Stedentrip Parijs gaat er straks heel anders uitzien

Redactie - 4 februari 2020

Stedentrip Parijs gaat er straks heel anders uitzien

Redactie - 4 februari 2020

In de nabije toekomst zal een stedentrip Parijs er heel anders uit gaan zien. De hoofdstad van Frankrijk heeft namelijk grootse plannen om de stad een nieuw uiterlijk te geven in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2024.

Stedentrip Parijs

Stedentrip Parijs

Een van de meest ingrijpende plannen is het schoonmaken van de rivier de Seine, die door de stad loopt. De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, heeft beloofd dat de rivier in 2024 schoon genoeg zal zijn om in te zwemmen. Dat zou betekenen dat verschillende zwemevenementen tijdens de Olympische Spelen van 2024 in de Seine kunnen plaatsvinden. Naast de grote schoonmaak zijn er ook plannen om stadsstranden langs de rivier te realiseren.

Op je gemak de bezienswaardigheden in Parijs ontdekken? Hotel Ampere is een fijne uitvalsbasis. Reviewer Sander: ‘Een perfect hotel voor een lekker weekendje Parijs. Parkeergarage onder het hotel, direct aan de metro, op een leuk pleintje met veel restaurantjes. De kamers zijn super schoon, geluiddicht en hebben een top bed. Kortom, wat wil je nog meer?’ Met het uitstekende metronetwerk van Parijs is al het moois van de Franse hoofdstad binnen handbereik. En natuurlijk verblijf je in een comfortabel hotel zoals Hotel Albe Saint Michel.

Pont d'Iéna Parijs Frankrijk

Veranderingen in Parijs

Daarnaast zal er in Parijs in de toekomst meer groen te zien zijn. De omgeving rond de beroemdste toren ter wereld zal grondig worden aangepakt. De Franse hoofdstad is van plan om het gebied rond de Eiffeltoren te veranderen in een familievriendelijk stadspark voor zowel toeristen als de Parijzenaars. Daarvoor wordt onder andere meer groen aangelegd. Een van de meest ingrijpende veranderingen is het autovrij maken van de Pont d’Iéna, de brug over de Seine. Volgens de plannen zullen alleen het openbaar vervoer en hulpdiensten gebruik kunnen maken van de brug.

Zoover reviewer Laura Dijkzeul heeft de gouden tip als je hét icoon van Parijs wilt bezoeken: ‘Ga ’s ochtends als eerste naar de Eiffeltoren. Hierdoor ontloop je de meeste drukte en heb je prachtig uitzicht. Vooral het mooie zonnetje dat achter de toren omhoog komt geeft een magisch uitzicht.’ Ook Zamir was onder de indruk van het architectonische hoogstandje: ‘In het donker is het populaire bouwwerk een absolute lust voor het oog.’

Tour Montparnasse Parijs Frankrijk

Tour Montparnasse krijgt make-over

Ook een andere bekende toren in Parijs zal een transformatie ondergaan. De Tour Montparnasse krijgt een ‘groene’ make-over. Niet alleen zullen er na de renovatie meer planten te zien zijn, ook zal het gebouw worden ontworpen om zo energie-efficiënt te worden. Verder zijn er plannen om ’s werelds grootste stadsboerderij te bouwen op het dak van de Expo Porte de Versailles. De opening van de stadsboerderij, die ongeveer zo groot is als 2,5 voetbalvelden, staat gepland voor april 2020.

Bron: ANP