Geluksvogels: 189 vakantiegangers vieren vanaf vandaag vakantie in Griekenland

Eva - 13 april 2021

Geluksvogels: 189 vakantiegangers vieren vanaf vandaag vakantie in Griekenland

Eva - 13 april 2021

SCHIPHOL (ANP) – Zowel in binnen- als buitenland zijn de ogen gericht op de 189 Nederlandse proeftoeristen die maandagmiddag naar het Griekse eiland Rhodos vliegen. De all-inclusive¬†vakantie¬†moet volgens de directeur van¬†reisorganisatie¬†Sunweb, Mattijs ten Brink, “een schat aan informatie” opleveren voor de reisbranche over hoe we binnenkort weer veilig¬†vakantie¬†kunnen vieren in coronatijd.

Rhodos coronaveilig vakantie

De toeristen, gekozen uit maar liefst 25.000 aanmeldingen, verblijven acht dagen in het Hotel Mitsis Grand Beach en mogen daar niet buiten het resort komen. De groep is met behulp van een notaris samengesteld, om een zo divers mogelijke groep te krijgen waarin alle leeftijdsklassen voorkomen. De¬†vakantievierders hebben een PCR-test en een sneltest gedaan v√≥√≥r ze het vliegtuig opstapten en ze moeten in quarantaine bij terugkomst. Tijdens de¬†vakantie¬†vullen ze enqu√™tes in en twee wetenschappers analyseren hun gedrag. “Er wordt niet ingegrepen, het moet een natuurlijke situatie zijn om echt kennis op te bouwen”, licht de directeur van Transavia, Marcel de Nooijer, toe.

Mitis Grand Beach Hotel
Mitis Grand Beach

Kijk jij er ook zo naar uit om weer op vakantie te kunnen? Droom alvast weg bij de foto's van Mitis Grand Beach. Dit vijfsterrenhotel scoort zelfs een 8.4 op Zoover!

Bekijk hotel

Beppie Brander (56) en haar dochter Celina Brander (20), maandagmiddag klaar voor vertrek bij de incheckbalie van Transavia op Schiphol, hebben zin in hun¬†vakantie. Om bij de 189 gelukkigen te komen, hadden ze met maar liefst vier computers ingelogd om zich aan te melden en dat lukte. Celina loopt online stage en gaat overdag aan het werk vanuit het resort. “Met een cocktailtje en eten erbij, en daarna lekker relaxen.” Volgens Beppie zal de¬†vakantie¬†wel anders zijn dan normaal. “Normaal huren we een auto en verkennen we het land, nu wordt het meer een relaxvakantie.”

Coronaveilig vakantie

De pilotvakantie¬†moet volgens De Nooijer en Ten Brink informatie geven over hoe we coronaveilig¬†vakantie¬†kunnen vieren aankomende zomer. “Wij willen weten hoe we onze communicatie en acties kunnen verbeteren om de reis zo veilig en voor de toeristen zo prettig mogelijk te maken”, legt De Nooijer uit. Sunweb en Transavia zijn al jaren vaste partners en willen er na het rampzalige coronajaar 2020 alles aan doen om reizen weer mogelijk te maken. De resultaten delen ze ook met andere spelers in de reissector.

De Nooijer en Ten Brink gaan ervan uit dat na 15 mei de mogelijkheden voor¬†vakantie¬†uitgebreid zullen worden. “We zullen dan weer vliegen naar landen die een geel of groen reisadvies hebben. Er komen betere tijden aan”, verwacht De Nooijer.

Boek alvast je vakantie met geldteruggarantie

Kan jij ook niet wachten tot je weer op vakantie kan? Bij Zoover boek je nu alvast je vakantie zonder zorgen, dankzij de geldteruggarantie. Voor alle boekingen gemaakt tot en met 30 april 2021 geldt nu de Geldteruggarantie! Is jouw bestemming twee weken voor vertrek code oranje of rood omwille van COVID-19? Dan annuleert Zoover jouw geboekte vakantie en wordt jouw (aan)betaling binnen twee weken teruggestort. Boeken zonder risico dus!

Bron: ANP

Boek je vakantie zonder risico

Met de geldteruggarantie boek je tot en met 30 april 2021 alvast jouw volgende vakantie zonder risico. Neem alvast een kijkje bij het aanbod en bekijk de beoordelingen van andere vakantiegangers zoals jij.

Bekijk aanbod