Goed nieuws: deze vakantielanden zijn open!

Redactie - 18 januari 2022

Goed nieuws: deze vakantielanden zijn open!

Redactie - 18 januari 2022

Gelukkig kunnen we al naar veel populaire vakantielanden vliegen binnen Europa! In landen als Spanje, Griekenland en zelfs Turkije kun je bijvoorbeeld heel fijn vakantie vieren. Maar een zonvakantie buiten Europa is ook weer mogelijk en wordt niet langer afgeraden. Vanaf woensdagochtend 16 februari 2022 is het reisadvies losgekoppeld van de coronasituatie en dat betekent dat veel bestemmingen buiten Europa weer terug op groen of geel gaan naar de situatie van reisadviezen zoals deze was v贸贸r corona. Er zijn nog wel inreismaatregelen voor veel landen en het nieuws verandert met de dag. Alle regels kun je lezen op Rijksoverheid.nl. Lees snel verder! – Laatste update: 16 februari 2022

Er mag weer meer!

In dit blogartikel ‘Goed nieuws: deze vakantielanden zijn open!’ zetten we graag een aantal belangrijke zaken op een rij. De persconferentie van 15 februari 2022 zorgde voor versoepelingen van de maatrelen in eigen land. We konden gelukkig alweer op vakantie naar alle EU-landen, maar er gelden nog steeds inreismaatregelen die per land verschillend kunnen zijn. Veel maatregelen veranderden, blijven zoals ze waren of worden juist versoepeld. Nu we in eigen land ons sociale leven beetje bij beetje kunnen oppakken, gebeurd dat ook meer in de landen om ons heen. Waar en wanneer welke maatregelen gelden, hangt af van de bestemming en kan zelfs per regio verschillen. Lees dan ook goed alle regels voor jouw gekozen vakantiebestemming, die je terug kan vinden op de website van de Rijksoverheid.

Niet meer in quarantaine

Veel EU-landen hebben nu kleurcode geel of soms groen. Dit betekent dat de overheid vakanties naar die bestemmingen niet langer afraadt. Ook hoef je als reiziger bij thuiskomst in Nederland niet meer in quarantaine of je te laten testen. Wel luidt het advies om een zelftest te doen bij terugkomst, ook als je volledig bent gevaccineerd. Reis je terug uit een van deze gele vakantiebestemmingen in Europa? Dan moet je bij aankomst in Nederland een coronabewijs laten zien. Alle regels kun je lezen op Rijksoverheid.nl

vakantielanden open vaccinatie boekje

PCR-test voor een vakantie naar het buitenland

Voor veel landen heb je een negatieve coronatest of een bewijs van recent herstel van corona nodig als je nog niet gevaccineerd bent. De kosten van zo’n coronatest zijn altijd voor eigen rekening en worden niet door Zoover vergoed. We hebben wel afspraken met een aantal testlocaties gemaakt. Hierdoor kan je voor een voordelige prijs een coronatest laten afnemen wanneer je een vakantie via Zoover hebt geboekt. Lees hier meer over het laten afnemen van een coronatest voor je vakantie.

Op vakantie naar Spanje

In dit blogartikel ‘Goed nieuws: deze vakantielanden zijn open!’ lees je alles over een vakantie naar Spanje. Je kan dus prima genieten van een heerlijke vakantie onder de Spaanse zon! Ook in de Canarische eilanden is het goed vertoeven. Spanje is niet voor niets een van de populairste vakantielanden in Europa. Het land is veelzijdig en authentiek en is een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie naar de zon. En omdat het land zo uitgestrekt is, biedt het veel mogelijkheden voor een leuke dagtrip of een stedentrip naar bijvoorbeeld Barcelona of Valencia.

Voor een reis naar Spanje heb je een coronabewijs nodig dat laat zien dat je volledig gevaccineerd bent met een erkend vaccin, of een negatieve antigeentest of een negatieve PCR-test, of recent hersteld bent van corona. Wees je ervan bewust dat er op bestemming aanvullende maatregelen kunnen gelden. Spanje is een groot land, dus deze maatregelen kunnen per gebied verschillen. Hierover lees je meer op de website van Buitenlandse Zaken.

