Hét nieuwe glijbanenparadijs van Duitsland is zojuist geopend. Wij weten het zeker! Het bekende Europa-Park in het Duitse Baden-Württemberg is uitgebreid met de overdekte waterwereld Rulantica. Het hele jaar door kunnen jong en oud de negen thema’s en 25 unieke waterattracties op 32.600 vierkante meter verkennen.

Overdekt glijbanenparadijs Rulantica

Rulantica is een spectaculair glijbanenparadijs in Scandinavische stijl. Rulantica is sinds eind november geopend. Er zijn maar liefst 17 glijbanen in deze mix van Scandinavische landschappen, mystieke landschappen en fantasierijke ontwerpen.

‘Trølldal’ voor de kleintjes

Het liefdevol ingerichte ‘Trølldal’ is perfect afgestemd op de behoeften van kleintjes tijdens een vakantie met het gezin. De leuke waterspeeltuin met bomen en rotsen wordt bewoond door eigenaardige trollen – de inheemse bewoners van het legendarische eiland Rulantica. Het ondiepe zwembad biedt kinderen verschillende klim- en speelmogelijkheden, waaronder de ‘Schabernakker’ en ‘Tommelplums’ glijbanen.

Ook de familieattractie ‘Snorri’s Saga’ begint hier. Samen met de schattige zesarmige octopus Snorri worden jong en oud meegenomen op een tocht over de Lazy River en kunnen ze zich alleen of met z’n tweeën in comfortabele tubes vestigen. De ontspannen tocht slingert zich door een kronkelend kanaal van 250 meter en loopt langs de verschillende themagebieden van de wateravonturenwereld.

Overnachtingstip Zoover: na een enerverende dag vol waterpret is het heerlijk neerploffen op het bed bij Hotel Europa-park Resort Erlebnishotel Colosseo. Op steenworp afstand van het attractiepark heeft het hotel een ongedwongen sfeer, een uitgebreid ontbijtbuffet en, voor wie echt geen genoeg kan krijgen van water, een eigen verwarmd zwembad.

Glijbanenparadijs met Golfslagbad

Het enorme ‘Surf Fjørd’ is een golfslagbad met een gigantische waterval. In het avonturenbad ‘Skip Strand’ met zijn gezonken driemasterboot, stoomboot en diverse netten, touwen en masten kunnen bezoekers glijden, ravotten en naar hartenlust ravotten en spetteren. Op de hindernisbaan ‘Hoppablad’ kunnen jonge waterliefhebbers hun vaardigheden testen en rondzwerven op wiebelig, drijvend puin. Het hele gezin kan de brede Överstor-glijbaan af en in het ‘koele’ water landen.

IJspaleis

Het ijzige noorden en een mystiek ijspaleis wachten op bezoekers in ‘Vinterhal’. Spectaculaire glijbanen die bezoekers langs de bevroren zeeslang Svalgur voeren. Na de eerste afdaling van de ‘Isbrekker’-springglijbaan, wacht aan het einde een vrije val van meer dan 1,50 meter hoogte op de bezoekers.

De steile glijbaan ‘Vinter Rytt’  is alleen voor durfals. Tot vier personen glijden in één buis van een bijna verticale wand. De vele bochten maken de raftglijbaan ‘Svalgur Rytt’ tot een onvergetelijke ervaring.

Rulantica biedt voor ieder wat wils

Rulantica biedt badgasten zowel rustige als spannende waterattracties. Tot de laatste categorie behoren ongetwijfeld de twee vrijvalglijbanen Dugdrob en Vildfål. Als het valluik openklapt, schiet de dappere bezoeker met een snelheid van vijftig kilometer per uur naar beneden. Deze twee AquaRockets zijn ieder twintig meter hoog en samen 110 meter lang. Het complex heeft een capaciteit van maximaal 6000 personen per dag. Er mogen 3500 bezoekers tegelijk naar binnen. Een kinderkaartjes kost 35 euro, een volwassenticket 38,50 euro.

Verblijven in stijl

Bij Rulantica is ook een nieuw themahotel gebouwd: ‘Krønasår’ Museum Hotel. Het hotel doet denken aan een museum in Kopenhagen. In de lobby wordt je welkom geheten door een gigantische zeeslang. Vanuit Krønasår’ kun je via een speciale exclusieve loopbrug direct naar Rulantica. Ook mag je een uurtje eerder het glijbanenparadijs in. Niet in het Museum Hotel, maar wel in de buurt van Europa-Park verblijven? Dan is Hotel Europa-park El Andaluz & Castillo Alcazar een uitstekende keuze. Reviewer Kevin vat het mooi samen op Zoover: ‘perfect verblijf met zeer gastvrije medewerkers. Schone kamers, comfortabele bedden en het ontbijt is goed.’

Uitgelichte berichten

Lees ook

Robin

Redacteur

17 december - 2019

Lees ook

Reacties