Landgoed Hoenderdaell is de leukste dierentuin van Nederland

Redactie - 25 juli 2017

Landgoed Hoenderdaell is de leukste dierentuin van Nederland

Redactie - 25 juli 2017

Nederland heeft heel wat geweldige dierentuinen! Van de grote en bekende zoals ArtisBurgers’ Zoo en Blijdorp tot de kleinere en vooral lokaal bekende dierentuinen zoals Landgoed Hoenderdaell en Wonderwereld in Ter Apel.

In de laatste Zoover poll kon je achterlaten wat jij de leukste dierentuin van Nederland vindt. En wat blijkt…?

Landgoed Hoenderdaell is de leukste dierentuin

Met ruim 49% van de stemmen is Landgoed Hoenderdaell in het Noord-Hollandse Anna Paulowna verkozen tot leukste dierentuin van Nederland. In de Zoover reviews zijn bezoekers vooral te spreken over de ruimte die de dieren krijgen. Zo schrijft Romaria: ‘Een park waar mens en dier kunnen ontspannen. Elke keer weer genieten!’ 

Op de tweede plek met 10% staat GaiaZOO in Kerkrade. Dit is ook een wat kleinere dierentuin die vooral lokaal erg bekend is.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/aapjes-kijken-11-toffe-dierentuinen-europa/”]

Grotere dierentuinen ook populair

De kleinere lokale dierentuinen zijn duidelijk populair, maar ook de grotere dierentuinen vinden we terug in de uitslag. Zo staat Diergaarde Blijdorp op een derde plek met 6% van de stemmen en vinden we Wildlands Adventure Zoo terug op de vierde plek met 5%. Een mooie positie na de eerder veelal slechte reacties op het vernieuwde park.

De volledige uitslag van de meer dan 50 dierentuinen vind je hier. Benieuwd naar de top 10? Die staat hieronder!