HD Parque Crist贸bal Gran Canaria - vakantielanden open
Op vakantie naar Spanje?

Wie komende vakantie naar Spanje wil zit helemaal goed bij HD Parque Crist贸bal Gran Canaria. Deze accommodatie is de perfecte uitvalsbasis voor jouw vakantie naar Gran Canaria. Ruim opgezet voor voldoende privacy, schoon en verzorgd. Het bungalowpark is compleet gerenoveerd. De gemiddelde score is een 9.1

Lees meer

Op vakantie naar Griekenland

Over het algemeen kan je vrij makkelijk op vakantie naar Griekenland. Of je nu gaat eilandhoppen vanaf Kos, opzoek gaat naar de mooiste stranden zoals Balos Beach op Kreta of een dagtip maakt naar et sprookjesachtige eiland聽Symi vanuit Rhodos, op elk eiland valt er genoeg te doen en te beleven.

Bij terugkeer vanuit heel Griekenland naar Nederland moet je een coronabewijs laten zien en ben je verplicht een ingevulde gezondheidsverklaring bij je te hebben wanneer je met het vliegtuig reist. Voor je reis naar Griekenland geldt dat je een coronabewijs nodig hebt dat aangeeft dat je een negatieve PCR-test hebt of een negatieve antigeentest hebt. Daarnaast moet je een elektronisch PLF formulier invullen, waarover je meer leest op de website van Buitenlandse zaken. Hou er rekening mee dat er op bestemming en bij je accommodatie aanvullende maatregelen kunnen gelden.

Stella Palace - vakantielanden open
Op vakantie naar Griekenland?

Kijk jij ernaar uit om je volgende vakantie te vieren in Griekenland? Vijfsterrenhotel Hotel Stella Palace is een echte aanrader. Met een gemiddelde score van een 8,8 is dit geen verrassing!

Lees meer

Op vakantie buiten Europa

Goed nieuws voor wie buiten Europa op vakantie wil. Buitenlandse Zaken past op dit moment veel reisadviezen aan voor veel landen buiten de EU naar geel/groen, zoals de situatie was van reisadviezen v贸贸r corona. Daarmee zijn de adviezen rondom corona niet weg, maar is de coronasituatie in een land is niet langer doorslaggevend voor de kleur. Lees altijd het volledige reisadvies op de website van Buitenlandse zaken, want ondanks de kleurencode geel/groen bestaan er nog wel degelijk inreisbeperkingen.

En ook Turkije hoort thuis in dit blogartikel ‘Goed nieuws: deze vakantielanden zijn open!’ want ook dit populaire vakantie land versoepelt de inreisbeperkingen. Tijdens je vakantie in Turkije geniet je namelijk al snel van veel luxe voor een voordelige prijs. De vakantie nis natuurlijk niet compleet zonder lekker te luieren aan het zwembad of aan het strand. Maar het land is meer dan zon, zee en strand. Als je ook nog cultuur wilt mee pikken op vakantie, kies dan voor een verblijf in Side. Deze badplaats ligt tussen de bruisende plaatsen Alanya en Antalya in.

Titanic Beach Lara - vakantielanden open
Op vakantie naar Turkije?

Titanic Beach Lara is een goede keuze voor wie opzoek is naar een schitterend all inclusive resort in Turkije. Het hotel heeft een prachtig zwembad met aquapark. Er zijn zelfs kamers met swim-up beschikbaar. Eten doe je bij het buffetrestaurant of in een van de vier 脿 la carte restaurants. Met een gemiddeld cijfer van een 9.9 en een Zoover Gold Award ga je een topvakantie tegemoet!

Bekijk accommodatie

Meer vakantie-inspiratie?

Kijk jij er ook zo naar uit om op vakantie te gaan? Wacht niet langer en bekijk het volledige aanbod op Zoover! Ook bekijk je hier de reviews van andere vakantiegangers zoals jij.

 

Disclaimer: er kunnen geen rechten worden ontleent aan bovenstaande informatie. Het advies van de overheid blijft ten alle tijden leidend.

Bron: ANP