25 populaire winterzonbestemmingen in 2023/2024

Lise - 3 november 2023

25 populaire winterzonbestemmingen in 2023/2024

Lise - 3 november 2023

Ruil jij het sombere weer in voor een zonnige winterzonvakantie? Zeker doen! Zoover selecteert alvast 25 populaire winterzonbestemmingen waar het minstens 25°C is. Op welke tropische bestemming ga jij van de zon genieten? Waar is het nu warm? Lees me en ontdek alle leuke vakantiesbestemmingen!

1. Zoek de zon op Kaapverdië

Kaapverdië is ieder jaar een populaire keuze als winterzonbestemming. Na slechts 6 uur vliegen ben je op een van de tien eilanden die samen Kaapverdië vormen. Populaire eilanden voor zonaanbidders zijn Sal en Boa Vista. Je geniet er van witte stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. Met een temperatuur van minstens 25°C is het er heerlijk vertoeven!

RIU Karamboa
RIU Karamboa - Adults Only

''Heel mooi en groot hotel. De kamers waren ruim en proper. Het eten was uitstekend en er was heel veel keuze. Je had altijd plaats aan het zwembad en strand om te liggen. De avondanimatie was ook altijd in orde. Het enige minpuntje: de sterke drank en wijn was niet lekker. Maar voor de rest top, een zalige rustvakantie.'' - Pascale

Bekijk hotel

2. Genieten in Gambia

Gambia is een ideale winterzon bestemming. Gambia is een gunstige bestemming voor de portemonnee en daar krijg je ook nog eens prachtige stranden, vriendelijke locals en een comfortabele accommodatie voor terug. En dat allemaal met zo’n 25°C overdag, zelfs in de winter. Dat wordt genieten!

3. One happy winter: Aruba

Het prachtige ABC-eiland Aruba nodigt uit tot genieten in de zon. Rol je handdoek uit op de mooiste stranden, Palm Beach en Eagle Beach, of verken het Arikok NP en neem een duik in de natural pool. Winkelen? In Oranjestad kun je naar hartenlust shoppen. Dat allemaal in een heerlijk klimaat. Dag winter, bon dia Aruba!

Strand Aruba - winterzon bestemmingen

4. In Egypte zit je altijd goed

Egypte is eigenlijk altijd een goede keuze voor een winterzon vakantie. Ook in de winter schijnt de zon er volop en liggen de temperaturen rond de 25°C. Daarnaast is Egypte een voordelig land, waar je voor een kleine prijs van veel luxe geniet. Het allerfijnste? Het is niet zover vliegen! Kies je voor een populaire hotspot als Hurghada en Sharm el Sheikh, of toch voor het mooie El Gouna?

Jungle Aqua Park
Jungle Aqua Park Hotel by Neverland

"Het is een super groot mooi Aqua park. Erg mooi onderhouden. Vriendelijke mensen. Voor iedereen wat wils. We zaten in de nieuwe kamers bij Neverland deze zijn erg groot en supermooi. Voor eten en drinken moet je wel een stukje lopen, omdat het park groot opgezet is." - Jans

Bekijk hotel

5. Paradijselijk Zanzibar

Als je je ogen sluit en je een prachtige winterzon bestemming voorstelt, is de kans groot dat dat beeld op Zanzibar lijkt. Het eiland kent kilometers aan parelwitte stranden waar je heerlijk kunt wegdromen. Dit maakt het tot een populaire keuze voor een romantische vakantie, zelfs in de winter.

6. Dromen van Dubai

Dubai kan natuurlijk niet in dit lijstje met winterzon bestemmingen ontbreken. Verblijf in een luxe resort, vergaap je aan de bijzondere architectuur of bezoek de vele winkelcentra. Groot, groter, grootst. Ontdek Dubai tijdens een winterzonvakantie op jouw manier, maar natuurlijk wel mét de zon op je gezicht!

winterzonbestemming Dubai

7. Zonzeker in Thailand

Ook Thailand is een ideale winterzon bestemming. Je geniet er van heerlijke temperaturen, maar écht heet is het dan niet. Bezoek het noorden van Thailand voor culturele hoogtepunten, of maak een keuze uit een van de vele Thaise eilanden, zoals: Koh Chang, Koh Samui of het rustigere Koh Lanta.

