Goed nieuws: deze vakantielanden gaan open!

Eva - 6 mei 2021

Goed nieuws: deze vakantielanden gaan open!

Eva - 6 mei 2021

Goed nieuws voor jouw buitenlandse vakantieplannen, veel populaire vakantielanden gaan weer open! Onder andere Griekenland, Spanje en ItaliĆ« zijn druk bezig met versoepelingen en verwelkomen jou graag deze zomer. Het nieuws verandert met de dag, dus samen met ANP houden we dit artikel up-to-date. Lees snel verder! – Laatste update: 6 mei 2021

Griekenland Kreta - vakantielanden open

Op vakantie met het vaccinatiebewijs

De reisbranche heeft goede hoop dat Nederlanders komende zomer met een vaccinatiebewijs gemakkelijk op vakantie kunnen. Volgens ANVR-directeur Frank Oostdam wordt er in heel Europa hard gewerkt om de vaccinatiebewijzen zo snel mogelijk gereed te hebben. Het idee is dat landen een app gaan gebruiken waarop aantoonbaar is of iemand gevaccineerd is of negatief getest is. Sommige landen zoals Duitsland en Denemarken zijn al ver in de ontwikkeling van zo’n app. In het geval dat andere landen de app niet snel genoeg gereed hebben dan volgen waarschijnlijk alternatieven zoals het gele vaccinatieboekje of een papieren vaccinatiebewijs. Het kabinet wil begin juni een besluit nemen over de invoering van een dergelijk vaccinatiebewijs in Nederland. De EU is positief over de invoering van het vaccinatiebewijs en zal naar verwachting per 21 juni de Europese verordening voor het vaccinatiebewijs laten ingaan. Kortom, het gaat de goede kant op!

Corona en vakantie in Griekenland

Griekenland behoort tot een van de vakantielanden die open willen, als alles naar verwachting verloopt. Eind maart werd al bekend dat Griekenland de deuren wilde openen voor meer buitenlandse reizigers. De quarantaineplicht voor toeristen uit de Europese Unie is komen te vervallen sinds 19 april 2021. Vakantiegangers uit Europese landen moeten straks wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze moeten ingeƫnt zijn tegen het coronavirus of een negatieve coronatestuitslag laten zien.

In Griekenland zelf worden de maatregelen ook langzaam aan versoepeld. Zo is de avondklok verschoven naar 23:00 en mogen sinds 3 mei de terrassen weer open. Naar verwachting volgt binnenkort de opening van toerismegerichte bedrijven.

Radisson Blu Beach Resort - vakantielanden open
Op vakantie naar Griekenland?

Kijk jij ernaar uit om komende zomer naar Griekenland te gaan? Vijfsterrenhotel Radisson Blu Beach Resort is een echte aanrader. Dit hotel op Kreta ligt recht aan het strand en beschikt over maar liefst zeven zwembaden en zeven restaurants. Radisson Blu Beach Resort won onlangs een Zoover Gold Award. Met een gemiddelde score van een 9.4 is dit geen verrassing!

Bekijk hotel

Corona en vakantie in Frankrijk

Ook Frankrijk is van plan om binnenkort te versoepelen. De Franse president Macron wil net als andere Europese landen de strenge beperkingen van de bewegingsvrijheid en sluiting van ondernemingen stapsgewijs afbouwen. Door een daling in het aantal coronagevallen is er perspectief om het land te openen. Het gaat in ieder geval al de goede kant op in Frankrijk.

De Franse cafƩs en restaurants kunnen 9 juni de terrassen weer openen en aan het einde van die maand wordt de avondklok helemaal afgeschaft. Dit zijn onderdelen van een plan voor het afbouwen van de coronamaatregelen waar president Emmanuel Macron donderdag regionale media van op de hoogte stelt. Het plan staat echter al onder meer bij nieuwszender Europe 1.

De strenge avondklok van 19.00 uur tot 06.00 uur wordt in twee stappen afgeschaft. Op 19 mei gaat het land vanaf 21.00 uur dicht en 9 juni vanaf 23.00. Op 9 juni kunnen er ook weer gezondeĀ toeristenĀ komen en die moeten dan een “gezondheidsdocument” bij zich hebben. Onder voorwaarden zullen theaters musea en andere publieke ruimten zoals concertzalen 19 mei al de deuren weer openen.

Titanic Beach Lara
Op vakantie naar Turkije?

