Hoezo Nederland is volgebouwd met snelwegen en kantoorgebouwen? Een boottocht van 45 minuten en je staat midden in de natuur! Een vakantie op Vlieland staat dan ook garant voor een flinke dosis rust, ruimte en strand. Maar ook: een programma vol leuke activiteiten. Hierbij drie bijzondere dingen om deze zomer te doen op Vlieland.

Vakantie op Vlieland - zeehondVakantie op Vlieland

Zodra de boot aanmeert op Vlieland, laat je de rest van Nederland voor even helemaal achter je. Auto’s? Daar doen ze hier niet aan. Overvolle stranden? Met zóveel kilometer aan zandstrand is dat een zeldzaamheid. Geen verkeerde plek om vakantie te vieren dus. Overnachten kun je er natuurlijk heel goed. Vooral in het hoofddorp aan de oostkant van het eiland liggen een paar mooie hotels op Vlieland op je te wachten.

Vakantie op Vlieland - weg1. Ga op tuk tuk safari

Wel graag veel van Vlieland zien maar niet zo’n zin om je benen te strekken? De tuk tukkers van Vlieland snappen je helemaal. Terwijl auto’s verbannen zijn op het eiland, vormen de muisstille elektrische tuk tuks een geniaal alternatief. Tijdens de eiland safari kom je langs alle mooiste plekjes van het eiland. Ook sta je oog in oog met een paar bijzondere eilandbewoners. Zeehonden, soay schapen, schotse hooglanders: je tuft ze allemaal voorbij. Je boekt jouw tuk tuk safari tijdens je vakantie op Vlieland via het lokale VVV Kantoor in Oost-Vlieland. Dit is gelijk de locatie van een paar van de mooiste hotels op Vlieland. Een kleine selectie:

  • Met een score van een 9,4 is Hotel de Veerman een van de best gewaardeerde hotels op Vlieland.
  • Het WestCord Hotel De Wadden is volgens jullie gastvrij en goed verzorgd. ‘Wat hadden we de gastheer graag mee terug naar huis genomen‘, schrijft reviewer Elin.

Vakantie op Vlieland - festival2. Bezoek Nederland’s meest relaxte festival

Zelfs een festival vol topartiesten doet niet af aan het relaxte sfeertje op het Waddeneiland Vlieland. Tijdens het 3-daagse Into the Great Wide Open veranderen de duinen en bossen simpelweg in een nóg gezelligere versie van zichzelf. Het festival is een leuke plek om je kinderen die heerlijk zomerse festival-vibe te laten ervaren. Hangend in een duinpan kunnen zij genieten van een kleurrijk kinderkunstprogramma en muziek vanuit de hele wereld. Datum: eerste weekend van september (dit jaar van 30 augustus tot 2 september)

Vakantie op Vlieland - yoga3. Ga voor yoga op je surfplank

Relaxen, zeehondjes spotten, surfen, yoga… soms lijkt een vakantie op Vlieland véél te kort. De oplossing: Suppen. Dat is yoga op een surfplank. Niet alleen is dit een superleuke manier om een jaloersmakend strakke buik te kweken, het is ook nog eens erg relaxed. En die zeehondjes? Die schijnen vanzelf voorbij te komen dobberen. Kortom: iets met vliegen en één klap.

Een vakantie op Vlieland gedaan? Deel je ervaringen en reviews met ons.


Voor je vakantie in eigen land denk je toch zeker ook aan VakantieVeilingen.nl! Boek nu nog voordeliger met korting dankzij de promotiecode!

Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.000 naar Salzburgerland in Oostenrijk? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Uitgelichte berichten

Sylvia

Redacteur

16 mei - 2018

Reacties