Yes! Oude tramlijn in Lissabon leidt je naar nieuwe plekken

Redactie - 2 mei 2018

Yes! Oude tramlijn in Lissabon leidt je naar nieuwe plekken

Redactie - 2 mei 2018

Na 23 jaar is het zover, tramlijn 24E gaat weer rijden! Ga jij binnenkort op citytrip naar Lissabon? Ontdek deze nieuwe oude route. ’s Avonds slaap je natuurlijk in een van de beste hotels van Lissabon.

Historische lijn

Van 1905 tot 1995 was deze tramlijn in dienst en sinds 24 april 2018 herpakt de machinist zijn oude vertrouwde route en maakt de verbinding tussen Campolide naar Praça Luís de Camões in Bairro Alto.

Instagram proof ritje

Natuurlijk is de iconische gele tram al erg Instagram-waardig. Maar de route die 24E volgt, brengt je ook langs geweldig mooie plekken. Zo kom je langs de barokke kerk Igreja & Museum São Roque, het romantische uitkijkpunt Miradouro de São Pedro de Alcântara, het recent opgeknapte Jardim Botânico, foodies hotspot Príncipe Real en kunstmuseum Fundação Arpàd Szenes–Vieira da Silva. Aan het eind van de rit kun je dan je lol op in het moderne Amoreiras winkelcentrum.

Details:

Tickets kosten standaard €2,90 en rijdt dagelijks van 7 tot 20 op werkdagen en van 7.30 tot 19 op zaterdag en van 10.30 tot 18 op zon- en feestdagen. Benieuwd naar alle OV-verbindingen in populaire buitenlandse steden? Zoover zocht het voor je uit.

Ga jij binnenkort naar Lissabon? Lucky you! Laat het ons weten in de comments.