. Natuurlijk beschik je bij zo’n lange reis over je eigen slaapcabine, hoe relaxed! Dit is dé ultieme manier om Canada te ontdekken want de uitzichten zijn wederom fantastisch. Stap op in Vancouver met als eindpunt Toronto.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10-mooiste-treinreizen-ter-wereld/”]

Mooiste treinreizen Canada & Amerika

Beeld: Mike Petrucci via Unsplash

De California Zephyr

Ook deze route wordt uitgevoerd door Amtrak: de California Zephyr. Deze treinreis gaat van start in Chicago en via de staten Nebraska, Iowa, Utah, Colorado en Nevada eindig je in San Francisco. De stoelen in de Amtrak treinen zijn niet alleen heerlijk, je kunt ze ook nog eens draaien! Zo zit je recht voor het raam en heb je een geweldig panoramisch uitzicht.

Benieuwd naar de mooiste treinreizen door Azië of Scandinavië? Lees dan snel verder!