Sunwing Resort Kamala Beach
Sunwing Resort Kamala Beach

''Super goede ligging. Mooi en schoon. Goed en vriendelijk personeel. Het ligt centraal aan het strand en in het centrum. De kamer is netjes, mooi aangekleed, goede bedden die erg groot zijn en iedere dag flessen water. Mooie aankleding van bomen en struiken, heel groen. Zwembaden en zonnebedjes meer dan genoeg. Je hebt een handdoekenservice bij het zwembad, dus badlakens hoeven niet mee. Airco werkte perfect op de kamers.'' - Nancy

Bekijk hotel

8. Kenia? KeniJA

Met zijn prachtige stranden, adembenemende natuur en aangename temperaturen is Kenia ideaal om te ontsnappen aan de winterse kou. Of je nu wilt ontspannen op het witte zandstrand van Mombasa, een spannende safari wilt maken in het Masai Mara National Reserve of wilt genieten van watersporten zoals duiken en snorkelen. Ook belangrijk: de temperatuur aan de kust ligt in de winter rond de 25°C.

9. Rustige winterzonbestemming: Bonaire

Bonaire wordt vaak omgeschreven als een rustige winterzon bestemming. Daarbij is Bonaire dé duikbestemming van de Cariben. De stranden zijn prachtig, maar ook snorkelend onder het wateroppervlak valt veel moois te ontdekken. Wie weet spot je de flamingo’s op het strand! Waar is het nu 25 graden? Nou op Bonaire weet je zeker dat je warm weer hebt.

Bonaire - winterzon bestemmingen

10. Genieten met een Nederlands tintje op Curaçao

Deze lijst met winterzon bestemmingen is niet compleet zonder Curaçao. Een vakantie naar Curaçao is altijd een goed idee, maar in de winter is het nóg fijner om er je handdoek uit te rollen dankzij het lekkere weer. Flaneer op het strand van het bruisende Jan Thiel en verken per auto alle mooie plekjes van het eiland. Ook de onderwaterwereld is het ontdekken meer dan waard.

Morena Resort Appartementen & Villa's
Morena Resort Appartementen & Villa's

"Fantastisch verblijf gehad in Morena Resort op het zonnige Curaçao! Heel mooi en netjes resort. Een grote tropische tuin waar je alleen de vogeltjes hoort. Ruime appartementen met een leuke inrichting en milieubewust. Daarnaast heel vriendelijk personeel en het resort heeft een ideale ligging op loopafstand van Jan Thiel Beach.''- Astrid

Bekijk accommodatie

11. Prachtige eilanden op Maleisië

Maleisië is misschien wat minder bekend als winterzon bestemming, maar wel een ideale plek in de winterperiode te bezoeken! Nadat je in Kuala Lumpur bent bijgekomen van je vlucht, reis je door naar een van de paradijselijke eilanden zoals Langkawi. Tioman of de Perhentian eilanden. Of plan een rondreis en verken al het moois dat Maleisië te bieden heeft.

12. Negombo op Sri Lanka

Sri Lanka is een opkomende bestemming, ook in de winterperiode. Heel gek is dat niet. Het veelzijdige eiland in de Indische Oceaan heeft met Negombo aan de westkust een heerlijke bestemming in de aanbieding. Met een gemiddelde temperatuur van 28°C gaat het helemaal goed komen!

Sri Lanka - winterzon bestemmingen

13. In de zon in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is en blijft een populaire winterzon bestemming bij Nederlandse vakantiegangers. Het is een betaalbaar land met talloze prachtige stranden en allerlei eilandjes aan de kust. Luieren op het strand, winkelen bij lokale boetieks en heerlijke verse vis op het menu: Punta Cana en Puerto Plata hebben het allemaal.

14. Ontdek authentiek Laos

In winterzon bestemming Laos breng je de winter door in uitgestrekte regenwouden en authentieke dorpjes. De term massatoerisme komt niet in het woordenboek van Laos voor. Wat je er wel vindt, zijn prachtige regio’s die wachten om ontdekt te worden. Ideaal voor de avontuurlijke vakantiegangers.

15. Romantiek op de Malediven

De Malediven mogen niet op je bucketlist ontbreken. In dit paradijselijke archipel van nagenoeg 1200 eilanden start het hoogseizoen wanneer het in Nederland hartje winter is. Het is er dan namelijk heerlijk weer. Dankzij de parelwitte stranden, azuurblauwe zee en talloze palmbomen is het een romantische, ontspannen bestemming voor in de winter.

Malediven - winterzon bestemmingen

16. Let’s go to Mexico

Nog zo’n winterzon pareltje is Mexico. Vooral de omgeving van Quintana Roo en Yucatan zijn populair. Wanneer je kiest voor het levendige Playa del Carmen, is een zonovergoten vakantie gegarandeerd. Een groot voordeel van Playa del Carmen is dat je je strandvakantie prima kunt combineren met culturele excursies.

