Vliegen wordt een stukje duurder volgend jaar

Redactie - 13 maart 2020

Vliegen wordt een stukje duurder volgend jaar

Redactie - 13 maart 2020

Slecht nieuws voor alle vakantiegangers. Alle reizigers moeten vanaf volgend jaar vliegbelasting gaan betalen. Het gaat om 7 euro per ticket, wat je bestemming ook is. Doel van de vliegtaks is om de CO2-uitstoot terug te dringen.

medische ingrepen in de lucht

Met deze maatregelen moet het iets minder aantrekkelijk worden om te vliegen. Ook vindt het kabinet het logisch dat mensen die vliegen en daarmee het milieu belasten daarvoor betalen. De vliegbelasting komt vanaf 1 januari 2021 bovenop de ticketprijs.

Het is niet de eerste keer dat in Nederland vliegbelasting wordt ingevoerd. Ook tussen 1 juli 2008 en 1 juli 2009 moesten reizigers vliegtaks betalen bovenop hun ticket. Die was toen een stuk hoger: 11,25 euro bij vliegreizen binnen de Europese Unie of tot 2500 kilometer en 45 euro bij reizen daarbuiten.

Bron: ANP

Vlieg dit jaar nog naar de zon

Wil jij nog even lekker op vliegvakantie voordat de tickets duurder worden? Ga dit jaar nog naar de zon voor fijne prijzen en boek via Zoover een vakantie inclusief accommodatie en vliegticket. Inspiratie nodig? Wij tippen deze zonnige pakketreizen naar de mooiste accommodaties:

Reviewers Ruud en Tine beleefde een geweldige vakantie in laatstgenoemde appartement: ‘Wij hebben 7 dagen mogen genieten van deze fantastische plek op Aruba. Heerlijk kleinschalig en persoonlijk. Alles was aanwezig en het appartement werd dagelijks goed schoon gehouden. De ligging was heel centraal, met een huurauto waren alle bestemmingen makkelijk te bereiken. Ook een plek om heerlijk te genieten van mooie plek met zwembad, bloeiende planten en knusse hoekjes.’