Pak je kans: prijzen van vliegvakanties zijn gedaald!

Veronique - 28 juni 2021

Pak je kans: prijzen van vliegvakanties zijn gedaald!

Veronique - 28 juni 2021

De prijzen van vliegvakanties zijn afgelopen week flink gedaald omdat veel Nederlanders nog afwachtend zijn met boeken. Zoover meldt dat de prijzen met zo’n 13 procent daalden. De reisbranche heeft veel ruimte in hotels ingekocht met de verwachting dat Nederlanders zitten te springen om vakantie. De onduidelijkheid over vakantieregels en de onzekerheid over het verloop van de coronapandemie maakt mensen echter voorzichtig waardoor de boekingen achterblijven. Hierdoor boek je nu voor een hele aantrekkelijke prijs een vliegvakantie. En bij Zoover boek je dankzij de geldteruggarantie, zonder zorgen! Waar wacht je nog op?

Vliegvakantie Gran Canaria
Boek je vliegvakantie naar Gran Canaria

Ben je toe aan een welverdiende zonvakantie? Dan zit je helemaal goed op Gran Canaria. Dit mooie Spaanse eiland heeft code geel en is een ideale keuze voor een strandvakantie.

Bekijk alle vakanties naar Gran Canaria

De daling is des te opmerkelijker omdat doorgaans de prijzen stijgen vlak voor de zomervakantie. Zelfs vorig jaar was dat het geval, ondanks dat er toen nauwelijks mensen op vakantie gingen. De reisbranche had daar dit jaar weer op gerekend volgens aldus Zoover, dat 10 miljoen prijzen van pakketreizen over de afgelopen drie jaar analyseerde.

Ook was de verwachting van de reisbranche dat mensen dit jaar meer uit zouden willen geven omdat ze vorig jaar geld hadden gespaard. “Ook hier zien we dit jaar een grote trendbreuk: mensen boeken de laatste weken goedkopere vakanties“, stelt Zoover-directeur Judith Eyck vast. In plaats van aan hun budget vast te houden en een luxere vakantie te boeken nu de prijzen gedaald zijn, kiezen veel consumenten ervoor om het voordeel te nemen.

elx Lagotel
Appartement Eix Lagotel Holiday Resort

Voor een vriendelijke prijs op vakantie naar Mallorca? Dan zit je helemaal goed in het Eix Lagotel Holiday Resort.

Bekijk appartement Eix Lagotel Holiday Resort

De laatste weken wordt vooral gezocht naar autovakanties naar landen als Frankrijk en Italië. Terwijl vorig jaar Nederland het populairste land was voor de vakantie, is dat nu weer Frankrijk. Bijna een derde van de zoekopdrachten bij Zoover betreft dat land, terwijl dat vorige maand nog minimaal was.

Vliegvakantie Portugal
Boek een goedkope vliegvakantie naar Portugal

Profiteer van de lage prijzen en boek je vakantie naar Portugal! Het grootste deel van het land heeft code geel.

Bekijk alle vakanties naar Portugal

Bron: ANP