Iberostar Tucan
Iberostar Tucan

''Een paradijs in Mexico, die prijs/kwaliteit is. Lekker eten & drinken, super strand en zwembaden en op 10 min wandelafstand van Playa del Carmen. Super vriendelijk personeel, een leuke jungle om te wandelen en veel dieren. Wij zijn al 2x geweest en gaan zeker terug!'' - Martine

Bekijk hotel

17. Rum & reggae op Jamaica

Jamaica is een bestemming waar rust en ontspanning centraal staan. Klinkt als een onbezorgde winterzon vakantie, toch? Het eiland is bergachtig en groen en herbergt tientallen parelwitte stranden zoals Negril en Montego Bay. Rum & reggae vind je op elke straathoek. Tot slot is het er in de winter heerlijk weer.

18. Rol je handdoek uit op Cuba

Denk je bij Cuba aan parelwitte stranden, kleurrijke cocktails, vrolijke mensen en muziek? Bingo! Met de populaire badplaats Varadero als uitvalsbasis neem je al het moois van dit markante eiland in je op. Dat allemaal met een temperatuur van rond de 27 graden in de winter!

Cuba - winterzon bestemmingen

19. Mystiek Marokko

Op slechts een paar uur vliegen vind je Marokko, een bijzondere bestemming in het noorden van Afrika. Je vindt er prachtige stranden, talloze bezienswaardigheden en oude steden. Ook een ritje door de woestijn op de rug van een kameel mag niet op je lijstje ontbreken. Over het weer hoef je je in elk geval geen zorgen te maken, ook in de winter is het lekker zonnig.

Labranda Targa Club Aqua Parc
Labranda Targa Club Aqua Parc

''Mooi verblijf. We hadden een ruime kamer met groot balkon. Eten was lekker. Koud drinken. Mooie zwembaden. Heerlijke vakantie.'' - Helga

Bekijk hotel

20. Buitengewoon ontspannen Barbados

Opzoek naar een bijzondere parel tussen de winterzon bestemmingen? Kies dan voor het paradijselijke Barbados! De ruige oostkust wordt afgewisseld met de rustige en toegankelijke zuidkust, waar je ook verblijft. Barbados is simpelweg schitterend, zowel boven als onder water. Ook belangrijk: zelfs in de winter is het er lekker weer.

21. Verrassend Vietnam

Vietnam is naast Thailand en Maleisië een van de meest populaire Aziatische winterzon bestemmingen. Maak een fietstocht bij de Mekong Delta, ga heerlijk relaxen op een tropisch eilandje of bezoek een boeddhistische tempel. in Vietnam heb je een onvergetelijke tijd!

Vietnam - winterzon bestemmingen

22. Stad en strand in Abu Dhabi

Net als Dubai mag ook Abu Dhabi niet ontbreken tussen deze winterzon bestemmingen. Abu Dhabi is een luxe en moderne bestemming. Je vindt er strand én stad. Zo kan je er prima winkelen! Ook hier is het heerlijk vertoeven tijdens de wintermaanden.

Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana
Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana

"[..] Het personeel is erg vriendelijk en beleefd. Goedemorgen, welkom terug in het hotel, allemaal super! Het zwembad en het strand zijn ook super. Voldoende bedjes en handdoeken te verkrijgen in het hotel. Het hotel ligt in een rustige omgeving, maar met een taxi (of lopend) zijn de winkelcentra in de buurt prima te bereiken. Wij zouden dit hotel zeker aanraden!" - Claudia

Bekijk hotel

23. Divers Zuid Afrika

Zuid Afrika is een fijne winterzon bestemming die van alle markten thuis is. Ontdek de ruige kustlijn, spot de Big Five dieren en verblijf in authentieke, kleine accommodaties! Ook de Tafelberg mag niet op je lijstje ontbreken. Om het weer hoef je je niet druk te maken, zelfs in de winter is het er genieten geblazen.

24. Zon, zee en strand op de Seychellen

Heb jij al eens van de eilandengroep Seychellen gehoord? Het is een ideale tropische eiland bestemming, ook midden in de winter. De eilandengroep in de Indische Oceaan staat bekend om de witte stranden en rijke flora en fauna.

Seychellen - winterzon bestemmingen

25. Mauritius

Wil jij deze winter doorbrengen op een wit strand onder een palmboom? Deze droom wordt werkelijkheid op Mauritius. Dit kleine eiland is een echt paradijsje. Bezoek bijvoorbeeld het strand Trou aux Biches of de gekleurde duinen van de ‘Seven Coloured Earth’. Heel fijn: de zon schijnt er altijd.