Titanic Beach Lara is een goede keuze voor wie opzoek is naar een schitterend all inclusive resort in Turkije. Het hotel heeft een prachtig zwembad met aquapark. Er zijn zelfs kamers met swim-up beschikbaar. Eten doe je bij het buffetrestaurant of in een van de vier Ć  la carte restaurants. Met een gemiddeld cijfer van een 9.5 en een Zoover Gold Award ga je een topvakantie tegemoet!

Bekijk hotel

Corona en vakantie in Italiƫ

Meer positief nieuws uit ItaliĆ«. In een groot deel van ItaliĆ« kan sinds maandag 19 april weer buiten op terrassen worden gegeten. Ook veel andere buitenactiviteiten kunnen worden hervat nu in veel regioā€™s het aantal coronabesmettingen is afgenomen. In drie regioā€™s die zijn bestempeld als zogenoemde rode zone – Puglia in het zuiden, SardiniĆ« en de Aosta-vallei in het noordwesten – blijven beperkingen van kracht, maakte de regering zondag bekend. Niet-essentiĆ«le winkels en restaurants moeten daar dicht blijven en reizen in de omgeving mag alleen met een goede reden. Maar het optimisme groeit in het land van 60 miljoen mensen waar het virus zwaar heeft huisgehouden. De vaccinatiecampagne lijkt geleidelijk vruchten af te werpen.

De regering werkt aan een routekaart voor verdere versoepelingen in de komende maanden. Onbelemmerd reizen door het land moet dan weer mogelijk worden, mogelijk binnen een paar weken. Er wordt al gekeken naar het heropenen van zwembaden, sportstudioā€™s en markten. Ondertussen blijft de discussie over de avondklok doorgaan. Er staat dus nog niks vast over reizen, maar wie weet hoort ItaliĆ« binnenkort ook bij de vakantielanden die open gaan!

Sonia Village - vakantielanden open
Op vakantie naar Griekenland?

Hotel Sonia Village is nog zo'n pareltje in Griekenland. Dit viersterrenhotel in Chalkidiki is ideaal voor rustzoekers! Het word gerund door een Grieks koppel dat gastvrijheid voorop zet. Er is een mooi zwembad en een Mediterraan restaurant. Onlangs won Hotel Sonia Village, dat gemiddeld een 9.6 scoort op Zoover, zelfs een Zoover Gold Award!

Bekijk hotel

Corona en vakantie in Spanje

Daarnaast komt de regering van Spanje ook met positief nieuws. Het land opent de grenzen voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Vakantiegangers zijn al sinds eind november verplicht om in het bezit te zijn van een negatieve PCR-test wanneer ze naar Spanje willen reizen. Spanje heeft de noodtoestand uitgeroepen voor het hele land met uitzondering van de Canarische Eilanden. Momenteel geldt er een oranje reisadvies voor Spanje, maar de versoepelingen voor vakantiegangers uit het Verenigd Koninkrijk laten zien dat er een lichtpuntje in het verschiet ligt voor vakantiegangers uit andere landen. Het blijft helaas nog even afwachten of en wanneer Spanje bij de vakantielanden die open gaan hoort.

Torre Nova Resort - vakantielanden open
Op vakantie naar Spanje?

Wie komende zomer naar Spanje wil zit helemaal goed bij vijfsterren appartementencomplex Torre Nova Resort. Deze accommodatie heeft een rustige ligging in de prachtige natuur van het binnenland van Cataloniƫ. De ideale plek om de drukte te ontvluchten! Dankzij de gemiddelde score van een 9.8 won Torre Nova Resort zelfs een Zoover Gold Award.

Bekijk appartementencomplex

Boek zonder risico dankzij de Corona Geldteruggarantie

Twijfel je nog of je een vakantie naar het buitenland gaat boeken, omdat het nog niet 100% zeker is of en welke vakantielanden er open gaan? Tot en met 31 mei 2021 valt jouw boeking bij Zoover onder de Corona Geldteruggarantie. Is de bestemming van jouw vakantie twee weken voor vertrek code oranje of rood omwille van COVID-19? Dan annuleert Zoover jouw geboekte vakantie en wordt jouw (aan)betaling binnen twee weken teruggestort. Je boekt dus zonder risico!

Vliegtuig
Meer vakantie-inspiratie?

Kijk jij er ook zo naar uit om op vakantie te gaan? Wacht niet langer en bekijk het volledige aanbod op Zoover! Ook bekijk je hier de reviews van andere vakantiegangers zoals jij.

Bekijk aanbod

Bron: ANP