Langere wachtrijen op vliegvelden? Dit zijn de redenen!

Redactie - 31 juli 2017

Langere wachtrijen op vliegvelden? Dit zijn de redenen!

Redactie - 31 juli 2017

Je hoort en ziet het (helaas) steeds vaker op vliegvelden in Nederland: lange wachtrijen. Het wordt niet alleen drukker, maar er worden ook allerlei wijzigingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat je langer in de rij moet staan.

Onlangs kwam in het nieuws dat Schiphol vakantiegangers zonder handbagage voorrang gaat geven. Daarover lees je hieronder meer! Nieuw is dat de marechaussee op de vliegvelden van Eindhoven en Rotterdam stiptheidsacties gaat uitvoeren. Kom dus op tijd!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/poll/poll-is-grootste-stressfactor-op-vakantie/”]

Marechaussee verwacht langere rijen

De Nederlandse marechaussee gaat vanaf 4 augustus stiptheidsacties uitvoeren op de vliegvelden van Eindhoven en Rotterdam. De marechaussees zullen vanaf dan de wet- en regelgeving van bijvoorbeeld een paspoortcontrole zo strikt naleveren dat ze langere wachtrijen verwachten.

Deze stiptheidsacties komen na een muurvaste onderhandeling over de cao van Defensie. Met deze actie wordt er gehoopt weer nieuw leven in de onderhandelingen te blazen.

Op Schiphol gaat de marechaussee de actie voorlopig nog niet uitvoeren, maar vakantiegangers krijgen wel een flyer met informatie over de actie.

Geen trolley = voorrang

Hoewel een trolley enorm handig is om alsnog een paar kilo extra mee te kunnen nemen op vakantie, kan het er binnenkort voor zorgen dat je er nog langer over doet om in te checken. Schiphol begint een nieuwe test waarbij ze vakantiegangers die weinig handbagage hebben voorrang geven.

Schiphol hoopt zo de vertraging en lange wachtrijen tegen te gaan. Zeker nu de zomervakantie eraan komt! ‘Mensen nemen steeds meer handbagage mee. Vooral trolleys zorgen voor langere wachtrijen bij de controle’, zegt een woordvoerder van de luchthaven.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/schiphol-is-vernieuwd-dit-is-er-anders/”]

Medewerkers van Schiphol lopen de komende tijd rond om mensen met weinig handbagage aan te spreken en erop te attenderen dat ze sneller door de controle kunnen als ze dat willen. Als veel reizigers dit willen gaat de luchthaven langer door met de proef.

Lange wachtrijen vervelend?

Lange wachtrijen op vliegvelden is een grote oorzaak van vakantiestress. Heb jij hier ook last van of zorgen onrustige kids of juist het netjes achterlaten van je werk voor meer vakantiestress? Laat het ons weten in de nieuwste Zoover poll!